Nihayet yemeklerimize renk geldi. Kış boyunca dön dolaş kuru yap, bıkmıştık. İlla ki seralar nedeniyle her türlü sebze var ama hem pahalı hem de zamanında olduğu gibi lezzetli değil. Patlıcan da her şeye yakışıyor. Reçeli bile var ki artık ne demeli. Patlıcan oturtmayı kızartmalı olmasına rağmen severek yaptım.
Malzemeler
- 5 -6 adet patlıcan
- 1 – 2 adet kuru soğan
- 1 – 2 adet yeşil sivribiber
- 3 – 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gr. Kıyma
- Tuz
- Sarımsak
- Bir tutam sevgi
- Patlıcanları soyun, tuzlu suda bekletin.
- İnce daireler halinde kesin. Kızgın yağda kızartın.
- Başka bir kapta, küp küp doğranmış soğan ve biberleri kavurun.
- Kıymayı ekleyin. Ara sıra karıştırarak kavurun.
- Salçayı, tuzunu ekleyin.
- 1 – 2 bardak sıcak suyu ekleyin. Biraz çevirin ve kapatın.
- Kızarmış patlıcanları yayvan tencereye koyun. Üzerine kıymalı karışımı ekleyin.
- Küp küp doğranmış domatesleri domateslerin üzerine koyun.
- Aralarına ince kıyılmış sarımsakları serpiştirin.
- Kıyılmış maydanozları da ekleyin.
- 15 – 20 dakika kısık ateşte pişirin.
- Patlıcanlar kızamadan da yapılabiliyor. Ama bizimkiler fazla sevmiyor. Hafif olduğu kesin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Nezaketiniz için teşekkür ederim