7 Temmuz 2014 Pazartesi

Ali Nazik


Yeni bir haftaya başlarken Ankara yanıyor, kış boyunca yazı özlemle bekledik ama. akşama kadar burnunuzun ucunu bile dışarıda göstermenize izin vermeyecek kadar yanıyor. Ansızın gök delinmiş gibi yağıyor, öyle ki apartmanların ilk katlarını bile basacak şekilde sel geliyor. Hayırlısı diyorum, bu hayırlı günlerde afetlerden korunmak dileğiyle.

Ali nazik tarifini paylaşmak istiyorum.

Malzemeler
  • 3 – 4 adet patlıcan
  • 1 – 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
Üzerine
  • 200 – 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 – 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça (isterseniz biber salçası)
  • 2 – 3 adet sivri biber
  • 4 – 5 sap maydanoz
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Öncelikle patlıcanları çatalla birkaç yerinden delin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanları kolay soyulması için bir poşete koyun ve sıkıca kapatın yarım saat sonra açın ve soyun.
  • Soğanları yemeklik doğrayın, biberleri ince kıyın, domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozları da incecik kıyın.
  • Sıvıyağı tavaya alın soğan ve biberleri ekleyin, kavurun.
  • Kıymayı ekleyin suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Domatesleri ekleyin ara sıra karıştırarak kavurun.
  • Tuz, karabiberini ekleyin.
  • Salçayı ekleyin kavurun. Altını kapatın.
  • Maydanozları ekleyin, karıştırın.
  • Yoğurdu çatalla iyice çırpın. İçine ince kıyılmış sarımsağı ekleyin ve karıştırın.
  • Patlıcanları soyduktan sonra ince ince kıyın.
  • Çok hafif yağda patlıcanları bir iki kere çevirin ve servis tabağına alın.
  • Ilıdıktan sonra yoğurdunu dökün.
  • Üzerine de kıymalı sosu dökün.
  • Afiyet olsun

11 yorum:

  1. Nasılda güzel olur şimdi,mis gibide köz patlıcan kokar.Ellerine sağlık arkadaşım.afiyetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Bende patlıcanın közlenmiş halini daha çok seviyorum.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  2. Oy oy oy deyim gerisini sen anla Bülbülüm.
    Öptüm, sarıldım, yemeğin yağına ekmeğimi bandım, kaçtım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beraber yemekte kısmet olsun inşAllah kuzum. Bende senin gül yanacıklarından öpüyorum.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  3. Patlıcanın her hali ayrı güzel, ellerinize sağlık, sevgiyle, hayırlı ramazanlar (http://bizimmutfakdan.wordpress.com/ ) ...

    YanıtlaSil
  4. Buradada bir yaniyoruz bir gok delinmis gibi...Alinaziki cok fazla yapamasamda yapildiginda istahla yerim:) ellerine saglik olsun nefis gozukuyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Haklısın yaz gelsin gelsin dedik ama Ankara da gündüz sıcaktan bunaltıyor.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  5. hiç yapmadım ben bu yemeği,ancak her zaman adını çok severim:)
    eline sağlık,yapasım geldi valla:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Yapmak istedığim fakat herneyse yapamadığım lezzetlerden biri ali nazik. Ama mutlaka senin tarifinle denemek isterim canım. Eline sağlık. Şifa olsun:)

    YanıtlaSil
  7. Çok severim,ellerinize sağlık.Mevsim anormalinde yağışlar burada da yer yer devam ediyor.Allah afatından saklasın ablacım,sevgiler...

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim