Mutluluğumu benimle paylaşan tüm dost ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Mutlulukta, acı da yalnız yaşanmıyor… İyi ki varsınız.
“46.PORSELEN DEMLİK ÇAY ETKİNLİĞİ “’ne ev sahipliği yapan Sevgili, nurmutfakta.' ya tarifinin halamdan öğrendiğim dört katlı börekle katılmak istedim.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.
Malzemeler
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 adet yumurta (Birinin sarısını ayırın)
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
- Alabildiğince un
- Bir tutam sevgi
İç malzemesi
- Haşlanmış patates
- Soğan( 2 adet)
- Salça (acı sevenler için biber salçası da çok yakışıyor)
- Tuz
- Kırmızıbiber, karabiber
Yapılışı
- Yumurtaları, sütü, yoğurdu, sıvıyağı, suyu ekleyip, birbirlerine iyice karıştırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyin ve iyice yoğurun.
- Yumuşak bir hamur yapın ve dinlendirin.
- Bir kapta ½ margarini eritin.
- Bir su bardağına dökün ve üzerini sıvıyağla tamamlayın.
- Hamuru 4’e bölün.
- Hamuru açtıktan sonra, yağlı karışımı her tarafına iyice sürün.
- Zarf şeklinde katlayın.
- İkinci hamuru açın ve arasına yağlı karışımı sürün.
- Birinci hamuru ikinci hamurun içine koyun .Tekrar paket yapın.
- 3.cü ve 4.cü hamurlara da aynı işlemleri yaptıktan sonra, elimizde iki tane kalın hamur olacak.
- Bunları tepsi büyüklüğünde açın.
- Birinciyi yağlanmış tepsiye döşeyin.
- Sıvıyağ da ince doğranmış soğanları kavurun.
- Salçaları ekleyin, çevirin.
- Haşlanmış ve ezilmiş patatesleri ekleyin. Kavurun.
- Kırmızıbiber,karabiber, tuzu ekleyin.
- Karışımı tepside ki hamurun üzerine yayın.
- İkinci hamurumuzu da tepsi büyüklüğünde açın ve patatesli karışımın üzerine kapatın.
- Kalan yağlı karışıma yumurta sarısını da ekleyin ve her tarafına sürün.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Afiyet olsun.
CANIM ELLERNE SAĞLIK HARİKA OLMUŞ KATILIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER YİNE BEKLERİM ..SEVGİLER
YanıtlaSilablacığım yeşim için tebrikler bugün öğrendim.çok güzel bir duygu olsa gerek.sevim...
YanıtlaSilEllerine sağlık, mutlaka deneyeceğim.Sevgiler:)
YanıtlaSilYani böreğin güzelliğine bak.
YanıtlaSilNe diyim ben.
Yiyenlere afiyetler olsun.
Sevgiler.
Ellerine sağlık. Görüntüsü mest etti beni.
YanıtlaSilablacım ekrana yapıştım.ne güzel bir görüntü bu ya.nar gibi kızarmış.ellerine sağlık.kaldımı bi dilim:)
YanıtlaSilCanim ellerine saglik nefis rörünüyor
YanıtlaSilCanım tekrar tbrk ediyorum...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık gerçekten nefis gözüküyor...
canım börek ne güzel görünüyor ellerine sağlık buarada yeşim hanımın başarıları daim olsun tebrik ediyorum öptüm sevgiler
YanıtlaSilArkadaşım görüntü harika, eminim tadıda öyledir ellerine sağlık ,bana değişik geldi mutlaka deneyeceğim..sevgiler
YanıtlaSilpek lezzetli bir börek olmuş.ellerinize saglık.kardesinizide tebrik ederim.yolu açık olsun.sevgiler.
YanıtlaSilHamuru çok seven ama uzuuun zamandır yemeyen bir kişi olarak böreğinizi görünce ekrana takılı kaldım.
YanıtlaSilElinize sağlık yiyenlere de afiyet olsunnnnn
sevgilerimle
hmmm ne harika gorunuyor ellerine saglik canimm pek severim bu tur borekleri;))
YanıtlaSilopuyorum
ne çok severim bu böreği..
YanıtlaSilharika görünüyor.. ellerine sağlık
çok sevgiler.
sevgili arkadaşım eline sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilkardeşini de kutlarım sevgiler
nurdanın mutfağı
ellerine sağlık arkadaşım harka ve çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilAhhh..Ablacım rahmetlide yapardı böyle..Allem kellem ederdi açardı sıvardı kuzune sobaya atardı...Teyze kızlarım hep ondan öğrendi börek çörekleri...Tabi bende ama ben evlendiğimde kızlar küçüktü büyüdükçe gördüler öğrendiler tabi..
YanıtlaSilEline sağlık ablacım...Halanada selamlar hürmetler ablacım..