16 Şubat 2015 Pazartesi

Özgecanlar Ölmesin



Özgecan'ın başına gelenlerden sonra yaşam istediğim sanki azaldı. Bu vahşet karşısındaki duygularımı  anlatmak için benim sözlerim yeterli değil. Tek suçu okuldan sonra dolmuşa binmek olan bu güzeller güzeli kuzunun ailesini hangi söz teselli edebilir?Bundan böyle çocuklarımızın kalbinde açılan yaraları, korkuları kim sarabilir?
Bunu yapanlardan sonra bir de o vahşileri aklamak için söylenen sözler kalbimi daha acıtıyor. Özellikle kadınların söyledikleri karşısında nutkum tutuluyor. Kendilerinin ya da yakınlarının (Allah saklasın) başına gelirse de aynı rahatlıkla savunabilecekler mi? Nasıl bu kadar sorumsuz olunabilir.?Ailesine yeniden bir acı yüklemek nasıl bir sorumsuzluk!
Özgecan'ın annesinin söylediklerini okuduğumda insan olmaktan bir kere daha utandım. Diğer kadınların başına gelenlerde (dövmek, öldürmek) yeterli tepkileri gösteremediğimiz için bizlerin de suçu yok mu?
Lütfen erkek anneleri çocuklarınızı yetiştirirken insana önem veren, şiddetin her türlüsüne karşı çıkabilecek olmaları için gerekli özeni gösterin. Başka Özgecanlar ölmesin.
Sevgiyle kalın.

10 Şubat 2015 Salı

Neşeli Şapkalar




Dinlenmenin ve keyif almanın en güzel yolunun el işi yapmak olduğundan her zaman bahsederim ama bu neşeli ve sevimli şapkaları yapmak tiryakilik yaptı , sürekli yapıyor yapıyorum.
Verdiğim her kuzuya da çok yakışıyor. Onların neşesini görmek bile  yeniden örmek için bahanem.
Belki sizlerde sevdiklerinize yaparsınız umuduyla bir kaç modelimi paylaşmak istedim.
Tüm haftanın hepimize sağlıkla ve keyifle geçmesi dileğiyle,
Sevgiyle kalın.