28 Mart 2012 Çarşamba

Sulu köfte


Bugün Çarşamba ve benim “Muhteşem yüzyıl” dizim var.
Televizyon proğramların da beğenilerim nasıl da değişiyor. İlk başladığında “Öyle geçer zaman ki’” dizisini nasıl da severek izlemiştim ve sizlere de bahsetmiştim. Geçen süre de sürekli mutsuzluk, sürekli gözyaşı beni öylesine rahatsız etti ki artık izlemiyorum. Tek karesine bile bakamıyorum. Şimdiler de ise “Muhteşem yüzyıl” favori dizim. Tarihe , Halit ERGENÇ’e hayran biri olarak çok severek izliyorum. Görselliğini, karakterleri çok beğeniyorum. Bunu bire bir tarihin aynısı diye almadığım için bu konuda kızanlar gibi düşünmüyorum. Seyircinin izlemesi için eklenen konular ve harem anlatıldığı için de kızmıyorum. Sonuçta ne olursa olsun anlatılacak hiçbir şey Kanuni’nin tarihe mal olmuş büyüklüğünü küçültmeye yetmeyecek diyorum. Verilen emeğe inanılmaz saygı duyuyorum. Meral OKAY’a ve oyunculara emeklerine sağlık diyorum.
Sevgili arkadaşımız safiyeile yöresel yemekler unutulmasın, gelecek nesillere de kalsın diye başlatmış olduğu etkinliği çok beğendim.
Divriği yöresinde yapılan sulu köfte tarifini etkinliğine gönderiyorum ve arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler
Köftesi için
  • 400 gr. Kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı ince bulgur
  • 1 soğan (ince kıyılmış)
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Bir tutam sevgi
İçine
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Su
Yapılışı
  • Kıymayı, ince doğranmış soğanı, incecik kıyılmış maydanozu, yumurtayı ,bulguru,pirinci ve baharatları bir kabın içinde iyice yoğurun.
  • Yanınıza çorba kâsesine su doldurun ve elinizi sürekli onun içinde ıslatarak hazırladığınız harçtan fındıktan büyük parçalar koparın ve yuvarlayın.
  • Köfteleri alacağınız tepsinin her tarafına un serpin ve köfteleri bunun içine koyun. Birbirlerine yapışmaması için ara sıra sallayın.
  • Pişireceğiniz tencereye zeytinyağını alın ve yemeklik doğranmış soğanları, havuçları ekleyin ve kavurun.
  • Kavrulduktan sonra salçasını ekleyin ve bir iki çevirip patatesleri ekleyin.
  • Patatesler de kavrulduktan sonra su ilave edin.
  • Su kaynadıktan sonra köfteleri içine bırakın.
  • Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

19 yorum:

  1. ne çok severim..bendemi yapsam bugün..ellerine sağlık birgülcüm..

    YanıtlaSil
  2. çok severim sulu köfteyi canım.benim içinde aynen böyle salçalısı makbul.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Günaydın canım çok sevdiğim bir yemektir ellerine sağlık sizde benim gibi salça kullananlardansınız.Genelde bu köfteye salça konmaz ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. bende çok severim ama annem yapar. kocam sevmediği için hiç evde pişmedi. Keşke bu ara annem yapsada yesek tarifi görünce çok özlediğimi farkettim. ellerine sağlık ablajım..

    YanıtlaSil
  5. Ayy sıcacık, mis gibi ne güzel olmuştur o, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok sevdiğim ama nedense yapmadığım bir yemek.Ellerine sağlık canım süper görünüyor

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık,sulu köfte çok yaparım..Tarifimiz hemen hemen aynı..Ben pirinç hiç koymuyorum..Besleyici güzel bir yemek olmuş..Muhteşem yüzyılı bende tarihin aynısı diye almadığım için kızmıyor,zevkle seyrediyorum:)Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Bülbülüm ne güzel yemeğini yapmışsın bu gün senin tatlı teleşlarına bol bol vakit ayırırsın artık.Ellerine sağlık, afiyetle:)

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerine sağlık çok severim ayrıca tariflerimi deneyip beğenmen
    beni çok mutlu etti sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. ellerine saglik canim...

    cok güzel olmus :-)

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. sulu köfteyi kurusundan daha çok severim:) ellerine sağlık... sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler desdegin için bülbünyeri ellerine saglık çok güze tarif tekrar katılmanı beklerim tarif sırasına göre yayına alıcam

    YanıtlaSil
  13. bu tabak benim akşam öğünüm olabilir mi canım kardeşimm:))
    ellerine sağlıkk..
    çok güzel..
    iyi seyirle sanaa;)
    öperinmm.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Ben de arada izliyorum muhteşem yüzyılı,seyirciyi kendine bağlayan bir dizi.
    Kendimi iyi hissedersem ben de buna benzer bir çorba yapacağım,o da yöresel bir tarif.
    Ellerine kollarına sağlık,sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  15. Ben de fanatik bir Kuzey Güney izleyicisiyim:)Yalan Dünya ve Kuzey Güney hastasıyım.Çorban çok güzel ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  16. canım ablam geldim
    :))
    ellerine sağlık sulu köfteye kim hayır der muhabbetle selamlar
    :))

    YanıtlaSil
  17. çok severim eline sağlık...

    YanıtlaSil
  18. Merhaba, çok güzel bir bloğunuz var. Yemek de harika görünüyor. Elinize sağlık. Bundan sonra paylaşımlarınızın takipçisiyim. Ben de bloğuma beklerim:)

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim