13 Nisan 2009 Pazartesi

Gül Tatlısı


Havanın böylesine güneşli ve güzel olması insana mutluluk veriyor. Yaşanan mutsuz olaylara karşı dayanma gücü veriyor. Elbette acılar ve sıkıntılar insanlar için, önemli olan bizim dayanma gücümüz. Güneşin vücudumuzu ısıttığı gibi, yüreğimizi de ısıtmasını çoook istiyorum.
Haftaya tatlı tarifi ile başlayalım da haftamız güzel geçsin.
Aynı zaman da , tarifimi ,“40. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN " ev sahipliğini yapan sevgili missgibi' ye gönderiyorum
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
  • 5 su bardağı un
  • 250 gr.yumuşamış margarin
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Ceviz
  • Bir tutam sevgi
Şerbeti
  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • ¼ limonun suyu
Yapılışı
  • Margarini pudra şekeri ile iyice yoğurun.
  • Yoğurt ve yumurtayı da ekleyin, yoğurun.
  • Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, kabartma tozunu da ekleyin, yoğurun.
  • Hamuru yaptıktan sonra, merdaneyle açın.
  • Bardağın ağzı ile kesin.
  • Birinci yuvarlağın, ortasına gelecek şekilde ikinciyi,3.cüyü,ikincinin ortasına gelecek şekilde ve 4.ncüyüde 3.nün ortasına gelecek şekilde sırlayın.
  • En alttan başlayarak yuvarlayın.
  • Tam ortadan 2 ye kesin.
  • Yağlanmış tepsiye dizin.
  • Yumurta sürüp sürmemek size kalmış. İki türlüde oluyor.
  • Önceden ısıtılmış fırında üzeri pişene kadar kızartın.
  • (Bir de küçük bezeler halinde açıp, ortasına ceviz koyun.
  • Kenarlarını eşit olarak 5 ‘e ayırın ve ortasına kadar gelmeden kesin.
  • Ortaya konulan cevizin üzerine gelecek şekilde kestiğimiz parçaları birbirlerinin üstüne doğru getirerek gül şeklini verin.
  • Hangisi kolayınıza gelirse öyle yapın.)
  • Şeker ve suyu kaynatın.
  • Limon suyunu ekleyin.
  • Biraz daha kaynatın ve kaşıkla bir damla alıp tırnağınızın üzerine damlatın. Dağılmıyorsa olmuş demektir.
  • Şerbet ya da fırın da pişen hamurumuz biri sıcak, biri ılık olmak üzere,
  • Şerbeti tepsiye dökün.
  • Afiyet olsun.

11 yorum:

  1. ellerine sağlık ablacım..

    allah hepimizin yüreğini ısıtsın ve içini bolca sevgi ve merhametle doldursun...

    çook öptüm seni sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım ne güzel görünüşleri var.
    Çok güzel görünüyor.
    İyi haftalar canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor.ellerinize sağlık.çok canım çekti yaaa.bugün tatlı krizim tuttu.kendimi frenlemeye çalışıyorum.Ama olsa yerdim valla.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık arkadaşım gerçekten çok güzel görünüyor
    hayırlı akşamlar
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık çok güzel olmuş öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  6. çok nefisgörünüyor.bayılırım tatlıya zaten.ellerinizesağlık

    YanıtlaSil
  7. Merhabala canim,
    gül tatlin harika olmus, ellerine saglik, cayimin yanina bir tanecik aliyorum, sevgiler....

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık harika görünüyor. tarifin şimdi yayınlandı. desteğin için teşekkür ederim. tekrar görüşmek dileğiyle. yine beklerim

    YanıtlaSil
  9. MERHABA Canımcım;
    40. Ev sahibemiz olan http://missgibi.blogcu.com/ (Necla ) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK ENFES OLMUŞ.
    iyi haftalar….
    Sevgilerimle SEVİL SAHİN

    YanıtlaSil
  10. Ah benim canım arkadaşım, İnşallah bu sevimli hırkayı torunlarında görürsün, Allah cümlemize çocuklarının iyi günlerini göstersin İnşallah, tatlın da senin gibi gül gibi olmuş, sevgilerimle

    nurdanın mutfağı

    YanıtlaSil
  11. çok sevdiğim nefis bir tatlı.servis ve ikramlık olarakta harika.nefis görünüyor.
    elmalı tatlıda çok hafif ve leziz.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim