31 Ekim 2008 Cuma

Elmalı kurabiye


tatlikurabiyem’ in ev sahipliğini yaptığı Porselen Demlik Çay Etkinliği 28’e elmalı kurabiye ile katılmak istedim.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 büyük paket margarin (yumuşak)
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve kaşığı kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1/2 paket vanilya
  • Bir tutam sevgi
Marmelat için
  • 3 elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Ceviz
  • ½ paket tarçın
Yapılışı
  • Elmalar soyulup rendelenir.
  • Şeker eklenir,karıştırılır ve su koymadan hafif ateşte pişirilir.
  • Soğuyunca dövülmüş fındık ya da ceviz, tarçın eklenir.
  • Un elenir. Ortasına yağ, yoğurt, pudra şekeri ,limon kabuğu rendesi ve kabartma tozu eklenir.
  • İyice yoğurulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak,küçük yuvarlaklar açılır.
  • Ortasına hazırlanan marmelar konur ve sarılır.
  • Yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Sıcakken pudra şekeri serpilir.
  • Afiyet olsun.

30 Ekim 2008 Perşembe

Limonlu Kurabiye


Blogları gezip, onlarda gördüğüm güzel şeyleri yapmak artık hobim oldu. Bazı bloglar artık o kadar ustaki, onların verdiği malzemeleri ve tarifleri hiç sorgulamadan yapıyorum. Eski adı kibelenin mutfağı olan şu anda kibelenin sofrası olarak devam eden sevgili Banu Gökşin bunlardan biri. Yaptığı her şeyi öylesine özenli ve güzel yapıyor ki, onu izlemek, takip etmekten inanılmaz mutluluk duyuyorum .
Bu tarifte kibelenin sofrasından. Ara kremasına bayıldım. İnanılmaz lezzetli. Arkadaşıma bizlerle paylaştığı tüm güzellikler için teşekkür ediyorum.

Malzemeler
  • 200 gr .yumuşak margarin
  • ½ su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet vanilya
  • 2 limon rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( 3 su bardağı kadar oldu benim ki)
  • Bir tutam sevgi
Kreması
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet limon suyu
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 1 adet vanilya
  • 2 çorba kaşığı labne peyniri
Yapılışı
  • Yağ ve pudra şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Limon kabuğu rendesini, vanilyayı, limon suyunu ekleyin.
  • Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin, yumuşak bir hamur yapın. ( Unu az az eklerseniz kıvamını daha iyi belirlersiniz)
  • Hamuru strece sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru merdane ile açın.
  • Yuvarlak kalıplarla kesin.
  • Yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirin.(Yine de kendi fırınınızın ayarını siz daha iyi bilirsiniz. Çabuk pişiyor.)
  • Bu arada, unu, nişastayı, toz şekeri, yumurtayı, sütü orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin.
  • İçine yağ ekleyin ve çırpın.
  • Limon suyunu, kabuğunu, vanilya ve peyniri ekleyin. Karıştırın.
  • Kurabiye ve krema soğuyunca, kurabiyenin üzerine krema sürün ve diğerini üzerine kapatın.
  • Afiyet olsun.

29 Ekim 2008 Çarşamba

Cumhuriyetimizin 85.Yılı



Cumhuriyetimizin 85.yılı kutlu olsun.

*Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir. * Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan yönetim cumhuriyettir. * Cumhuriyet erdeme dayanan bir yönetimdir. * Cumhuriyet düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister. * Cumhuriyet fazilettir. * Cumhuriyet idaresi, faziletli, namuslu insanlar yetiştirir. * Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. * Cumhuriyette söz, millet tarafından seçilmiş meclistedir. • Gençler cumhuriyeti biz kurduk, onu siz yaşatacak ve idare ettireceksiniz• Türk ulusunun yaratılışına ve bilgisine en uygun yönetim şekli cumhuriyet yönetimidir.• Türkiye cumhuriyeti yalnız iki şeye güvenir biri ulus kararı, diğeri en acıklı ve güç koşullar içinde dünyanın beğenilerine hak kazanan ordumuz kahramanlığında, bu iki şeye güvenir,• Bu ulus, bu ülke yeni rejim üzerinde dünyanın en makul varlığı olacaktır, ben bunu kendi gözümle görmeden ölmeyeceğim.• Cumhuriyet, mütefekkir, bilgili, kültürlü, sağlam, vücutlu ve yüksek karakterli ister.• Arkadaşlar önemle ve ciddiyetle beyan ederim ki, Türkiye Cumhuriyeti, kutsal tanıdığı bağımsızlığını ve egemenliğini savunmada hoşgörülü olamaz.• Benim ölümlü vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye cumhuriyeti sonsuza kadar ayakta kalacak ve Türk ulusu güven ve mutluluğunu sağlayan ilkelere uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir.• Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir.• Cumhuriyetin dayanağı Türk toplumudur.• Ey Türk gençliği, birinci vazifen, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve muafa etmektir. Kemal ATATÜRK
Gençlerimiz ve her gelecek kuşak bilmelidir ki, bu vatanda kurduğumuz Cumhuriyet yönetimi,
Atatürk'ün önderliğinde çok büyük fedakarlıklarla kazanılan bir ölüm kalım savaşından sonra gerçekleştirilmiştir.

Bu büyük başarının arkasında binlerce şehidin kanı, binlerce emeği vardır. Bu bakımdan, kurulan bu büyük eserin her yönü ile gelişmesi, geliştirilmesi, doğabilecek her türlü tehlikeden titizlikle korunması, Cumhuriyet kuşaklarının Atatürk'e ve onun inkılâp arkadaşlarına borçlu olduğu kaçınılmaz bir görevdir.

Cumhuriyet kuşakları, bu görevin bilinci içinde, kendilerine bırakılan emaneti daima koruyacaklar(Prf.Dr.Utkan KOCATÜRK)

Türkiye Cumhuriyeti 'ni Büyük Önder'in çizdiği yolda ebediyen yaşatacaklardır.
Ve ben Cumhuriyet kadını olmaktan büyük onur duymaktayım. Ömrüm oldukça da böyle kalması için var gücümle mücadele edeceğim.

28 Ekim 2008 Salı

Dostlarım Merhaba

DOSTLUK;



Sabah öperek uyandırmaktır...









Aynı dala tutunmaktır kimi zaman...









Aynı bisikleti sürmektir,ayağınız yetişmese bile...












Küçük hediyeler almaktır...












ve Kimi zaman aynı kalbi paylaşmaktır..











Öpmektir onu doyasıya
Ve bunu söyleyebilmektir





DOSTLUĞUNUZ en büyük Armağan Bana'

Blogspotların yaşadığı bu kötü olay için hepimize geçmiş olsun diyorum. Şerden de hayır çıkarmış derler ya bu doğru. Blogspotçular da birbirimizi ne kadar çok sevdiğimizi, aile olduğumuzu, birimizin üzüntüsünün ve sevincinin hepimizin olduğunu öğrenmiş olduk.
Sizleri çooooooook özledim. İyi ki varsınız. Ben sizleri hep seveceğim.
Sevgiyle kalın.

24 Ekim 2008 Cuma

Patlıcan salatası


Nihayet bilgisayarıma kavuştum.
Meğerse bilgisayar hayatımın vazgeçilmezi olmuş. Ne iş yaparsam yapayım içimde bir şeyleri eksik yapmışım gibi bir his vardı. Bir şeyi unutmuşum gibi.
Arkadaşlarım neler yapmış diye her gün bakmayı alışkanlık etmişim. Bu kadar bağımlı olduğumu bilmiyordum. İyi mi, kötü mü bilmiyorum. Önceden işleri mi bitirdiğim de ya kitap okurdum ya da örgü örerdim. Benim mutlu olmam için bunlar yetiyordu. Ama bilgisayarın yokluğunda ne yaparsam yapayım bir şeyler hep eksikti. Bundan acilen kurtulmam gerek galiba.
Sadece bu arada çok sevindiğim bir şey oldu. Bolca kitap okudum. Nora Roberts diye bir yazarla tanışmış oldum. Kitaplarına bayıldım. Soluksuz okudum. Aslında gerilim pek sevmememe rağmen hoşuma gittim. Arka arkaya 5 kitabını okudum. Yenilerini de istedim. Bu arada bu yazarı tanımam kuzenim sayesinde oldu. Buradan Mehtap’cığıma teşekkür ediyorum.
En sevdiğim salatalardan olan patlıcan salatasının tarifini vermek istiyorum. Önceden yaptığım da domatesi çiğden yapıyordum ama hünerli bayanlarda gördüğümden beri fırında onu da közlüyorum gerçekten daha güzel oluyor.

Malzemeler
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet sivribiber (Kırmızı biber olursa daha güzel oluyor.)
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çay kaşığı sarımsak tozu (Bugünlerde sıkça bunu kullanıyorum. Ellerim kokmadan hazırca. Biraz tembel işi ama, ne yapalım)
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • ½ limon suyu
Yapılışı
  • Patlıcanları, sivribiberi ve domatesi fırında közleyin. Biberleri en son koyun yoksa çok kuruyor.
  • Ilınınca kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.
  • Soğanları küp şeklinde doğrayın ve tuzla ovun.
  • Limon suyunu, sıvıyağı, tuzu bir kasede karıştırın.
  • Bütün malzemeleri harmanlayın.
  • Servis tabağına alın ve en az 1 saat dinlendirin.
  • Afiyet olsun.

15 Ekim 2008 Çarşamba

Teknik Mola


Maalesef bilgisayarımda ki, bir arıza nedeniyle servise gitmek zorunda kaldı. Sizlerden bir kaç gün ayrı kalacağımdan dolayı çok üzgünüm. Bu arada sizleri ziyarete gelemeyeceğim ve yaptığınız güzellikleri göremeyeceğim.

En kısa süre de görüşmek dileğiyle, hepiniz sevgiyle kalın.

12 Ekim 2008 Pazar

Kalpli çikolatalı bisküvi


Annekiz mutfaktayız'ın ev sahipliğini yaptığı ”Porselen Demlik Çay etkinliği “ne tarifini yazılarını okumaktan büyük zevk aldığım Sibel’in Kahvesi’nden aldığım kalpli çikolatalı bisküvi ile katılmak istedim.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim

Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)(Ben margarin kullandım)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket (80 gr) sütlü çikolata
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı:
  • Pudra şekerini margarin ile iyice yoğurun.
  • Yumurta sarısını, vanilyayı da ekleyin ve yoğurun.
  • Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta açın ve kalıpla kesin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında kısa sürede pişirin. (180 derecede 15 dakika) Yine de kendi fırınınızın ayarını daha iyi bilirsiniz.
  • Fazla kızarmadan alın ve soğusun.
  • Çikolatayı sütle beraber eritin ve ılındıktan sonra iki bisküvinin arasına sürün.
  • Bir gün önceden yapıldığında daha güzel oluyor.
  • Servis ederken üzerine pudra şekeri serpin.
  • Afiyet olsun.

8 Ekim 2008 Çarşamba

Bisküvili yaş pasta


Annekiz mutfaktayız 'ın ev sahipliğini yaptığı”Porselen Demlik Çay etkinliği “ne bisküvili yaş pasta ile katılmak istedim.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
  • 1 paket eti burçak
  • 1 paket eti kakaolu
  • 2 fincan toz şeker
  • 1 fincan un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı margarin (Ben daha az koyuyorum)
  • Ceviz
  • Hindistan cevizi
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Yumurtayı bir kapta iyice çırpın.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyip, iyice birbirine karıştırın.
  • Ayrı bir kapta toz şekeri, unu, kakaoyu tahta kaşıkla iyice karıştırın.
  • Yumurta ve sütü de ekleyip muhallebi gibi pişirin.
  • Margarini sıcakken ekleyip iyice karıştırın.
  • Servis tabağının altına eti burçakları dizin.
  • Karışımdan üzerine döküp, her tarafına yayın.
  • İkinci kata eti kakaolu bisküvileri dizin ve kalan karışımı üstüne döküp, her tarafını kaplayın.
  • Ceviz ve hindistancevizi ile süsleyin.
  • Afiyet olsun.

6 Ekim 2008 Pazartesi

TERÖRÜ LANETLİYORUM



Etnik bölünmeyi amaçlayan kanlı terörün ve tahriklerin hedefinin Türkiye'nin milli birliği, toprak bütünlüğü ve milli varlığıdır.Bunları gerçekleştirmeye çalışanlar kusura baksınlar.
Bizi korkutmak, sindirmek ve mutsuz etmek istiyorlar ama bu hain, bu kalleş saldırıyı yapanlara bir çift lafım var.
Ne bu ülkeyi, ne de bizleri bölemezsiniz. Bir ölür, bin doğarız.
Biz kalleşlerin yüzünden komşularımızla, arkadaşlarımızla asla ve asla bölünmeyeceğiz. Düşman olmayacağız. Onlar da asıl düşmanın bu kalleşler olduğunu biliyorlar.
Şehitlerimiz, o genç fidanlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum.