14 Mayıs 2008 Çarşamba

Kabak musakka ogreten



İsmi pek afilli ama yapımı çok kolay bir yemek. Yemeklerimin tarifi genellikle, Leman ERYILMAZ ‘ ın kitabından. Gerçekten her evde olması gerektiğine inanıyorum. Hem kolay hem de her evde olabilecek malzemelerden yapılıyor.

Malzemeler
  • 4 – 5 adet kabak
  • 250 gr. Kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gr. Kaşar peyniri
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Kabakları soyup yıkadıktan sonra, yuvarlak yuvarlak dilin.
  • Hafifçe yağda kızartın.
  • Zeytinyağında unu kavurun..(Margarinde kullanılabilir ama kızarttığımız yağ sıvıyağ olduğu için , yağı değişik olsun istemediğimden ben zeytinyağı kullanıyorum. Beşamel sos olmaz diye çekinmeyin gayet güzel oluyor.)
  • Sütü ilave edin. Ama tencereyi ocaktan alıp öyle katarsanız pütürsüz olur.
  • Bir iki kaynatıp, tuz atın ateşten alın. Beşamel sosumuz hazır.
  • Kabak musakkayı fırın tepsisine yerleştirin.
  • Ayrı bir tencerede soğanı zeytinyağında kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve kavurun.
  • İnce kıyılmış maydanozu da indirmeye yakın koyun , az çevirin ve ocağı kapatın.
  • Kabakların üzerine bu karışımı dökün ve yayın.
  • Beşamel sosu da üzerine yaymaya çalışın.
  • Rendelenmiş kaşarla her tarafını kapatın.
  • Yemeğe 20 dakika kala fırında üzerini kızartın.
  • Sıcak servis yapın.
  • Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. merhaba

    yemek çok güzel gözüküyor ellerine sağlık.
    Bu yemeği sevmeme rağmen hiç evde denemedim nedense fırsat olmadı herhalde. Ama öğle arası yemek yediğimiz bir yer var orda sık sık yaparlar bunu.
    bir değişiklik olarak kıymayı kabakların üzerine yaydıktan sonra tekrar kabak yerleştirip üzerine beşabel sos döküyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Betül,
    sözlerin için teşekkür ederim. Önerini dikkate alacağım.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim