30 Temmuz 2008 Çarşamba

Bisküvili pasta ve dondurma



http://www.neslos.com/ arkadaşın ev sahipliğini yaptığı “yazlık lezzetler” etkinliğine bisküvili pasta ve dondurma ile katılmak istedim.
Arkadaşa etkinliğinde kolaylıklar diliyorum

Malzemeler
  • 1 paket kremşanti(2 adet)
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilin
  • 1,5 paket pötibör
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • Ceviz, fındık
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Kremşantiyi sütle iyice çırp, buzdolabında beklet.
  • Yumurtayı, toz şekerle iyice çırp.
  • Vanilin, kakaoyu ekle, çırp.
  • Bisküvileri küçük küçük ufala.
  • Cevizi, fındığı (ya da hangisini isterseniz) ekleyip, iyice karıştırın.
  • Kremşantinin içine bu karışımı ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Streçe bu karışımı koyup, yuvarlayın ve buzluğa kaldırın.
  • Ertesi gün servis tabağına aldıktan sonra üzerine hindistancevizi dökün.
  • Afiyet olsun.

Dr.Oetkerin dondurma için toz karışımı ile artık evde dondurma yapmak daha kolay. (Biraz reklam gibi oldu ama idare edin.:) )
Dr.Oetker’de sağ olsun. Yükümüzü bayağı hafifletti.(Duyuyorum , dondurma yapmak çok mu zor? Dediğinizi.)

Malzemeler
  • İstediğiniz dondurma toz karışımı
  • 1 su bardağı süt
Yapılışı
  • Toz karışımı, soğuk sütle 7 dakika çırpın.
  • Metal bir kaba dökün ve kaşıkla düzeltin.
  • Derin dondurucuda yaklaşık 2 – 4 saat bekletin.
  • Servis yapmadan 15 20 dakika önce buzdolabının alt rafına indirin.
  • Servis kabına alıp, üzerine bolca ceviz dökün.
  • Afiyet olsun,

13 yorum:

  1. ellerine sağlık arkadaşım ikiside çok hoş bi lezzet yiyenlerede afiyet olsun.
    en güzel günler seninle olsun canım

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar :)
    Çocukların, büyüklerin dayanamayacağı lezzetler yapmışssın. Ellerine sağlık. İkiside harika gözüküyor.

    YanıtlaSil
  3. Yaz için pratik ve sevilen iki tarif, ben de bisküvili mozaik pastayı çok severim, ne zamandır yapmıyordum, iyi ki hatırlattın:-)))
    Bu arada benim kurabiyelerin kokusu taa Ankara'ya gelmedi, onlar zaten Ankara'da pişirildi:-))) Ben Ankaradayım arkadaşım:-)))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. canım yorumun için teşekkür edrim ziyaretlerin içinde arkadaşım bir etkinlik dahamı var ne güzel hiç boş kalmıyoruz canım ben döndüm tatilden çok iyiyim yani inşallh sende iyisindir arkadaşım öpüyorum

    YanıtlaSil
  5. slm. bütün tarifler süper ellerine sağlık arkadaşım.iyiki aramızdasın,paylaşımların çok güzel.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. muazzezv.blogcu.com31 Temmuz 2008 01:43

    Müjde… Bu gece günahlarda %100 e varan indirimler, iyiliklerde 1000 kata varan extra puanlar sizi bekliyor… NOT: Kul hakkı kampanya dışıdır… İYİ GECELER…

    YanıtlaSil
  7. oooh ne gzüel bayılırım dondurmaya elelrine sağlık canım harika görünüyor...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
    YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR

    http://porselendemlik.blogcu.com
    http://selmahlc.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

    etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR

    anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
    sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
    eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
    yapmanız gereken şey;
    hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
    örnek:
    isim:perde pilavı
    yöre adı:siirt
    buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
    iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
    unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

    YanıtlaSil
  9. iyi günler dilerim arkadaşım.

    YanıtlaSil
  10. oyy ablacım sıralama karıştı be yaa..bir geldim pir gelmişim..nereye ne yazdım ben hoş gör emi..açlık başıma vurdu:)))önce dondurma gördüm evet evet dondurmaaa..
    merak etme ablam onlardan bende alıyorum..kim uğraşcak dondurma yapıcam diye..al paketi ekle sütü ohhhh hazır iştee...
    kaseyi alayım ablam ben..ellerine sağlık olsun..

    YanıtlaSil
  11. gününüz hayr ile eviniz bereketle dolsun,gönlünüz allah c.c aşkı ile dolsun,cumanız mübarek olsun arkadaşım

    YanıtlaSil
  12. ablacım günaydın..cuman mübarek olsun Allah c.c. bütün dualarını kabul etsin..amin..
    valla bende burnumu siliyorum ağladım sevinçten kezibanyengenin oğlu asker okulunu kazanmış sınavınıda vermiş bi sağlık kontrolü kalmış.onuda geçerse tamamdır inşaAllah..ona çok sevindim duygulandım..
    öpüyorum sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili kezbanyenge,
    teşekkür ederim.Keşke hep beraber yiyebilseydik.

    Sevgili Seda,
    ziyaretin için teşekkür ederim.Dondurma hiç dayanılmayacak bir lezzet gerçekten.

    Sevgili Sibel,
    Pişirdiğin pastanın kokusu sanki bizim evden gibi gelmişti. Demek ki, Ankara'da oturduğundanmış. Ne güzel bir gün görüşmek dileğiyle.

    Sevgili ahşapboyacı,
    bende yeni etkinlikler olduğunda çok seviniyorum.
    Yeni bloglar ve yani tadlarla tanışmış oluyoruz.

    Sevgili caferose,
    tariflerimi sevdiğine çok mutlu oldum.

    Sevgili muazzez,
    bu indirimden yararlanmayı çok isterim.Bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim.

    Sevgili Hülya,
    yazın yenilecek en güzel lezzet dondurma. İstediğin kadar, istediğin çeşit.Seç seç ye. Daha ne olsun.

    Sevgili akasya kokusu,
    dikkat ettim. Dondurmayı sevmeyen yok.Yazın da ne güzel oluyor değilm mi?
    Kezbanyengenin oğlu için çok mutlu oldum.

    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim