Hem kızdım,
Hem güldüm halime.
Sonra dedim ki,
Söz ver kendine!
Denizleri seviyorsan,
Dalgaları da seveceksin.
Sevilmek istiyorsan,
Önce sevmeyi bileceksin.
Uçmayı seviyorsan,
düşmeyi de bileceksin
Korkarak yaşıyorsan,
Yalnızca; hayatı seyredersin...
Nietzsche
Yeni yıla girmemize kısa bir süre kaldı. Beni her zaman çok etkilemiştir yeni yılda her yerin ışıl ışıl olması.
Yaşamımı gözden geçirmek, kararlar almak( uygulamak üzere) , bir yılın muhasebesini yapmak için bir fırsat sayarım. Nietzsche’nin dediği gibi hayatı korkakça yaşamak ya da sadece seyretmek istemiyorum. Dünyaya geldiğime göre muhakkak bir nedeni var bu gelişin onu bulmaya, güzellikleri görmeye ve yaşamaya çalışıyorum.
Tarifini oktayusta dan aldığım Bolu kömbesini Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine ev sahipliği yapan anneminkiziyim.a gönderiyorum.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.
Malzemeler
- Hamuru için
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- ½ yaş maya ya da toz maya(ben toz kullandım)
- 1 şeker kaşığı toz şeker
- Tuz
- 6- 7 su bardağı un
- Bir tutam sevgi
- Sıvıyağ
- 250 gr. kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet domates ya da 1 yemek kaşığı salça
- 2 – 3 adet biber
- Tuz, Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 1 yumurtanın sarısı
- Ilık suyun içine süt, tuz, şeker ve toz mayayı koyun ve maya eriyip köpürünceye kadar bekleyin.
- Daha sonra yoğurma kabına unu koyun ortasını açın, mayalı karışımı, yoğurdu dökün ve iyice yoğurun.
- Bir müddet hamuru dinlendirin.
- Daha sonra hamuru ikiye bölün.
- Merdane yardımıyla büyükçe bir hamur açın. Fırçayla her tarafına sıvıyağı sürün.
- İkiye katlayın. Tekrar sıvıyağ sürün. Tekrar ikiye katlayın. Beklemeye bırakın.
- Diğer hamura da aynı işlemleri yapın.
- Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın ve sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp, çekene kadar kavurun.
- Doğranmış domates ya da salçayı ilave edin ve beş dakika pişirin.
- Tuz, karabiber, pul biber ilave edin soğumaya bırakın.
- Tepsinizi yağlayın. Hamurdan birini tepsi büyüklüğünde açın ve tepsiye yerleştirin.
- Üzerine her tarafına gelecek şekilde kıymalı harcı yayın.
- İkinci hamuru da açın ve kıymalı harcın üstüne kapatın.
- Yumurta sarısını çırpın ve her tarafına sürün.
- Hamuru bıçak yardımıyla doğrayın.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Afiyet olsun.
oh oh oh ellerine sağlık süper görünüyor. afiyet şifa olsun.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık enfes görünü
YanıtlaSilyor şimdi olsa hepsini yerdim:)))
Sımsıcak sevgilerimle...
ah birgülcüm..
YanıtlaSilherzaman dedim,
bir kez daha yazıyor ve söylüyorum :
gerek bizlere ! yazdığın yorumlar,
gerek yazıların,
gerek yaşamşılıklarını,
ve seni sevgiyle takipteyim.
birde şu güzelim resmin sanalından , gerçeğine geçiş olsaydı,
ne güzel olacaktı :)
Birgülcüğüm Nietsche nin yazdıkları satırlar ne güzel değil mi kalemine sağlık bu güzel lezzet içinde ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilmutlu yıllar diliyorum.. kömbeyi böreğe nazaran daha çok seviyorum ben:) ellerine sağlık sevgilerimle..
YanıtlaSilMayalı hamur hemde kıymalı :)))))
YanıtlaSilKalbimin baş köşesinde yeri var:))))
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık, afiyetle....
sevgiler
Nietzsche'nin dünyaya bakışı,öğretileri hep etkilemiştir beni...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, afiyet , bal olsun:)
Ellerine sağlık canısı börek nefis görünüyor..ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilmerhaba ablacığım ellerine sağlık çok güzel olmuş bizim kömbemizdende yaparmış benim ablacığım
YanıtlaSilOf of,nefis görünüyor ablacım,ellerine sağlık.
YanıtlaSilIşıl ışıl,huzurlu,mutlu bir yıl bizlerle olsun inşallah...
sevgilerimle...
peynirlisi nasıl olur diye düşündüm canım.kıymalı pek yemesemde görüntü harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum çok.
YanıtlaSilkıyma ve kömbe başlıığı çok ilginç geldi doğrusuu.ilk defa görüyorum.benim yöremin kömbesine hiç benzemiyor:),sadece adı kömbe.tadını merak ettim.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar canim, ellerine saglik, bu nefis Bolu Kömbesini aldim ve yayinladim, emeklerine saglik, sevgiler....
YanıtlaSilNietzsche'nin dizeleri müthiş.Ellerine sağlık.Tarifin de çok güzel.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım canım istedi vallahi:)
YanıtlaSilBirgül'cüm nefis ellerine sağlık. Şimdiden sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık canımm..
YanıtlaSilnasıl güzel bir lezzettir bu böyle:)
bie dilimcik aldım müsaden ile..
öpüyorum..
muhabbetle..
Hamuru açmayı becerebilirmiyim, bilemedim.Nefis gözüküyor, elinize sağlık
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık nefis ötesi olmuş afiyet şeker olsun..
YanıtlaSilMutlu sağlıklı güzel bir yıl dilerim sevgilerimle:)
Ablacıııııım bu kömbeyi bende denemek istiyorum en kısa zamanda..
YanıtlaSilEllerine sağlık
nefiss görünüyor.
mayalı tarifleri daima tercih ederim kömbe tarifin çok güzel ellerine sağlık..NİETZSCHE'nin sözleri ne kadar doğru,denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin ..MUTLU YILLAR:)
YanıtlaSilYeni yılın sağlık huzur mutluluk getirmesini dilerim.. tüm dilekleriniz gerçek olsun.. mutlu yıllar..
YanıtlaSilFotoğraf muhteşem belliki lezzetide öyle ellerine sağlık:)
YanıtlaSil2012 yılında yanlışlarımızın az,başarılarımızın devamlı olması dileklerimle....Yepyeni Yıllar :)
Sevgiler....
Sizin ve ailenizin yeni yılını kutlar; yeni yılın sağlık, barış, mutluluk ve barışla geçmesini dilerim.
YanıtlaSilBülbülüm yeni yıl sana ve sevdiklerine güzellikler getirsin, kutluyorum canım:)
YanıtlaSilmutlu, sağlıklı, şen,
YanıtlaSilve tüm sevdiklerinle, keyifle geçecek bir yıl diliyorum Birgülcüğüm..
çok mutlu ol.
iyi seneler canımmm.
nefıs mamalar yapmıssın ablam ellerıne saglık yenı yılda hersey gonlunce olsun ınslallah
YanıtlaSilellerine sağlık süper bir tarif en kısa zamanda deneyeceğim bu arada mutlu yıllar canım
YanıtlaSil