1 Mayıs 2008 Perşembe

Tavuk köftesi


Tavuk sağlıklı beslenmemizde oldukça önemli yer tutar.
Geçen yıl yaşadığımız kuş gribi felaketinde yememek hepimizi nasıl üzmüştü? Allah bir daha göstermesin.
Vereceğim tarif kızartma olduğu için sizi belki rahatsız edebilir ama ara da sırada da kaçamak yapalım değil mi? Yalnız tavuk eti çabuk bozulan gıdalardan olduğu için mermer üzerinde kesilmesi daha doğru olurmuş.

Malzemeler
  • 2 adet tavukgöğsü
  • 3 dilim bayat ekmek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 demet maydanoz
  • Bir tutam sevgi
Kızartmak için
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
  • Tavukgöğsünü bol suda iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  • Elle ya da mutfak robotu ile iyice ezin.
  • Ekmek içini ufalayın ve ekleyin.
  • Rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz, yumurtalar ve galeta unu ilave edin. İyice yoğurun.
  • Köfte harcından, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  • Ayrı bir kapta yumurtayı çatalla iyice çırpın.
  • Galeta ununu da ayrı bir tabağa yayın.
  • Köfteleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya batırın ve kızgın yağda kızartın.
  • Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. canım ellerine sağlık bende çok severek yaparım.bizim evdede çok sevilir.hem çocuklar içinde değişik ve güzel oluyor.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Naşide,
    senin yaptığın her şeyin çok güzel olduğuna ben yakından tanığım.Sıkı takipçin olduğum için her şeyi severek yaptığını biliyorum. Sevgi olunca her şey çok güzel oluyor.
    Sevgiyle kalman dileğiyle.

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim