28 Ekim 2009 Çarşamba

SONSUZA DEK "CUMHURİYET"






24 Ekim 2009 Cumartesi

Rokoko


Sevgili arkadaşım , pembetatlar 'ın evsahipliğini yaptığı , “Bisküvili Pastalar” etkinliğine ,rokoko ile katılmak istedim.

Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
  • 1 paket eti kakaolu bisküvi
  • 3 adet yumurta
  • 2 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Bir tutam sevgi
Sosu
  • 1,5 su bardağı su
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
  • Yumurtalar şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Başka bir kapta kremşantiler sütle çırpılır.
  • Yumurtaların içine eklenir. Yeniden çırpılır.
  • Karışımın yarısı kalıba boşaltılır.
  • Üzerine bisküviler dizilir.
  • Kalan karışımın içine kakao eklenir ve yeniden çırpılır.
  • Bisküvilerin üzerine dökülür.
  • Buzlukta bir gece bekletilir.
  • Ertesi gün, sosu yapmak için, su, şeker, un ve kakao sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Göz göz olunca altı kapatılır.
  • Buzluktan çıkardığımız bisküvili karışımımızın üzerine sos dökülür.
  • Afiyet olsun.

21 Ekim 2009 Çarşamba

Patatesli börek



Mutluluğumu benimle paylaşan tüm dost ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Mutlulukta, acı da yalnız yaşanmıyor… İyi ki varsınız.
“46.PORSELEN DEMLİK ÇAY ETKİNLİĞİ “’ne ev sahipliği yapan Sevgili, nurmutfakta.' ya tarifinin halamdan öğrendiğim dört katlı börekle katılmak istedim.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 adet yumurta (Birinin sarısını ayırın)
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz
  • Alabildiğince un
  • Bir tutam sevgi
İç malzemesi
  • Haşlanmış patates
  • Soğan( 2 adet)
  • Salça (acı sevenler için biber salçası da çok yakışıyor)
  • Tuz
  • Kırmızıbiber, karabiber
Yapılışı
  • Yumurtaları, sütü, yoğurdu, sıvıyağı, suyu ekleyip, birbirlerine iyice karıştırın.
  • Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyin ve iyice yoğurun.
  • Yumuşak bir hamur yapın ve dinlendirin.
  • Bir kapta ½ margarini eritin.
  • Bir su bardağına dökün ve üzerini sıvıyağla tamamlayın.
  • Hamuru 4’e bölün.
  • Hamuru açtıktan sonra, yağlı karışımı her tarafına iyice sürün.
  • Zarf şeklinde katlayın.
  • İkinci hamuru açın ve arasına yağlı karışımı sürün.
  • Birinci hamuru ikinci hamurun içine koyun .Tekrar paket yapın.
  • 3.cü ve 4.cü hamurlara da aynı işlemleri yaptıktan sonra, elimizde iki tane kalın hamur olacak.
  • Bunları tepsi büyüklüğünde açın.
  • Birinciyi yağlanmış tepsiye döşeyin.
  • Sıvıyağ da ince doğranmış soğanları kavurun.
  • Salçaları ekleyin, çevirin.
  • Haşlanmış ve ezilmiş patatesleri ekleyin. Kavurun.
  • Kırmızıbiber,karabiber, tuzu ekleyin.
  • Karışımı tepside ki hamurun üzerine yayın.
  • İkinci hamurumuzu da tepsi büyüklüğünde açın ve patatesli karışımın üzerine kapatın.
  • Kalan yağlı karışıma yumurta sarısını da ekleyin ve her tarafına sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

18 Ekim 2009 Pazar

BORNOVA BORNOVA



Bugün mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim.
En küçük kardeşim Yeşim'den sizlere bahsetmiştim. Yaşı küçük ama yaptıklarıyla hep gurur duyduğumu anlatmıştım. Bugün bize bir mutluluk daha yaşattı. İlk film yönetmen asistanlığında altın portakalın gururunu yaşadı ve bizlere yaşattı.(En sağdaki siyah elbiseli olan )
Kendisine buradan yürüdüğü bu yolda daha çok başarılara imza atacağına inandığımı söylemek istiyorum. Hayırlı olsun ve dilerim ki, kendi yöneteceği filmlerde de bu başarıları yaşasın.

"46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yoksulluk, işsizlik ve şiddet filmleri gibi sosyal konuları işleyen genç yönetmenler çoğu ödülün de sahibi oldu.

Festival’de Ulusal Uzun Metraj dalında En İyi Film Ödülünü yönetmenliğini İnan Temelkuran’ın yönetmenliğini yaptığı Bornova Bornova ile Reha Erdem’in yönetmenliğini yaptığı Kosmos filmleri kazandı.

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'na, genç yönetmen İnan Temelkuran'ın yönettiği "Bornova Bornova" filmi 5 ödül kazanarak damga vurdu.(basından)"
Bornova Bornova'ya emeği geçen ve bu başarıya imza atan herkese hayırlı olsun ve dilerim başarıları artarak devam etsin.

16 Ekim 2009 Cuma

Şal

 

Hasret çekmeyi unutmuşum.
Büyük kızım 5 yaşına kadar babaannemizle Ordu’da kalmıştı. Cumartesi bile çalışıyordum ve o günün koşulları ile Ankara da bakmamız mümkün olmadı. Kışın Ordu’ya gidip, yazın yanımıza geliyordu. Çok zor günlerdi. Kızımda da, bende de çok üzücücü anıları var.
Artık yaralarımız kapanmıştı ki, küçük kızımın ayrılığı araya girdi.
Evin küçüğü, şirinesi, neşesi birden bire okumak için evden ayrılınca yeniden hasret başladı. Elbette onun geleceği için, güzel bir amaç için ama zor.
Galiba bugünde biraz hüzünlendim. Allah’tan cep telefonları var da istediğimiz anda arayıp, sesini duyuyoruz.

Kızım şal kullanmayı çok seviyor. Galiba bu sene hep kızıma çalışacağım.
Kızıma tığla yaptığım şalı sizlere sunuyorum. Büyük fotoğrafta çok iyi çıkmamış ama küçük fotoğrafta ayrıntılı olarak görünüyor.
Hepinize güzel ve neşeli bir hafta sonu diliyorum.

11 Ekim 2009 Pazar

Un Çorbası


Sevgili arkadaşım kutsalsofra 1.sıcak bir çorba pişir etkinliğine ev sahipliği yapıyor.
Ben de etkinliğe, şimdi uzaklarda olan küçük kızımın en sevdiği çorba ile katılmak istedim.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler

  • Zeytinyağı (arzuya göre yarı yarıya tereyağı da olabilir)
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 şişe süt
  • Su
  • Tuz
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Yağda unu kokusu gelene kadar kavurun.
  • Sütün yarısını ekleyin ve blendırla iyice ezin. ( Unun topaklanmaması için)
  • Kalan sütü ve suyu ekleyin. Sulu gibi olsun. Çünkü, durdukça koyulaşıyor. Gerçi ben koyu severim derseniz ona göre ayarlayın.
  • Kaynara çıkana kadar sürekli karıştırın. Tuzunu atın.
  • Kaynadıktan sonra özleşene kadar pişsin ve altını kapatın.
  • Daha sonra ısıtırken eğer koyu gibi olursa sıcak su ekleyin, ısıtın tadında bir problem olmuyor.
  • Üzerine isterseniz kızarmış ekmek , isterseniz badem kraker koyabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

5 Ekim 2009 Pazartesi

Kadayıf tatlısı


Sonbaharın en güzel zamanlarını yaşadığımız bir haftaya daha merhaba diyorum.
Hava insanın içine mutluluk veriyor. Sanki güneş olduğunda yaşam daha güzel, sorunlar daha kolay çözümlenebilir geliyorinsana.
Diliyorum bu güneşli günler biraz daha sürer.
Uzun bir aradan sonra yeniden porselen demlik çay etkinliğine katılmaktan çok mutluyum.

Arkadaşım Demet’ten öğrendiğim kadayıf tatlısını,”45.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ” ne ev sahipliği yapan yemekdefterim 'e gönderiyorum.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
  • 250 gr. Tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • Bir tutam sevgi
Kreması
  • 1 lt. süt
  • 5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı toz şeker
Krem şanti
  • 1 adet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
Yapılışı
  • Tereyağında toz şekeri kavurun.
  • Ceviz ve kadayıfı da ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
  • Sütü, unu, toz şekeri çırpın ve karıştırarak pişirin. Göz göz olunca kapatın. Soğusun.
  • Kremşantiyi, sütle çırpın.
  • Soğuyan muhallebinin içine katın ve çırpın.
  • Yağlanmış borcama önce kadayıflı karışımdan yayın.
  • Üzerine muhallebi karışımını koyun.
  • Tekrar kadayıflı karışımı koyun.
  • Dolapta bekletin.
  • Afiyet olsun.

4 Ekim 2009 Pazar

Ödülüm













sihirlimasalci adresindeki, Sevgili lamba cinim beni bu ödüle layık görmüş ama ben uzun bir ara verdiğim için bunu zamanın da değerlendiremedim.
Fakat yayımlamazsam sevgili cinime haksızlık yapmış olacağımı düşündüm. Lamba cinime beni bu ödüle layık gördüğü için çok teşekkür ediyorum.
Bende tüm blog arkadaşlarıma bu ödülü yolluyorum.