27 Mayıs 2011 Cuma

Karpuz Kurabiye


Yeğenlerimle (blogumda fotoğrafı olanlar) beraber bir şeyler yapmaya bayılıyoruz. Onların ne yapacaklarını seçmeleri, unla oynamaları ve şekil verirken çabalarını izlemeye bayılıyorum. Karpuz kurabiyeyi gördüğümden beri onlarla yapmak için bekliyordum. Bana geldiklerinde gösterdiğimde çok heyecanlandılar. Önce renkleri konusunda kırmızıyı ben yapacağım diye epeyce çekiştiler ama sonuçta barış imzaladık ve çok emekleri geçti.

Fırın aşamasında nasıl da merakla beklediler Çıktığında pek sevindiler.Okullarındaki arkadaşlarına da götürmek için ayırdılar. O kadar emek verdikten sonra paylaşmak ve beğenilmek hoşlarına gidecek.
Bu güzel tarifi paylaşan facebook’ta pratik ev yemeklerine çok teşekkürler.

Malzemeler
  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 ajda bardak pudra şekeri
  • ½ paket kabartma tozu,
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet yumurta
  • antep fıstığı ( çekilmiş )
  • Kırmızı renk gıda boyası(kürdanın ucu ile)
  • damla çikolata
  • Dr.Oetker ahududulu çilekli sosun 
  • 5 su bardağı +ı yemek kaşığı un
  • İki tutam sevgi(iki yeğenimde eklediler)
Yapılışı
  • Yumuşak margarini, sıvı yağı, yumurta, yoğurdu iyice harmanlayın.
  • Elenmiş un ve yarım kabartma tozu(tamamı konulunca şekli bozuluyor), vanilyayı ekleyin ve iyice yoğurun.
  • Hamuru üçe bölün. Eşit olmasın .Kırmızı boya katacağımız hamur daha çok ,antep fıstığı katılacak olan daha az ve en az da sade olan olsun.
  • Birine kırmızı boya, ve Dr.Oetkerin sosunu koyun ve yoğurun.
  • Diğerine toz Antep fıstığı ekleyin ve iyice yoğurun.
  • Üçüncü de sade olarak kalsın.
  • Streç filmi yayın ve üzerine merdaneyle açtığınız Antep fıstıklı hamuru yayın.
  • Üzerine yine merdaneyle açtığınız sade hamuru yayın.
  • En üstüne de kırmızı hamuru, açtığınız hamurların boyunda rulo yapın. Kalın bir rulo olsun.
  • Hamurların tam ortasına boyunca uzatın.
  • Diğer hamurlarla rulo şeklinde sarın.(Kırmızı ortada kalmış olsun.)
  • Sonra bu hamuru dilim dilim kesin. Bir tanesini alın. Yere yatırın ve elinizle hafifçe bastırın. Tam ortasından kesin.(Yuvarlak ikiye ayrılınca karpuzun şekli ortaya çıkmış olacak.) Kestiğiniz parçanın birkaç yerine damla çikolataları batırın ve çekirdekleri oluşturmuş olun.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin ve dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 10 dakika pişirin. Yine de kendi fırınınızı daha iyi bilirsiniz? Çok çabuk oluyor. Dikkat edin.
  • Afiyet olsun.

17 yorum:

  1. aman yarabbim! ne kadar sirin olmus bunlar böyle :)) ellerine yüregine saglik canimcim.. sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım mhayırlı cumalar ellerine sağ
    lık çok şirin olmuşlar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. ayyyy yerim ben bunları.ne kadar güzel olmuşlar canım yaa.ellerine sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Benim ufaklıklarda bayılır bu güzel kurabiyelere..
    Ellerine sağlık ablacım.
    Hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  5. canımm ellerine sağlık nefis olmuş.bende geçen yıl oğlumun doğumgününde yapmıştım.ben antepfıstığı koyduğun parçaya yeşil şeker boyası koymuştum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. canım ne güzel olmuş bunlar canı karpuz cekenlere işte karpuz kurabıyeler,ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  7. çocuklar için ne güzel bir ugraş hamur işleri.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  8. ne güzel görünüyor çocuklar eminim zevkle yiyiyorlardır

    YanıtlaSil
  9. birgülcüm ne kadar değişik olmuş,becerikli arkadaşım benim..ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  10. bu kuebiyeler çocuklarla neşe içinde yapılmış ve mutlulukla pişirilmiş, ellerinize sağlık bitanem çok beğendim kızımla bende deneyeceğim ilk fırsatta..

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel görünüyor ablacım.Eminim tatlı prenseslerin eli değdiği için daha lezzetli olmuştur:)

    YanıtlaSil
  12. Minik maharetli ellerin emeklerine sağlık. İyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık hepinizin çok hoşuma gitti bu kurabiye fikri çok şirinler sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık çok güzel olmuşlar.....
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. ablacım kurabiyelerine bayıldım,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Aman allahım ne keyifli anlatmışsın, benim yeğenlerim yok . Benim yerime de o güzellikleri kocaman öp,ellerinize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  17. biyandan karpuz yeyip kurabiyenizin tarifini yazmak garip mi oldu ne:))ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim