1 Haziran 2008 Pazar

Çikolatalı yaş pasta


Kızlarıma söz verdiğim için yaş pasta yapmak istedim. Pastacı kız’ın bol çikolatalı yaş pastasını çok beğendiler. Bende onu yapmak istedim.
Tarifini aynen yaptım.İş üstünü süslemeye gelince onun yaptığı ile hiç alakasız oldu. Ne demek istediğimi onun bloğuna girip pastasına bakınca anlarsınız. O kadar estetik ve şık bir sunum gerçekleştirmiş ki. Kızlarım ilk pastayı görünce hayal kırıklığına uğradılar ama tadına bakınca bayıldılar. Sizlerde yapmak isterseniz tadı garanti ama şekli için oraya bakmanızı tavsiye ederim.

Malzemeler
  • 5 adet oda ısısında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket dr. Oetker çikolatalı-fındıklı cremole
  • ½ paket beyaz çikolata
  • ½ çay bardağı damla çikolata
  • Yarım paket kakaolu krem şanti veya kakaolu pasta kreması
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Bir kabın içerisinde yumurta beyazlarını köpük köpük olana dek çırpın.
  • İçine toz şeker ve vanilyayı katıp şeker eriyip bembeyaz olana dek tekrar çırpın.
  • İçine yumurta sarılarını ekleyin, karışana kadar çırpın
  • Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve mikserin en düşük ayarıyla çırpın.
  • Yağlanmış un veya şeker serpilmiş kek kalıbına aktarın.
  • Önceden ısıttığımız fırında pişirin.
  • Ilıdıktan sonra ikiye kesin.
  • Pastanın arasını çok az süt ile ıslatın.
  • Hazırladığınız cremoleyi arasına sürün.
  • Damla çikolataları dizin.
  • Diğer katını koyup pastanın üst yüzeyine kakaolu pasta kremasını sürün. Donması için dolaba koyun.
  • Daha sonra beyaz çikolatayı benmari usulü eriterek yağlı kâğıttan yaptığınız külahın içine doldurun. Ortasından başlayarak daireler çizin. En son kürdan yardımıyla bir içe doğru, bir dışa doğru çizgiler çekerek pastadaki şekilleri oluşturun.Ya da benim gibi yapamazsanız kafanıza göre şekil verin.
  • Buzdolabında bekletin. Ertesi gün servis yapın.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nezaketiniz için teşekkür ederim