Kış gelince sağlık için sık sık balık
yemek gerekli. Pişirme açısından kızartması en lezzetlisi ama sonun da mutfakta
saatlerce bizi bekleyen temizlik ve kokusu var. Ama hem kokusuz hem de kızartma
tadında balık pişirmek de mümkün.
Ailece keyifli bir sofranın etrafın
da toplanarak yenilen yemek ve biriken anıları hepimize diliyorum.
Malzemeler
Hamsi
Mısır unu
Tuz
Yağlı kağıt
Sıvıyağ
Bir tutam sevgi
Yapılışı
Hamsileri temizleyin, bol suda yıkayın
ve süzülmek üzere bırakın.
Mısır ununu ve tuz ile harmanlayın.
Balıkların her tarafını unlayın.
Yağlı kağıdın üzerine hafifçe
sıvıyağ sürün.
Yağlı kâğıdın ortasından başlayarak
yuvarlak şekilde hamsileri dizin.
Diğer yağlı kâğıdı da hafifçe fırça
yardımıyla yağlayın.
Balıkların üzerine koyun,
isterseniz kenarlarını sıkı sıkı bastırın ya da tel zımbayla birkaç yerinden
tutturun.
Genişçe bir tavanın içine
yerleştirin. Tavaya yağ sürmeyin.
Orta ateşte 10 dakika pişirin. Diğer
yüzünü de 10 dakika pişirin.
Tavadan servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
iyi bir site teşekkürler
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilSevgiyle kalın.
Afiyet olsun ,çok severim bu şekilde hiç denemedim ilk fırsatta deneyeceğim:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Dilerim beğenirsiniz.
SilSevgiyle kalın.
Elinize sağlık
YanıtlaSil