Ramazan’ı hemen hemen ortaladık. Başladığımız da uzun günler de tutarken zorlanacağız diye düşünmüştüm ama hiç de öyle olmadı. Gayet rahat tutuyoruz. Ama çalışanlar için durum böyle mi bilmiyorum.
İnsan aç olunca galiba yemek yapmak daha kolay oluyor. Önceden bugün ne pişirsem derdi oluyordu. Şimdi bol bol yemek sitelerini ve yemek kitaplarını karıştırıyorum. Bu vereceğim tarifte Ayşe TÜTER’den. Biz çok sevdik. Ama beşamel sosu yoğun sevmeyenler isterlerse, beşamel sosun yarısını yapabilirler.
Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- 2 adet dolmalık biber
- 250 gr. Kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- Tuz, karabiber
- Kimyon (Ben koymadım)
- Tarçın (ben koymadım)
- Kızartmak için sıvıyağ
- Bir tutam sevgi
Beşamel sos için
- 1 kg. süt
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- 1 kase lor
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi(Ben koymadım)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
- Sebzeleri halka halka doğrayın. Bol yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın.
- Diğer bir tencereye hiç yağ koymadan kıymayı koyun, rengi dönene kadar soteleyin.
- Soğanı, salçayı, sivri biberi, domatesi ilave edip 10 dakika pişirin ve ateşten alın.
- Fırın kabına kızarttığınız sebzeleri dizin.
- Hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
- Beşamel malzemesiyle sos hazırlayıp , hindistancevizini ve loru koyup karıştırın.
- Kıymalı harcın üzerini tamamen kaplayın.
- 200 derecede 20 dakika pişirin.
- Afiyet olsun.
Merhabalar canim, hayirli hafta sonlari dilerim. Ege musakkasi nefis olmus ellerine saglik, selamlar...
YanıtlaSilSelamlar farkli lezzet ve goruntusuyle birlikte denem gerekiyor ellerine saglik cnm. sevgiler
YanıtlaSilPaylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur www.gonlumdentadlar.blogspot.com
ege musakkasi tam yemelik çok da sağlıklı görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgilerr
Canım,
YanıtlaSilhafta sonunun güzel geçmesi dileğiyle,
Sevgiyle kal.
Sevgili gönlümden geçenler,
YanıtlaSilne güzel bir söz öyle. Gerçekten paylaşacak dostlar olmayınca hayatın bir zevki olacağına inanmıyorum.
Sevgiyle kal.
Sevgili Yeşim,
YanıtlaSilteşekkür ederim. Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle,
Sevgiyle kal.
slm. Ellerin sağlık arkadaşım. Çok güzel görünüyor. Bu gün değil ama yarın yapabilirim.Paylaşımına teşekkürler. Neşeyle geçen bir hafta sonu dilerim ,sevgiler.
YanıtlaSilSevgili caferose,
YanıtlaSilyaptığında beğenirsin inşallah.
Sevgiyle kal.
bu nekadar güzel bir görüntü böyle eline sağlık arkadaşım sevgilerimle canımcım
YanıtlaSilHımmm ablacım nefis görünüyor yaa..musakkada musakka olmuş haa..hemde ege musakkası..beşamel sosu genelde severim..damak tadı sebzelere çok güzel yakışıyor..
YanıtlaSilellerine sağlık olsun senin elinden ne pişse yerim ben..
ablacım bana olan desteğin içinde tşk ederim..insan bazen coşuyor eğleniyor gülüyor ağlıyor..ama bir an geliyor duraklayıp içi hüzün doluyor..
Allah c.c.sevenlerimizden bizi ayırmasın..sevdiklermizle sınamasın..amin..
hayat devam ediyor gelecek iyilik ve güzelliklere gebe olsun yeterki.
çok öpüyorum seni sevgiler.
Sevgili ahşamboyacı,
YanıtlaSilyemeği beğenmene sevindim.Teşekkürler.
Sevgiyle kal.
Sevgili akasyakokusu,
YanıtlaSilgüzel sözlerine teşekkür ederim.Canım, senin acın benim acım.Mutsuzluğun da ve üzüntüntün de yalnız olmadığını bilmeni istiyorum.
Sevgiyle kal.
selam arkadaşım.sayılı gün dedigin nedirki..bak ramazan yarıya gelmiş...allah oruçlarımızı kabul etsin..bloglar sayesinde bende ne yapsam derdinden kurtuldum..ege musakka nefis görünüyor..eline saglık.degişik bir yemege benziyor.sizlere afiyet olsun..bereketli ramazanlar..sevgilerimle.
YanıtlaSilSevgili hünerlieller,
YanıtlaSilsayılı gün çabuk geçer diyenler doğru demişler.Ramazan'ı yakında bitireceğiz. Bu arada ömürüde bitiriyoruz. Haberimiz yok.
Sevgiyle kal.
nefis bir tarif.evdeki sebzeleri değerlendirmek adınada çok hoş.görünümü çok iştah açıcı.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgili arzumcum,
YanıtlaSilhaklısın. Evdeki kalan parça parça sebzeler değerlendirme de çok yararlı.
Sevgiyle kal.
canım nasıl lezzetlı gonunuyor ellerıne saglık hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika görünüyor:))bereketli sahurlar mutluluklarla dolu bir pazar günü diliyorum sevgiler
YanıtlaSilSevgili banugökşin,
YanıtlaSilsana da hayırlı Ramazanlar.
Sevgiyle kal.
Sevgili Muazzez,
YanıtlaSilgüzel dileklerin için teşekkür ederim.
Sevgiyle kal.
Ablacim ellerine saglik,gorunumu sahane,çok hos bir tarifmis notumu aldim insallah denerim kismet olur,harika bir tarif...opuyorum.
YanıtlaSilHayirli iftarlar
merhaba
YanıtlaSilsalata ararken buldum sayfanı herşey çok güzel ellerine sağlık
Sevgili Huriye,
YanıtlaSildilerim yaptığında memnun kalırsın. Sana da iyi iftarlar.
Sevgiyle kal.
Sevgili Melissa,
YanıtlaSilziyaretin için teşekkür ederim. Beğendiğine sevindim.
Görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.
Ablacım merhaba hayırlı sahurlar olsun.bizde ezan okunuyor vakit doldu.
YanıtlaSilpazar gündüzü giremedim kışlık sebze doğra kurut ser falan günümü aldı..neyse ablam zat-ı aleti bulduk yaparsak çekeriz artık..tarif buldum foto yookk.
foto buldum makinaa yokk:)
diyeee diye..canım ablam öptüm kocaman..
Sevgili bulbulun yeri
YanıtlaSilYemeğiniz çok güzel görünüyor mutlaka tadıda nefistir. sebzeleri kızartmak yerine başka türlü yapamazmıyız bu yemeği acaba ?
Haşlamak sotelemek yada fırında pişirmek gibi denemek lazım
ellerinize sağlık
sevgilerle
Sevgili akasya kokusu,
YanıtlaSilmakinayı buldun yaa, artık fotoğrafları dert etme. Senin gibi becerikli biri neler yapar da çeker.
Sevgiyle kal.
Sevgili nzlgl,
YanıtlaSilneden olmasın. Kızarttığımızdan daha hafif olacağı kesin. dediğin gibi denemek lazım.
Sevgiyle kal.