10 Temmuz 2015 Cuma

Çilek Reçeli


Günler öylesine hızlı geçiyor ki hafta sonuna ulaştık bile. Ramazanın son günlerine
yaklaşırken bayram heyecanı başladı bile. Hala bayramın çocuksu güzelliğini yaşayanlardan biriyim. Bu heyecanımın da hiç geçmemesini diliyorum.
Çilekler yavaş yavaş azalırken reçellerin en özeli olan çilek reçeli yapmak ve o güzel kokunun tüm evi sarmasını duymak için hiç vakit kaybetmeyelim derim.
Hafta sonunun güzellik ve neşeyle geçmesi dileğiyle,
Sevgiyle kalın.

Malzemeler
  • 1 kilo çilek
  • 1 kilo toz şeker
  • ½ limon suyu
  • Fındık kadar tereyağı
  • Bir tutam sevgi

Yapılışı
  • Çilekleri ayıklayın, yıkayın ve sularının süzülmesi için süzgeçte bekletin.
  • Tencereye çilekleri koyun (büyüklerse iki ya da dörde bölün) üzerlerine toz şekeri serpin. Bitene kadar çilek ve toz şeker olarak dizin.
  • Ağzını kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün ocağın üzerine alın, önce on dakika kadar yüksek ateşte  daha sonra orta ateşe pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca tereyağını tencereye ekleyin, köpükler kaybolduğu için almanıza gerek kalmıyor
  • Reçelin piştiğini anlamak için kaşığınızı batırın. Kaldırdığınız da  reçel tam kaşığın ucunda toplanıp inci tanesi gibi düşüyorsa olmuş  demektir.
  • Ya da olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.
  • Sıktığınız limon suyunu ekleyin, karıştırın  ve 5 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra kavanozlarınıza koyun ve kapağını kapatmadan ağzına kağıt peçete koyun güneş gören yerde bir gün bekletin.
  • Ertesi gün kapağını kapatın ve buzdolabında bekletin.
  • Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. afiyetle ye canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. İyi hafta sonları.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  2. Çocuksu heyecanının hiç geçmeyeceğinden eminim Birgül Ablacım. Şimdiden iyi bayramlar.. Çilek reçelin de pek güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bayramları seviyorum. Ailece beraber olmayı, eşi, dostu görmeyi.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  3. Bende yaptım birkaç gün önce az ama, aslında bir iki kilo daha alıp yapasım var ama benim gönlüm olasıya çilek kalmıycak:) :) ellerine sağlık canım. Afiyetle tüketin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Haklısın canım artık zor bulunuyor bu lezzetli meyve.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  4. Mmm nefis gorunuyor canim, ellerine saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Keyifli hafta sonu diliyorum.
      Sevgiyle kalın.

      Sil
  5. çilekler de çok özenle seçilmiş belli
    afiyetle tüketin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sağlıkla yemek nasip olsun inşAllah.
      Sevgiyle kal.

      Sil

Nezaketiniz için teşekkür ederim