26 Haziran 2010 Cumartesi

Tatil


Bir yılın koşuşturması, telaşı, yaşanan sıkıntılardan sonra dinlenmenin zamanı.
Bu tatilde dinlenmek, düşünmek, hayatımın muhakemesini yapmak istiyorum.
Aile olmanın güzelliğini yaşamak, kızımla, eşimle vakit geçirmek uzun zamandır hayalimdi.
Yeğenlerim ve ailemle beraber olurken sizleri çok özleyeceğimi bilmenizi isterim.

Hepinize iyi tatiller.Uzun bir süre sonra görüşmek dileğiyle..
Sevgiyle kalın..

Trendy Blog Award Ödülüm


Sevgili perinin marifetleri ‘nin beni de layık gördüğü bu ödülden dolayı kendisine çok teşekkür ederim.

Bende bu ödülü tüm blog dostlarıma yolluyorum.
Beni dönene kadar unutmamanız dileğiyle, her şey gönlünüzce olsun.

Hepiniz sevgiyle kalın.

21 Haziran 2010 Pazartesi

Supangle Pasta


Ülkemde yaşanan olaylara kayıtsız kalmak çok zor.
11 ailenin yine canları gitti. Yaşam kaynakları söndü. Söylenecek ne çok şey var. Nedenlerini, niçinler ini sormak ve anlamsızlığını bilmek çok daha ağır geliyor insana. Ailelerine çok zor olacağını bilerek Allah’tan sabır, Şehitlerimize de Rahmet diliyorum.

Tarifini Sarı mutfak 'tan aldığım supangle pastanın tarifini vermek istiyorum. Arkadaşıma teşekkür ederim.

Malzemeler

  • 1 paket hazır Dr.Oetker Supangle
  • 2,5 su bardağı süt
  • 18 adet kare bisküvi
  • ½ su bardağı fındık(ben ceviz kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Hindistancevizi
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Ben malzemelerin iki katını kullandım.
  • Supangleyi sütle sürekli karıştırarak pişirin.
  • Göz göz olunca margarini ekleyin ve altını kapatın.
  • Mikserle iyice çırpın.
  • Soğumaya bırakın.
  • Bisküvileri kırın, cevizi ezin.
  • Soğuyan muhallebinin içine katın ve iyice karıştırın.
  • Kalıbınızı streç filmle kaplayın.
  • Karışımı içine koyun.
  • Bir gün dolapta bekletin.
  • Ertesi gün ters çevirip, servis tabağına alın.
  • Hindistancevizi ile süsleyin.
  • Afiyet olsun.

18 Haziran 2010 Cuma

Kabaklı Cevizli Meze


Bugün hayat gözüme daha güzel görünüyor. Güneş daha güzel ışıldıyor. Yüzümde ki gülümsemeye engel olamıyorum.
Çünkü kızımın okulu bitti. Çok şükür kızıma kavuştum. Eksik olan tarafım tamamlandı.Yaz boyunca beraberiz. Dilerim sağlıklı ve neşeli bir yaz geçirir, dinlenmiş olarak yeniden okul yollarına düşer.

Tüm arkadaşlarımın çocuklarına sağlık ve neşe diliyorum. Uzaktakilerin bir an önce buluşması dileğiyle, sizleri kabaklı cevizli mezeyle baş başa bırakıyorum.

Malzemeler

  • 4 – 5 adet orta boy kabak
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sarımsak
  • 1 – 1;5 su bardağı süzme yoğurt
  • ½ su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • ½ demet dereotu
  • Tuz
  • Bir tutam sevgi

Yapılışı

  • Kabakların kabuklarını soyun ve irice rendeleyin.
  • Suyunu iyice sıkın.
  • Soğanları yemeklik doğrayın.
  • Teflon tavada zeytinyağında soğanları kavurun.
  • Kabakları ilave din ve yumuşayana kadar kavurun.
  • Soğumaya bırakın.
  • Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
  • Cevizi ekleyin, ince kıyılmış dereotunu ve kabakları ekleyin,hepsini karıştırın.
  • Servis tabağına alın.
  • Üzerine dereotu ve ceviz koyun.
  • Afiyet olsun.

17 Haziran 2010 Perşembe

Teşekkür



Sevgili hamaratabla’nın hediye çekilişinde kazanan şanslılardan biri de bendim.
Yaş kaç olursa olsun, hediye almak bir heyecan ve neşe demek. Hediyelerim geldi.

Hamaratabla'ya da , arzu’ya da çok teşekkür ederim. Hediyelerimin güzelliklerini sizlerinde görmenizi istedim. Bunları en iyi günlerde ve sevgiyle kullanacağımı bilmenizi isterim.

Hamaratabla ve Arzununhünerleri ‘ne verdikleri emek ve nezaket için yeniden teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın.

14 Haziran 2010 Pazartesi

Kıymalı Patatesli Rulo Börek


Haftaya başlarken, havaların bu kadar değişken olması ve elektrik yüklü olması nedeniyle yaşadığımız karamsarlık ya da huzursuzluğun bir an evvel geçmesini diliyorum.

Sevgili arkadaşım Demet’te çok severek yediğimiz kıymalı patatesli rulo böreğin tarifini vermek istiyorum.

Aynı zamanda,
Yemekteyiz etkinliğine ev sahipliği yapan Sevgili nursen 'e gönderiyorum.

Arkadaşıma bol tarifli bir etkinlik ve kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler
  • 1 adet margarin(Yumuşatılmış)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı un.
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 3 – 4 adet haşlanmış patates
  • Galeta unu
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı

  • Unun içine kabartma tozunu, tuzu ekleyin. İyice karıştırın.
  • Ortasını açın ve margarinle, yoğurdu ekleyin.
  • İyice yoğurun. Hamuru bir gece buzdolabında bekletin.
  • Kıymayı kavurun.
  • Baharatlarını ekleyin.
  • Haşlanmış patatesleri küp küp doğrayın ve kıymaya ekleyin.
  • Hamuru bezelere ayırın.
  • Uzun bir şekilde açın.
  • Karışımı ortasına koyun.
  • Önce bir tarafı kapatın.
  • Diğer tarafı da üzerine kapatın.(Bohça gibi)
  • Ters çevirin.
  • Üzerine galeta unu ve yumurta sürün.
  • Yağlanmış tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Afiyet olsun.

11 Haziran 2010 Cuma

Pirinçli ve Tavuklu Salata


Blog arkadaşımız bir dut masalı nın masalına devam kararı almasına çok mutlu oldum.

Sanal alemin dostluklarında da samimiyet, sevgi, hüzün ve duygular var. Ayrılma kararını aldığında da blogumdan ona seslenmiştim. Kararını gözden geçirmesini , dinlenmesini ve aramıza dönmesini yorumlarımızla da rica etmiştik. O da daha fazla tüm seslenişlere kulağını tıkayamadı ve kaldığı yerden devam kararı aldı.

Yeniden aramıza hoş geldin diyorum.

Sofra dergisinden tarifini aldığım pirinçli ve tavuklu salatamı" Yemekteyiz "etkinliğine ev sahipliği yapan Sevgili nursen 'e gönderiyorum

Arkadaşıma bol tarifli bir etkinlik ve kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1,5 su bardağı su
  • 4 adet taze soğan
  • 2 adet salatalık
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 3 adet sivri biber
  • ½ kahve fincanı limonsuyu
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, pul biber
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
  • MalzePirinci bir süre sıcak suda bekletin ve yıkayın.
  • Bir buçuk bardak suyla haşlayın ve soğutun.
  • Tavuk göğsünü haşlayın
  • melerin hepsini geniş bir kâsede karıştırın.
  • Limon suyu ve zeytinyağını karıştırın, tuzunu ekleyin.
  • Salatanın üzerine dökün.
  • Pul biberle servis yapın.
  • Afiyet olsun.

7 Haziran 2010 Pazartesi

Patlıcanlı Tavuk


Yeni haftaya başlarken herkese Merhaba.
Ankara da yağmur artık dolu halinde yağmaya başladı. Dün televizyonda da görüldüğü gibi arabaların kaportalarını bile etkilemiş. Yağmur bereket ama dilerim kötü sonuçlar doğurmaz.

Uzmanlar bu senenin çok bereketli geçeceğini her şeyin çok bol olacağını söylüyor. Hatta meyvelerin çekirdeklerini hiç atmayın, muhakkak toprağa dikin. Çünkü hepsi tutar diyorlar. İnşallah her yer yeşilliklerle dolar.

hunerlieller den aldığım bu tarifi çok beğendik. Çok lezzetli. Patlıcanlar közlendiği için sağlıklı ve lezzetli.

Arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.

Malzemeler:
  • 4 iri patlıcan
  • 3 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 soğan1 sivribiber
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 kâse sarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığı körü
  • 1çay kaşığı pul
  • biber
  • tuz
  • karabiber
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Patlıcanları ve kırmızıbiberi közleyin. Kabuklarını soyun ve ince ince kıyın.
  • Servis tabağına alın.
  • Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
  • Sıvıyağda yemeklik doğradığınız biber ve soğanı kavurun.
  • Küp küp doğranmış tavuk etini de ekleyin.
  • Baharatları ekleyin.
  • Tavuklar suyunu çekene kadar pişirin.
  • Servis tabağına alınan patlıcanların üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  • Hazırlanan etleri de yoğurt üzerine yayın.
  • Servis yapın.
  • Afiyet olsun.

3 Haziran 2010 Perşembe

Fırınlanmış Kabak


Facebook 'ta bugün ne pişirelim de bu tarifi gördüğümden beri kabağı bu şekilde yapıyorum.
Çok lezzetli oluyor.
Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Malzemeler
  • Kabak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Dereotu
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Kabakları birer parmak genişliğinde kesin.
  • Sıvıyağ, un ve tuzla harmanlayın.
  • Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  • Kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  • Dereotu serpin.
  • Afiyet olsun.

1 Haziran 2010 Salı

Limonlu Yaz Pastası


Dün yaşanan olaylar için söylenecek çok şey var ama bu ölenleri geri getirmez.
Amaçları sadece yardım olan bu insanların çocuklarına babalarının neden öldüğünü nasıl anlatacaklar acaba. Bu çocukların yaşayacağı acıyı düşünmek bile istemiyorum. Bundan sonra ki yaşantılarında iyilik yapmak istemezlerse onları kim suçlayabilir?
Ölenlerin hepsine Allah’tan rahmet, ailelerine de sabır diliyorum.
Küçüklüğünden beri kardeşlerimin ve benim için pasta denilince aklımıza gelen ilk isim olan sevgili Demet’ten öğrendiğim bu hafif tatlıyı,“60.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ” ne ev sahipliği yapan gelibolu17 'ye gönderiyorum.

Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
  • 4 su bardağı su
  • 14 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 3 limonun suyu
  • 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 1,5 paket pötibör bisküvi
  • Kivi, muz, çilek, şeftali
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Şeker ve nişastayı tencerede karıştırın.
  • Suyu ekleyin karıştırın ve ocağın altını yakın.
  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin.
  • Göz göz oluınca altını kapatın.
  • Küçük dikdörtgen borcama 3 – 4 servis kaşığı muhallebi dökülür.(Daha büyük borcama yapmak isterseniz ölçüleri 1,5 olarak artırın)
  • Bir sıra bisküvi dizin
  • Üzerine muhallebi dökün ve düzeltin.
  • Çilek, kivi muz şeftali hangi meyvaları isterseniz dizin.
  • Tekrar muhallebi, bisküvi olmak üzere bitene kadar dizin.
  • Üstüne ceviz ya da Antep fıstığı dökün.
  • Afiyet olsun.