25 Temmuz 2014 Cuma

Vişne Suyu & Dondurmalı Krep Dürüm


Bayrama sayılı günler kalmışken biraz tatil yapma zamanı artık diyorum. Ailemle buluşma zamanı. Şimdiden bayramın heyecanını yaşıyorum, dilerim hepimizin neşeli,huzurlu,sağlıklı bayramlar geçirmesini ,bu güzel ayın tüm insanlara sevgi, merhamet ve hoşgörüyü de getirmiş olmasını  da diliyorum.
Uzunca bir ara görüşemeyeceğiz. Silifke’de bulunduğum yerde internet olmadığından sizleri takip etme olanağım yok. Telefonla ne kadar bakabilirsem o kadar olacak.
Görüşebilmek dileğiyle, hepiniz sevgiyle kalın.
Bu sıcak günlerde dondurmalı dürüm ve buz gibi vişne suyu iyi olur düşüncesiyle sizlerle paylaşmak istedim.
Vişne Suyu

 Malzemeler
  • ½  kilo vişne
  • 10 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • ½ limonun suyu
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Vişneleri yıkayın, saplarını ayıklayın.
  • Tencereye su, toz şeker ve vişneleri koyun, ara da sıra da karıştırarak kapağı kapatmadan kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve 15 dakika daha kaynattıktan sonra kapatın.
  • Vişneleri süzgeçten geçirin ve sürahiye alın.
  • Buzdolabında dinlendirin.
  • Afiyet olsun.
Dondurmalı Krep Dürüm
Malzemeler
Krep için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 kahve fincanı toz antepfıstığı ya da ceviz
  • Bir tutam sevgi
İçine
  • Dondurma
  • Üzerine
  • Çikolata sos
Yapılışı
  • Krep için yumurta, toz şeker, sıvıyağı ve sütü çırpın.
  • Elenmiş unu ve antepfıstığını (ya da ceviz, fındık)ekleyin ve çırpın.
  • Yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Yapışmaz bir tavaya 1 çorba kepçesi hamurdan dökün. Ve tavayı sağa sola sallayarak yuvarlak bir şekil almasını sağlayın.
  • Orta ateşte önce alt tarafını daha sonra da tersini çevirerek pişirin.
  • Servis yaparken her krepin ortasına istediğiniz bir dondurmadan kare şeklinde kesin ve zarf şeklinde kapatın. Ters çevirin ve servis tabağına alın. Üzerine çikolata sosu dökün, ceviz, fındık serpin.
  • Afiyet olsun.

21 Temmuz 2014 Pazartesi

Vişneli Kek

Günler hızla geçerken bayram geldi bile sayılır. Bayram , neşe ve mutluluk demek benim için. Çocukluğumda ki bayramların şekilleri ve yeri değişse de bayram hala beni inanılmaz sevindirir. Eskilerde tüm aileyi gezmek, onları görmek, sevdiklerinle yeniden bir arada olmanın tadını hiç unutmadım. Şimdilerde annemler, dayımlar, teyzemler neredeyse çocuklarının tamamı da aynı yazlıktan ev alınca bizim aile için bayram demek yazlığa gitmek demek oldu ama bu aynı adetleri orada yapmamıza hiç engel değil. Özellikle bayram sabahı tüm masalar (sokağa )dışarıya çıkarılıp, bütün sevdiklerimizle beraber yapılan kahvaltılar muhteşem, İnanıyorum ki istenirse her yerde bu güzellikler yaşatılabilir. Sonrasında da karşılıklı birbirimize ziyarete gitmenin tadı başka. Ben diyorum ki her nerede olursak olalım bu güzel adetlerimiz hiç bitmesin.
Bu yaz sıcağında ve vişne de bol bol varken vişneli kek yapmanın tam zamanıdır.
Hünerlibayanlara buradan teşekkürler ediyorum çok lezzetli bir tarif.
Sevgiyle kalın.

Malzemeler
  • 3 Adet (iri) Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Şeker
  • 1/2 (yarım) Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • Bolca vişne
Yapılışı
  • Yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Sütü, vanilyayı ve sıvıyağı ekleyin, çırpın.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu başka bir kapta harmanlayın ve karışıma ekleyin, çırpın.
  • Doğranmış vişneleri ekleyin ve kaşıkla şöyle bir karıştırın.
  • Kare borcama yağlı kağıt serin (ya da sıvıyağ sürüp toz şeker serpin) üzerine karışımı dökün. Birkaç kere masanın üstüne vurdurun havası çıksın.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin.(ortasına kürdan batırdığınızda kürdan temiz çıkmalı)
  • Afiyet olsun.

18 Temmuz 2014 Cuma

Közlenmiş Biber Salatası


Bugünlerde Gazze’de olanlar beni derinden yaralıyor. Çocukların fotoğraflarına bakamıyorum bile. Dünyanın bu zulme, acıya, gözyaşına bu kadar duyarsız kalmasına inanamıyorum. En çok da Müslüman ülkelerin ses çıkarmamaları beni çıldırtıyor. En son savaşa rağmen oyun oynayan çocukların öldürülmesiyle kanım dondu. Bu nasıl bir vahşettir ki sadece gülmesi gereken çocuklar insafsızca öldürülüyor ve tüm dünya da bunu seyrediyor.
 İnanıyorum ki bu zulmü yapanlar yarın bu acılarının aynısını (çocuklar hariç) kendileri de yaşasınlar.
 Bir tarafta İŞİD denilen canavarların, bir tarafta İsrail’li canavarların yaptığı kirli savaşa hayır diyorum.
Çocukların acı dolu fotoğraflarını yayımlamak istemiyorum, bakmak bile zor çünkü.
En kısa zaman da bu acıların bitmesi dileğiyle, güzel bir hafta sonu dileğiyle, kırmızıbiber salatası tarifini paylaşmak istiyorum.
Malzemeler
  • Közlenmiş kırmız biber
  • Mısır
  • Ceviz
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Kırmızıbiberleri fırında közleyin. Bir poşetin içine koyun ve sıkıca bağlayın. Yarım saat kadar kalsın. Soyulması daha kolay oluyor.
  • Kırmızıbiberleri doğrayın. Cevizleri irice kıyın. Kaşarı isterseniz küp şeklinde isterseniz rendeleyin. Konserve mısırı süzgece boşaltın ve yıkayın. Suları gitmesi için bekletin.
  • Hepsini servis tabağına alın.
  • Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu harmanlayın salatanın üzerine gezdirin.
  • Afiyet olsun.

16 Temmuz 2014 Çarşamba

Mim

Sevgili kedilievintarzı beni  mimlemiş.Soruları zevkle yanıtladım, arkadaşıma teşekkür ediyorum.


  • En çok kırıldığın / incindiğin kelime?
  • Bunu senden beklemezdim.




  • Herkesin kullandığı bir kelime olur. Ama senin için bir insan olur. O özel insana o kelimeyi kullanınca alınırsın. Ne düşünüyorsun?
  • Kızlarımın sözleri beni kırabilir.


  • Seni en çok duygulandıran şarkı?
  • Sarı Saçlım Mavi Gözlüm – Mahsuni Şerif




  • Daha önce seni bırakan biri geldi. Senden bir şans istedi sende o şansı verdin. Ama buna rağmen yine bırakıp gitti. Şimdi yine pişman. Ne yaparsın?
  • Birinciden ders almadığım için daha da üzülürüm.



  • Nefret mi, aşk mı?
  • Nefretle hiç işim olmaz. Aşk.








  • Birinin kalbini kırdığında nasıl gönül alırsın?
  • Özür dilerim.






  • Nasıl ağlarsın? Bağırarak mı, içine atarak mı?
  • Kırılma durumuma bağlı. Çok bağırarak Çok bağırarak ağlayamam ama ağlamayı pek severim.





  • En korktuğun şey?
  • Ölüm.







  • Ruhun sıkıldığında ne yapmayı seversin? Kendinin nasıl sakinleştirirsin?
  • Dikiş, örgü, kitap okurum.







  • Bazen kızılmasından hoşlanırsın. Peki en çok ne için kızılmasından hoşlanırsın?
  • Kızlarımın şakaları hoşuma gider.





  • Şiir / Öykü / Deneme
  • Eğer bunları benim yapmamsa soru maalesef hiç yeteneğim yok. Ama değilse öykü okumak.








  • En son ne için ağladın?
  • Çok sevdiğim birini kaybettiğimde
.







  • Birinden hemen etkilendiğin özellik?
  • Ses tonu ve konuşma üslubu.







  • Dayanamadığın şey?
  • Atatürk hakkında ileri geri konuşulması.






  • En sevdiğin duygu?
  • Sevgi, sevgi, sevgi.

14 Temmuz 2014 Pazartesi

Plaj çantası dikelim.

