21 Mart 2008 Cuma

Aklınızda Bulunsun



İyi bir dergi okuyucusuyum.Bu ayki "Seninle" dergisinin ekinde " hayatınızı kolaylaştıran püf noktaları " yayınlandı.Çok hoşuma gitti, belki sizlerinde işine yarayabilir düşüncesiyle bu bilgileri paylaşmak istedim.
Koku önleme
Et, balık veya tavuk haşlarken oluşan kokudan şikayet ediyorsanız, haşlama suyunun içine kabuğu soyulmuş bütün soğan koyun.Soğan bu ağır kokuyu alacaktır.
Yeşillikleri canlandırın
Tazeliği gitmiş ve pörsümüş olan yeşillikleri canlandırmak için, yeşillikleri iki kaşık limon suyu eklenmiş buzlu suyun içine koyun ve 1 saat buzdolabında bekletin.Yeşillikler hemen canlanacaktır.
Meyveli pasta yaparken
Meyveli pastaya ekleyeceğiniz meyveleri önceden toz şekere bulayın.Meyvelerin pastaya verdiği acı tadı önlemiş olursunuz.
Lahanayı düdüklü tencerede pişirin
Lahana pişerken ortalık çok kötü kokar.Bu nedenle, lahanayı düdüklü tencerede pişirin ve önceden içine bir kaç tane susam atın.Bu şekilde lahana pişerken koku çıkmayacaktır.
Balık kokusu için
Bulaşık suyunun içine bol miktarda kahve telvesi atın.Telve bulaşıklarda oluşan balık kokusunu emecektir.Sonrada yıkadığınız bulaşıkları bol suda durulayın.
Lezzetli köfte
Lezzetli ve sulanmayan bir köfte için, karışımın içine bol ekmek ve soğan koymak gerekir.Ayrıca soğanları köfteye rendeleyerek değil, çok küçük doğrayarak ekleyin ve iyice yoğurun.
Yeşil yapraklı sebzeler
Diyetisyenlerin önerisine göre, proteinle hazırlanan yeşil yapraklı sebzeleri bir seferde bitirmemiz gerekiyor.Bunlar ikinci kez ısıtılırsa sağlığa zararlı oluyorlar.
Çikolata sosu
Hazır çikolata sosunuzun daha lezzetli olması için, içine 1 veya 2 kaşık tereyağı ilave edebilirsiniz.
Tas kebabı
Tas kebabında etlerin iyice yumuşaması önemlidir.Bunun için, kuzu eti daha uygundur.Ama eğer dana eti tercih ederseniz, daha fazla su ekleyip, daha uzun süre pişirmeniz gerekiyor.
Hormonlu sebzeler
Sebzeleri enine doğru kestiğinizde, çekirdekleri boşsa ve meme gibi çıkıntıları varsa o sebzelerde hormon kullanılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nezaketiniz için teşekkür ederim