8 Nisan 2008 Salı

Kümbet pasta


Eltimden aldığım tariflerden birini daha vermek istiyorum.Hem yapımı çok kolay hem de çok lezzetli.
Estetik olarak da çok güzel oluyor.Kesildiğinde ortasından bembeyaz görülen muhallebi beni ye diyor.Daha doğrusu biz çok seviyoruz, inşallah siz de seversiniz diyeyim.

Malzemeler
Hazır kek
İçini ıslatmak için ( İsterseniz portakallı meyvesuyu ilede ıslatabilirsiniz.)
  • 1 portakalın suyu
  • Portakal suyu kadar süt
  • Su
Muhalebisi
  • 1 şişe süt
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr.margarin (ben daha az koyuyorum)
  • Ceviz (isteğe göre)
  • Muz
Üzeri için
  • 1 paket kakao (25 gr.)
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket kazır kakaolu puding
  • Hindistan cevizi
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Portakalı suyunu sıkın.Su bardağına doldurun.
  • Portakal suyu kadar süt ilave edin.Bardağın ağzı dolacak kadar da kalan boşluğa su ekleyin.
  • Şekeri, vanilyayı, elenmiş unu önce tencerede karıştırın.Sonra sütü ilave ederek, pişirin.
  • İndirmeye yakın margarini ekleyin.
  • Göz göz olunca altını kapatın.
  • Mikserle iyice çırpın.Ölçünüz beyazlaması olsun.
  • Hazır kekin üst kısmını alın ve bardağa hazırladığınız karışımı iyice çırparak her tarafını ıslatın.
  • Yuvarlak borcama yerleştirin, çok bastırmayın kırılmasın.Siz içini doldurdukça iyice yerleşecektir.
  • Muhalebiyi her tarafına yayın.Ceviz, muz ya da ne koymak isterseniz onuda üzerine koyun.
  • Kekin ikinci katınıda alın iç kısmını ıslatın.
  • Borcamda ki diğer kekin üstüne kapatın.
  • Bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün ters çevirerek servis tabağına alın.
  • Kakaoyu, pudingi tencereye alın.Karıştırın.Suyuda ekleyin ve pişirin.
  • Ilınınca kekinizin üzerine dökün.
  • Hindistan cevizi ile süsleyin.
  • Afiyet olsun.

1 yorum:

Nezaketiniz için teşekkür ederim