Yeni bir haftaya merhaba derken Ankara da değişen hiçbir şey yok. Sadece sıcak, sıcak ve yine sıcak. Öyle ki artık geceleri Ankara da yaşam başlıyor. Balkonlarda serinlemek için saat 10 u bekliyoruz. Bütün balkonlar ışıl, ışıl, çocuklar bile geceleri dışarıya çıkıyor. Onların cıvıl cıvıl sesleriyle balkonlarımız neşeleniyor. Sürekli terleye terleye biteceğiz diye korkuyorum. Yazın sıcak, kışın soğuk derken ömrümüzü de geçiriyoruz galiba.
Ben bugünler de vaktimi dikişle dolduruyorum. Sanmayın zor şeyler yapıyorum, kolay, pratik şeyler.
Plaj çantası dikmek çok hoşuma gitti. Kızıma diye başladım, yeğenlerime devam ettim.
Hepimiz için güzel ve neşeli bir hafta dileğiyle, sevgiyle kalın.
Yapılışı
  • İstediğiniz kumaştan alın .Ben yaptığım çantalar da duck kumaş  kulandım. Boyutları isteğinize bağlı. Kızıma yaptığımı 45e- 55 cm yaptım.
  • Kumaştan iki aynı boyutta dikdörtgen kesin.
  • İki kumaşın da uzun kenarını zikzak yapın atmasın. Üst tarafından 2 santim katlayarak ütüleyin. Daha sonra da 4 santim katlayın ve ütüleyin. Diğer kumaşınıza da aynısını yapın.
  • Ütülediğiniz kenarları düz dikişle dikin.
  • İki kumaşı düz yüzleri birbirine bakacak şekilde koyun ve yanlarını, altını iğneleyin ve düz dikişle dikin. Kenarlarını zikzak yapın ve fazlalıklarını kesin.
  • Dikdörtgen parçamızı yan dikişlerini üst üste getirecek şekilde çevirin ve uç kısımlarını 4 santim aşağıdan iğneleyin ve düz dikişle dikin.
  • Çantanın düz tarafını çevirin ve kenarlarını içeriden düzeltin. İçinde ki fazlalığı kesmeyin.
  • İstediğiniz uzunlukta ve genişlikte 2 adet kumaş kesin. Kenarlarını zikzak yapın. Kumaşın iki kenarını yarım santim kadar içine katlayın ve ütüleyin. Sonra tekrar ikiye katlayın. Ütüleyin. Düz dikişle 3 kenarını da dikin.
  • Çantanın kulplarını takmak için üst tarafından tam ortasını işaretleyin iğne takın. İğnenin sağ ve sol tarafından 7 santim işaretleyin. Kulplarını iç kısmına iğneleyip, düz dikişle dikin.
  • Sağlıklı günlerde neşeyle kullanın. 

7 Temmuz 2014 Pazartesi

Ali Nazik


Yeni bir haftaya başlarken Ankara yanıyor, kış boyunca yazı özlemle bekledik ama. akşama kadar burnunuzun ucunu bile dışarıda göstermenize izin vermeyecek kadar yanıyor. Ansızın gök delinmiş gibi yağıyor, öyle ki apartmanların ilk katlarını bile basacak şekilde sel geliyor. Hayırlısı diyorum, bu hayırlı günlerde afetlerden korunmak dileğiyle.

Ali nazik tarifini paylaşmak istiyorum.

Malzemeler
  • 3 – 4 adet patlıcan
  • 1 – 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
Üzerine
  • 200 – 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 – 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça (isterseniz biber salçası)
  • 2 – 3 adet sivri biber
  • 4 – 5 sap maydanoz
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Öncelikle patlıcanları çatalla birkaç yerinden delin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanları kolay soyulması için bir poşete koyun ve sıkıca kapatın yarım saat sonra açın ve soyun.
  • Soğanları yemeklik doğrayın, biberleri ince kıyın, domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozları da incecik kıyın.
  • Sıvıyağı tavaya alın soğan ve biberleri ekleyin, kavurun.
  • Kıymayı ekleyin suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Domatesleri ekleyin ara sıra karıştırarak kavurun.
  • Tuz, karabiberini ekleyin.
  • Salçayı ekleyin kavurun. Altını kapatın.
  • Maydanozları ekleyin, karıştırın.
  • Yoğurdu çatalla iyice çırpın. İçine ince kıyılmış sarımsağı ekleyin ve karıştırın.
  • Patlıcanları soyduktan sonra ince ince kıyın.
  • Çok hafif yağda patlıcanları bir iki kere çevirin ve servis tabağına alın.
  • Ilıdıktan sonra yoğurdunu dökün.
  • Üzerine de kıymalı sosu dökün.
  • Afiyet olsun

3 Temmuz 2014 Perşembe

Tavuk Sote

Sayılı günler çabuk geçermiş derlerdi doğruymuş. Oruçta 6. güne geldik bile. Evde oruç tutanlar için çok sıkıntı yok ama Allah dışarıda güneş altında çalışmak zorunda kalanlara yardım etsin, gerçekten işleri zor.
Tavuk sote tarifini  paylaşmak istiyorum ve kolaylıklar diliyorum hepinize
Malzemeler
  • 3 adet tavuk göğüs
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet kırmızıbiber
  • 2 – 3 adet sivri biber
  • 4 – 5 adet büyük domates
  • Fındık yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Tavukları iyice yıkadıktan sonra kuşbaşı şeklinde,soğanı yemeklik, biberleri de ince ince doğrayın.
  • Fındık yağını pişirme kabına alın ve soğanlarla, biberleri ekleyin kavurun.
  • Tavukları ekleyin bir iki çevirin ve kapağını kapatın. Önce 5 dakika yüksek ateşte, daha sonra da orta ateşte tavuklar yumuşayana kadar pişirin. Ara da sıra da karıştırın.
  • Tavuklar yumuşayınca rendelenmiş domatesleri, tuzu ekleyin ve pişirin.
  • İndirdikten sonra kekik ve karabiber( arzunuza kalmış) ekleyin.
  • Afiyet olsun.