15 Mart 2008 Cumartesi

Fırında Patates Böreği



Evimizden eksik olmayan patates, nerede kullanılırsa oraya yakışıyor.
Böreklerde de kullanıldığında çok doyurucu oluyor.
Bugün sizlere vereceğim bu tarifte börek, yoğurtla buluşunca çok daha güzel oluyor.
Yanında da mevsim salatası.Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler
  • 6 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Yoğurdu, yumurtayı, sıvıyağı kaşıkla karıştır.
  • Elenmiş un, tuz, kabartma tozunu ekle.Hepsini karıştır.
  • Patatesleride ekle ve hepsini harmanla.
  • Yağlanmış tepsiye dök.
  • Fırında pişir.
  • Dilim dilim kestikten sonra, üzerine sarmısaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber dökün.
  • Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. ablacım bugün bunu deneyeceğim. Yurttan arkadasları davet ettim. Umarım tadı güzeldir. Cesaret edippte pişireceğim inş.

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim