Anneler günü için hafif bir pasta ararken benim tarif defterim de yalancı tavuk göğsü diye geçen ve severek yaptığım tarifi, sihirlimutfak.net.’com da ki blokta ismini irmikli puding olarak gördüm.Sunumuna vuruldum. Öylesine estetik görünüyordu ki. Beni yap ve sevdiklerinle paylaş diyordu. Şimdiye kadar yaptığımda bir kere bile böyle yapmayı akıl edememiştim. Benim ki onun kadar şık olmadı ama tadı çok güzel di. Gerçektende yapmaktan çok sunmak önemli deniyor ya bu çok doğru.
Bu arada Anneler gününde kızımın derlediği ve bana gönderdiği yazıyı görünce o kadar mutlu oldum ki.“teşekkür ederim.
"Bu satırları her gün aklımdan geçirdiğin için..Kavgaların en büyüğünü yaşasak da, sınırları ne kadar zorlarsam zorlayayım hiçbir şey olmamış gibi yanıma geldiğin için,bana kavga etmenin değil kavgayı bitirmenin erdem olduğunu her fırsatta gösterdiğin için,saygının ne demek olduğunu anlattığın, bir saat farkla da olsa büyüğüme bambaşka gözle bakmamı gösterdiğin için, üstelik bunu tüm saygısızlıklarımı derse çevirdiğin, sabrından ödün vermeden tekrar tekrar yinelediğin sırada yaptığın için,küçük şeyleri asla yeterli bulmamayı ama küçük şeyler yüzünden asla küçülmemeyi öğrettiğin, elimdekini hiç beğenmeyip daha fazlası için mücadele etmeyi kafama kazıdığın için,yeri geldiğinde hakkımı savunmak için varlığımı ortaya koymamı, yeri geldiğinde çıkınımı toplayıp yoluma devam etmeyi öğütlediğin için,hiç istemesen de aşağıya itip uçmamı sağladığın için, ben önemsemezken benden çok önemsediğini, ve bunu kendi isteğini azaltarak değil sıfırlayarak gösterdiğin için,özverinin büyümek için ne kadar gerekli olduğunu her gün canlı olarak gösterdiğin, her hareketimde suratıma vurarak ezberlettiğin için,onurlu yaşamak için elimde maddi hiçbir şeye ihtiyacım olmadığını fark ettirdiğin, kafamı dik tutmayı emrettiğin için,için parçalansa da yalnız olduğumu hatırlatıp yolumu seçmeye zorladığın için,ben ne görürsem göreyim gene gördüğünü bana bıkmadan anlattığın için,yastığa başını koymadan bana dua ettiğin, tüm iyi niyetlerin için,içinde ne kadar fırtına koparsa kopsun bir saniye bile kötülülük geçirmemeyi öğütlediğin, zarar vermeyi değil yapıcı olmayı şart koştuğun için,aramızı bozma uğruna doğru bildiğini savunduğun, asla vazgeçmediğin için,eğitimimi değil davranışlarımı önemsediğin için,yalanı sözlüğümden tamamen silmek için her gün çabaladığın için,dürüst olduğum sürece kapandı gibi gözüken kapıların aslında sadece yanından geçilmesi gereken bir duvar olduğunu anlattığın için,ben elimi başıma koyup diz çöktüğümde sarsıp kendime getirdiğin için,gerektiği yerde seni de es geçip yoluma devam etmeye söz verdirdiğin,her şeyin illüzyondan ibaret olduğunu saliselik anlarda istem dışı da olsa gösterdiğin için,umutsuz yaşayamayacağımı öğütlediğin, hayallerimi yıkmadığın, üstüne yenilerini kurduğun, ben yükselirken ezilmen uğruna ses çıkarmadığın, umutlarımın tükendiğini fark ettiğinde kafamı bulutlara çevirdiğin için,ama hepsinden ötebana karşılıksızlığın kelime anlamını öğrettiğin, çıkarsız yaşanabileceğini her gün yeniden gösterdiğin, dost, abla, yoldaş bildiklerimi ne pahasına olursa olsun yarı yolda bırakmayı şerefsizlik bellettiğin , hiçbir saniye bencil davranmamayı öğütlemediğin,vasiyet ettiğin için,teşekkür ederim anne. sana ve babama yaşattığım tüm üzüntüler içinde çok özür dilerimAnneler günün kutlu olsun,biraz erken oldu ama olsun,o gün herkes kutlu olsun, bugün bana özel olsun.”
Demek ki dedim bazı şeyleri verebilmişiz artık korkmamalıyım. Hayatta karşı güçlü, kardeşine de destek olacak. Bugüne kadar aldığım en güzel hediyeyi sizlerle paylaşırken tarifi unuttum sanmayın. .
Malzemeler
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 9 yemek kaşığı irmik
- 1 litre süt
- ¼ paket margarin
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 8 – 9 adet pötibör bisküvi
- 1 paket hazır meyve sosu (ben ahududu çilekli kullandım)
- Ceviz
- Muz, kivi, çilek
- Bir tutam sevgi
- Süt ve şekeri tencerede kaynatın.
- İrmiği katın. Göz göz oluncaya kadar pişirin.
- Altını kapattıktan sonra yağı, vanilyayı ve Hindistan cevizini koyup karıştırın.
- Ortası delik yuvarlak kek kalıbını ıslatın.
- Hazırladığınız pudingin yarısını kalıba dökün.
- Üzerine istediğiniz meyveyi koyun. Ben bol ceviz koydum.
- Kalan pudingi de üzerine dökün.
- Buzdolabında 5 – 6 saat bekletin. Ben bir gece beklettim.
- Ertesi gün ters çevirin ve düz servis tabağına alın.
- Hazır meyve sosunu üzerinde yazıldığı gibi pişirin.
- Kalıbın ortasındaki boşluğa ezilmiş bisküvileri doldurun.
- Ilınan meyve sosunu pudingin üzerine dökün.
- Afiyet olsun.
Irmikli Pudingi sut+irmik+seker karisimiyla (sossuz olarak) sade bir sekilde denedim, tadi tavuk gogsune benzedi. Tarifi anneme de verdim. Yaz aylari icin cok leziz ve basit bir tatli. Tarif icin esekkurler
YanıtlaSilSevgili Özlem,
YanıtlaSiltarifi deneyip beğendiğin için çok sevindim.
Afiyet olsun.
Sevgiyle kal.
5 sene olmuş ama ben bu gün aldım tarifi inşallah güzel yaparım. :)
YanıtlaSil