25 Şubat 2008 Pazartesi

Güveçte Türlü


Hafta sonu, tüm aile kız kardeşime davetliydik.
Eşi,sevgili eniştemiz hiç birimizi mutfağa sokmadı.Güveçte türlüsü o kadar güzel olmuştu ki, etleri yumuşacık, lokum gibiydi.
Biz afiyetle yedik.Onun ellerine sağlık.Sizler de sevdiklerinizle yapmak istersiniz diye, tarifini bizlerle paylaştı.
Malzemeler
  • 1 kilo kuzu eti
  • 1/2 kilo mantar
  • 1/2 kilo patates
  • 3 tane patlıcan
  • 4 tane domates
  • 5 adet sivribiber
  • 2 adet soğan
  • 2 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 baş sarımsak
  • Tuz,kırmızı pul biber.karabiber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gr. tereyağı
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Eti ve mantarları kuşbaşı doğrayın.
  • Patates ve patlıcanları küp küp doğrayın.
  • Soğanları, biberleri ve domatesleri yemeklik doğrayın.Biraz irice olursa iyi olur.
  • Sarımsakları küçük küçük parçalar halinde bölün.
  • 2 su bardağı sıcak suyla, salçaları sulandırın.
  • Tuz,kırmızı pul biber ve karabiber dökün.
  • Büyük bir kapta hepsini harmanlayın.
  • Güvecin içini zeytinyağıyla iyice yağlayın.
  • Hazırladığımız karışımı, güvece bastırarak döşeyin.
  • Tereyağını, küçük küçük parçalara ayırıp, üzerlerine koyun..
  • Üzerini folyo ile kapatın.
  • Ocakta pişirin.
  • Eğer fırında pişirmek isterseniz, sıcak suyu 1 bardak koyun.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nezaketiniz için teşekkür ederim