Sıcak bir Ankara gününden herkese merhaba.
Sınav stresini ve telaşını attık, şimdi sonuçları merakla bekleyeceğiz. Hayırlısı.
Bu haftaya sevgili arkaşım Beysun’dan öğrendiğim tepsi mantısının tarifiyle başlamak istedim.
Yoğurdunu az koydum, mantılar görülebilsin diye, yoksa ben her tarafını yoğurtla dolduruyorum ve üzerine sumak, bol acı biber,nane dökerek yemeyi seviyorum.
Malzemeler
- 4 adet yufka
- ½ kg. kıyma
- 3 adet soğan
- Sarımsak
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 2 – 3 kaşık zeytinyağı
- Tuz
- Bir tutam sevgi
- Yoğurt
- Tereyağı
- Salça
- Domates
- Zeytinyağında kıymayı kavurun.
- İnce kıyılmış soğanları ekleyin, kavurun.
- Sarımsakları ekleyin.
- Biber salçasını ekleyin. Bir iki çevirin.
- Baharatlarını ekleyin ve karıştırın..
- Altını kapattıktan sonra, ince kıyılmış maydanozları ekleyin ve karıştırın.
- Yufkanın birini alın ve masaya serin.
- Ortadan 2’ ye kesin.
- Uzun taraflarına karışımdan boydan boya koyun.
- Kenarlarını içine katlayın ve sigara böreği gibi sarın.
- Uç kısımlarını suyla ıslatın açılmasın.
- Uzun şekilde kıvrılmış olan yufkayı iki parmak genişliğinde kesin.
- Tepsiye dizin (Yağlamadan)
- Kısa sürede sadece üstü kızarana kadar pişirin.
- (İsterseniz çok yapıp derin dondurucuya koyabilirsiniz.)
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine yoğurt dökün.
- Tereyağı ile yapılmış salçalı sosu da üzerine dökün.(İsterseniz domatesin bol olduğu bu zamanda domatesle yapın. Ya da hem domatesle, hem salçayla da yapabilirsiniz. Arzunuza kalmış.)
- Afiyet olsun.
Canim ellerine saglik cok degisik bir manti olmus, lezzetli olduguda muhakak, afiyet sifa olsun, sevgiler....
YanıtlaSilEllerinne sağlık canım ben bu mantıyı alıp götürmemmi:)))
YanıtlaSilMutlu bir hafta geçirmen dileğiyle canım
ablacım çok çok güzel görünüyor.yoğurlu ve salçalı soslu olan herşeye bayılırım.evladın için RABBİM,gönlündekini nasip etsin.trabzondan bol bol selamlar.henüz biz burda güneş göremedik.
YanıtlaSilellerine salık canım buna yakın bi tarifi ben yagda kızartarak yapıyordum ama bu daha hafif olmuş
YanıtlaSilsevgiler.
Canım merhaba,
YanıtlaSilMantıyı özellikle iki çocuğum sever.
Bense bildiklerimi de unutmaya çalışıyorum, evde herkes yemek konusunda dikkatli. : )
Ellerine sağlık canım.
Bu arada, blogdaki yorumuna cevaben:
Sevgili Birgül,
"Ankara da da arkadaşlar buluşuyor. Çabuk arkadaşlıklar kuramadığımdan,önceden görüşmüş çok iyi arkadaş olmuşlara katılıp, huzursuz etmek istemiyorum.
Bir köşe de oturup, hiç konuşmalara katılamazsam onları rahatsız ederim diye çekiniyorum." demişsiniz.
Önceden tanışanların arasına katılmak beni de düşündürür, sonradan dahil olmak zaman ve emek ister tabii, ancak bir denemenizi öneririm.
İnsanların yüz yüze görüşmeleri farklıdır.Beden dili ile değerlendirme imkânı bulmuş olursunuz.
En azından bir kişiyi de kendinize yakın bulabilirsiniz.
Denemekle ne kaybedersiniz ki?
İstanbul' a gelirseniz, aramadan geçmeyin sakın...
Sevgiler... : ))
mantının herçeşidi güzel.çok nefis görünüyor.ellerine sağlık ablacım.
YanıtlaSilmerhaba bumantıyı zonguldakta yedım gerçekten nefıs oluyor elınıze sağlık
YanıtlaSilNe kadar güzel görünüyor.
YanıtlaSilÇok beğendim.
Sevgiler.
TEPSİ MANTISI ÇOK LEİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
YanıtlaSilZİYARET İÇİN TEŞEKKÜRLERİMİ GÖNDERİYORUM..
SEVGİLER...
ne kadar pratik bir okadarda güzel.canım çok çekti.hemen tarifi aldım.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAblacım nihayet burdayım..
YanıtlaSilTüm dileklerin için tşkler ederim..
Telde görüştük ama ne konuştuk hatırlayamadım..Biz daha evimizdeyiz..Temmuz sonuna kadarda burdayız yerimiz belli değil henüz...
Babam içinde ayrıca saol ablacım...Sınav heyecanı ve çocukların son hafta okula gitmemesi epey curcunaydı evde..Şükür atlattık...
Mantı nefis görünüyor Derya baykalda fatih bey yapmıştı kuşgözü mantı adıyla ogün bugündür bende yapıyorum arada...eline emeğine sağlık ablacım yolum düşerse bende isterim:))))öptüm...
bulbulum ellerıne saglık sahane gorunuyor canım sanada kuslu sablon yapammm yarın ınsallah
YanıtlaSilGünaydın Kardeşim Hayırlı Günler Ailenizle ve Savdiklerinizle Birlikte Güzel günler geçirmenizi dilerim.sevgiyle saygıyla vede sağlıkla kalın.Saygılarımla
YanıtlaSilResimlerle Hatay Antakya'yayı Tanıyalım http://sukruyilmaz.net/?page_id=33
Zaman gelir yollarına kar yağar,etrafını hüzün bulutları sararsa,ne zaman bir dosta ihtiyaç duyarsan dost olabildiğim kadar burdayım.
Elveda
Diyorum;
Sefası bitti ömrümün,
Şimdi dağa çıkarım, düze elveda.
Düze duman çöker, düze kar yağar,
Bahara elveda, yaza elveda...
Bahtiyar;
Derinde sızlayıp yaran,
Kalbini dağlayıp üzer herzaman.
Göze hüzün çöker, göze yaş dolar,
Sevince elveda, düşe elveda...
Şimdi özkökünden süzülen benim,
Özge budaklara dizilen benim,
Şimdi ne sen sensin ne de ben benim,
Biz ki biz değiliz bize elveda.
Alıntı:Bahtiyar Vahapzade
http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=47247
Şükrü Yılmaz
Antakya-HATAY
http://sukruyilmaz.net
banner degıl sablon yacam kuslu :)
YanıtlaSilbulbulcum kos bana gel sana sablonhazırladım nasıl olmus begencekmısın bak bakem :)
YanıtlaSilmerhaba ablacım tarifi aldım demiştim ya dün yaptım hatta gece yaptım desem yeridir.fırından çıktığında 11 di.sonra soğuttum ve buzluğa attım.çıkarınca ısıtayım mı yoksa kendiliğinden çözülsün diye sabahtanmı çıkarayım karar veremedim.kusura bakma telaşın arasında sana soru soruyorum ama:)
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel görünüyorlar
YanıtlaSilsevgilerimle
Çok lezzetli görünüyor Denemek Lazım.Canım Çekti Valla.Ellerine kollarına sağlık..ayy siteni hiç kapatmayasım geliyo güzel müzik çalıyor çok severim bu şarkıyı..
YanıtlaSilBu Şarkı bizim olsun..
Aşkımız sonsuz olsun..
:))))
ay kusura bakma canım başka sayfa açık kalmış ordan geliyomuş müzik sesi.Bende deli deli konuşuyorum :)
YanıtlaSil