3 Haziran 2008 Salı

Patlıcan panesi


Bugünlerde en sevindiğim olay sigara yasağı. Gönülden destekliyorum. Çok üzülen olduğunu biliyorum. Çünkü maalesef sağım solum sigara tiryakileriyle dolu. Kızlarımın içmemesi benim için mutluluk. Ama eşim sağ olsun onların yerini dolduruyordu. Bu yasaktan sonra okulda içemediği için daha az içiyor. O nedenle bu yasağı gönülden destekliyorum. Artık bol bol patlıcan yapmak farz oldu. Patlıcanda ki nikotin nedeniyle yenildiğinde nikotin ihtiyacını karşılıyormuş. Ne dersiniz bundan sonra daha mı çok yapsak acaba!

Malzemeler
  • 5 adet patlıcan
  • 3 – 4 adet yumurta
  • 2 kaşık un
  • Tuz
  • 2 su bardağı kızartma yağı
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Patlıcanları soyup, tuzlu suda bekletin.
  • İyice kuruladıktan sonra yuvarlak doğrayın.
  • Bir kaba yumurtaları kırın. İçerisine tuz ve unu katıp bulamaç yapın.
  • Doğranmış patlıcanları önce una, sonra bu bulamaca batırın kızartın.
  • Kağıt yayılmış tepsiye dizin.
  • Yağı süzüldükten sonra servis tabağına alın.

4 yorum:

  1. merhaba

    PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 2-ET YEMEKLERİ


    http://porselendemlik.blogcu.com

    http://selmahlc.blogcu.com

    http://birdemliksohbet.blogspot.com

    http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

    etkinliğimizin ikinci sahibesi ANEMONUN MUTFAĞI olarak 10/6/2008 ile 10/07/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:et yemekleri



    anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…

    sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…

    eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız

    yapmanız gereken şey;

    hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek

    örnek:

    isim:adana kebab

    yöre adı:adana

    buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…

    iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.anemonunmutfagi.blogcu.com

    unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

    YanıtlaSil
  2. canım babalar günü için yazdığın yazı beni çok duygulandırdı ben o duyguyu pek bilmesemde oğullarım için oduyguyu yaşadım,seni çok seven küçük teyzen.zehra.

    YanıtlaSil
  3. canım babalar günü için yazdığın yazı beni çok duygulandırdı ben o duyguyu pek bilmesemde oğullarım için oduyguyu yaşadım,seni çok seven küçük teyzen.zehra.

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    bu mutluluğu yaşamadığını bu sevgiyi hiç tatmadığını ve bunun seni ne kadar üzdüğünü biliyorum.
    Ama öylesine güzel birisin ki, sende ki sevgi öylesine çok ki, bunu eşine, oğullarıne ve yeğenlerine ve hatta herkese dağıtarak bu boşluğu kapattığını görüyorum. Seni çok seviyorum.

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim