Hafta sonu, tüm aile kız kardeşime davetliydik.
Eşi,sevgili eniştemiz hiç birimizi mutfağa sokmadı.Güveçte türlüsü o kadar güzel olmuştu ki, etleri yumuşacık, lokum gibiydi.
Biz afiyetle yedik.Onun ellerine sağlık.Sizler de sevdiklerinizle yapmak istersiniz diye, tarifini bizlerle paylaştı.Malzemeler
Eşi,sevgili eniştemiz hiç birimizi mutfağa sokmadı.Güveçte türlüsü o kadar güzel olmuştu ki, etleri yumuşacık, lokum gibiydi.
Biz afiyetle yedik.Onun ellerine sağlık.Sizler de sevdiklerinizle yapmak istersiniz diye, tarifini bizlerle paylaştı.Malzemeler
- 1 kilo kuzu eti
 - 1/2 kilo mantar
 - 1/2 kilo patates
 - 3 tane patlıcan
 - 4 tane domates
 - 5 adet sivribiber
 - 2 adet soğan
 - 2 kaşık domates salçası
 - 1 kaşık biber salçası
 - 1 baş sarımsak
 - Tuz,kırmızı pul biber.karabiber
 - 1/2 çay bardağı zeytinyağı
 - 250 gr. tereyağı
 - Bir tutam sevgi
 
- Eti ve mantarları kuşbaşı doğrayın.
 - Patates ve patlıcanları küp küp doğrayın.
 - Soğanları, biberleri ve domatesleri yemeklik doğrayın.Biraz irice olursa iyi olur.
 - Sarımsakları küçük küçük parçalar halinde bölün.
 - 2 su bardağı sıcak suyla, salçaları sulandırın.
 - Tuz,kırmızı pul biber ve karabiber dökün.
 - Büyük bir kapta hepsini harmanlayın.
 - Güvecin içini zeytinyağıyla iyice yağlayın.
 - Hazırladığımız karışımı, güvece bastırarak döşeyin.
 - Tereyağını, küçük küçük parçalara ayırıp, üzerlerine koyun..
 - Üzerini folyo ile kapatın.
 - Ocakta pişirin.
 - Eğer fırında pişirmek isterseniz, sıcak suyu 1 bardak koyun.
 - Afiyet olsun.
 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Nezaketiniz için teşekkür ederim