8 Mart 2013 Cuma

Dünya Kadınlar Günü


Bugün kadınlar günü. Ülkemde kadına şiddetin bu kadar fazla olduğu, tecavüzlerin olağan sayıldığı bu günlerde bu gün anlamsızlaşıyor. Her zaman olduğu gibi bir sürü konuşmalar yapılacak, sözler verilecek ve seneye kadar yine, yeniden aynı olaylar yaşanacak.
Bence en önemli görev kadınlara düşüyor. Erkek egemen bir toplumda erkeklerin bu işi sonlandıracağı hayalinden bir an evvel vazgeçip, evde yetiştirdiğimiz çocuklardan başlayalım. Erkek çocuğu olan anne çocukluğundan itibaren erkeksin ne istersen yaparsın, hep beklemelisin felsefesinden vaz geçmeli, kız çocuğu olan anneler de onların daha güçlü, daha özgüvenli olmasına çalışmalı. Kızını dövmeyen dizini döver diye atasözü olan bir ülkede eğitimin bile dayakla olacağına inanan zihniyet neyi düzeltebilir. Burada benim kastettiğim erkek gibi kadın, kadın gibi erkek yetiştirmek öyle değil. Her iki kimlikte daha demokrat, daha saygılı, her yolun sevgiden geçtiğini öğrenen insanlardan bahsediyorum. Lütfen çocuklarımızı yetiştirirken daha özenli olalım ve artık şiddetin her türüne hayır diyelim.(Bu hayvanlar için de geçerli) Böyle günlerin gelmesi ümidiyle kadınlar gününüz kutlu olsun.

11 yorum:

  1. keşke kadınlarımız daha güçlü olsa,kendini ezdirmese ama olmuyor işte çok çok üzücü.Hepimizin günü kutlu olsun canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım,
      biraz çabalarsak olacağına inanıyorum. Hiç olmazsa çocuklarımız bu çirkin durumları yaşamasınlar.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  2. söylediklerinize aynen katılıyorum.hayırlı cumalar.kadınlar gününüz kutlu olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım,
      sana da hayırlı cumalar. Senin de kadınlar günün kutlu olsun.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  3. Ne güzel anlatmışsınız,üstüne söylenecek söz bulamıyorum.Düşüncelerinize katılıyorum.Sizinde gününüz kutlu olsun,sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım,
      teşekkür ederim. Senin de kadınlar günün kutlu olsun.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  4. Ahh Bülbülüm zor ama , herkes işe kendi kapısının önünü süpürerek başlayabilir. Bu konuda her ikimizinde kapısının önünün tertemiz olduğunu biliyorum.
    Bir partinin il başkanı kadınlar gününe ithafen "kadınlarınızı hafifce döverek korkutabilirsiniz" açıklaması yapmış. Daha ne olsun...
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Her cümlene katılıyorum, çok güzel ifade etmişsin. Sein de kadınlar günün kutlu olsun canım

    YanıtlaSil
  6. Her zaman söylüyorum paylaştığınız yazılara bayılıyorum kadınlar gününüz kutlu olsun. İyi hafta somları..

    YanıtlaSil
  7. Ben;şunu,bunu yaptık,yapıyoruz diyenlere artık inanmıyorum.Son 10 senede yüzde 14 kadına şiddet artmış.Yazıklar olsun o başımıza geçirdiklerimize....Hintli bir elçiyi tv de dinledim,kadın bakanlarının sayısını artırmışlar ve cezaları hiç affetmeden suçluya kesin kes veriyorlarmış.Bizdeki gibi karakoldan salmıyorlarmış.Daha ne diyeyim?Etrafımı görünce kutlamak bu şartlarda inan bana ağır geliyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ablacım zevkle okudum yazını ve sonuna kadar katılıyorum..
    sevgiler..

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim