Fırın aşamasında nasıl da merakla beklediler Çıktığında pek sevindiler.Okullarındaki arkadaşlarına da götürmek için ayırdılar. O kadar emek verdikten sonra paylaşmak ve beğenilmek hoşlarına gidecek.
Bu güzel tarifi paylaşan facebook’ta pratik ev yemeklerine çok teşekkürler.
Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 ajda bardak pudra şekeri
- ½ paket kabartma tozu,
- 1 adet vanilya
- 1 adet yumurta
- antep fıstığı ( çekilmiş )
- Kırmızı renk gıda boyası(kürdanın ucu ile)
- damla çikolata
- Dr.Oetker ahududulu çilekli sosun
- 5 su bardağı +ı yemek kaşığı un
- İki tutam sevgi(iki yeğenimde eklediler)
- Yumuşak margarini, sıvı yağı, yumurta, yoğurdu iyice harmanlayın.
- Elenmiş un ve yarım kabartma tozu(tamamı konulunca şekli bozuluyor), vanilyayı ekleyin ve iyice yoğurun.
- Hamuru üçe bölün. Eşit olmasın .Kırmızı boya katacağımız hamur daha çok ,antep fıstığı katılacak olan daha az ve en az da sade olan olsun.
- Birine kırmızı boya, ve Dr.Oetkerin sosunu koyun ve yoğurun.
- Diğerine toz Antep fıstığı ekleyin ve iyice yoğurun.
- Üçüncü de sade olarak kalsın.
- Streç filmi yayın ve üzerine merdaneyle açtığınız Antep fıstıklı hamuru yayın.
- Üzerine yine merdaneyle açtığınız sade hamuru yayın.
- En üstüne de kırmızı hamuru, açtığınız hamurların boyunda rulo yapın. Kalın bir rulo olsun.
- Hamurların tam ortasına boyunca uzatın.
- Diğer hamurlarla rulo şeklinde sarın.(Kırmızı ortada kalmış olsun.)
- Sonra bu hamuru dilim dilim kesin. Bir tanesini alın. Yere yatırın ve elinizle hafifçe bastırın. Tam ortasından kesin.(Yuvarlak ikiye ayrılınca karpuzun şekli ortaya çıkmış olacak.) Kestiğiniz parçanın birkaç yerine damla çikolataları batırın ve çekirdekleri oluşturmuş olun.
- Tepsiye yağlı kağıt serin ve dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 10 dakika pişirin. Yine de kendi fırınınızı daha iyi bilirsiniz? Çok çabuk oluyor. Dikkat edin.
- Afiyet olsun.
aman yarabbim! ne kadar sirin olmus bunlar böyle :)) ellerine yüregine saglik canimcim.. sicacik sevgiler
YanıtlaSilCanım mhayırlı cumalar ellerine sağ
YanıtlaSillık çok şirin olmuşlar öpüyorum.
ayyyy yerim ben bunları.ne kadar güzel olmuşlar canım yaa.ellerine sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.
YanıtlaSilBenim ufaklıklarda bayılır bu güzel kurabiyelere..
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım.
Hayırlı cumalar.
canımm ellerine sağlık nefis olmuş.bende geçen yıl oğlumun doğumgününde yapmıştım.ben antepfıstığı koyduğun parçaya yeşil şeker boyası koymuştum.sevgiler.
YanıtlaSilcanım ne güzel olmuş bunlar canı karpuz cekenlere işte karpuz kurabıyeler,ellerıne sağlık
YanıtlaSilçocuklar için ne güzel bir ugraş hamur işleri.ellerine saglık.
YanıtlaSilne güzel görünüyor çocuklar eminim zevkle yiyiyorlardır
YanıtlaSilbirgülcüm ne kadar değişik olmuş,becerikli arkadaşım benim..ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilbu kuebiyeler çocuklarla neşe içinde yapılmış ve mutlulukla pişirilmiş, ellerinize sağlık bitanem çok beğendim kızımla bende deneyeceğim ilk fırsatta..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ablacım.Eminim tatlı prenseslerin eli değdiği için daha lezzetli olmuştur:)
YanıtlaSilMinik maharetli ellerin emeklerine sağlık. İyi hafta sonları..
YanıtlaSilEllerinize sağlık hepinizin çok hoşuma gitti bu kurabiye fikri çok şirinler sevgilerimle...
YanıtlaSilEmeği geçen herkesin ellerine sağlık çok güzel olmuşlar.....
YanıtlaSilsevgilerimle
ablacım kurabiyelerine bayıldım,ellerine sağlık...
YanıtlaSilAman allahım ne keyifli anlatmışsın, benim yeğenlerim yok . Benim yerime de o güzellikleri kocaman öp,ellerinize sağlık, sevgiler:)
YanıtlaSilbiyandan karpuz yeyip kurabiyenizin tarifini yazmak garip mi oldu ne:))ellerinize sağlık
YanıtlaSil