Eşim, köftenin dışında et sevmeyen biri olduğu için sürekli köfteyi hazırlayıp, buzlukta streçleyip hazır tutuyorum. Ama ne zamana kadar hep aynı şey yenir değil mi? Bende çareyi ara sıra şekillerini değiştirerek tepside yapıyorum. Bu tarifi arkadaşım Ayhan Hanım vermişti. O zamandan beri severek yapıyorum. Eşim de hakkını veriyor Allah için. Gerçekten çok güzel oluyor. Bildiğiniz gibi ben tariflerin ismini pek aklımda tutamam. Geçen gün bunu gören kızımın arkadaşı Arap tava demiş. Siz ne isim verirsiniz bilemem. Ben Özgen köftesi diyorum.(eşimin adı...:))
Malzemeler
Malzemeler
- 500 gr. kıyma
- 1 soğan
- 1 büyük patates
- 2 – 3 adet domates
- 1 – 2 adet sivribiber
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
- Bir tutam sevgi
- Kıymayı, yemeklik (istenirse rendelenmiş) doğranmış soğanı, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyonu iyice yoğurun. Biraz bekletin. (Ben bir gün önceden yaptım ve dolapta beklettim.) Yağlanmış tepsiye döşeyin.
- Üzerine ince doğranmış patatesleri yayın.
- Domatesleri ve biberleri de üzerine yerleştirin.
- Fırında pişirin.
- Afiyet olsun.
Ömrümüzden bir günü daha geride bıraktık ve ardımıza dönüp baktığımızda tek gerçeğin bizi seven sizin gibi değerli dostlar olduğunu anladık.Hayatınızdaki herşey gönlünüzce olsun iyi akşamlar dilerim
YanıtlaSilcanım bende soğan sevmem mesela..çok zor böyle ...her yemeğe katılan et soğan sevilmeyince zor oluyor...
YanıtlaSilellerine sağlık..yemek şahane görünüyor...
hayırlı geceler arkadaşım mutlu pazarlar.
YanıtlaSil