Blogların gülen yüzü bir demlik sohbet’ in “İftar bereketi etkinliği 2 “’ ye Ramazan da tatlısız olmaz diye düşünerek hindpare tatlısıyla katılmak istedim.
Tarifi çok uzun yıllar önce Emine Beder’in bir gazete için hazırladığı yemek ekinden almıştım..
Sevgili Sevil’ e kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
- 1 paket yumuşak margarin
- 2 adet yumurta (1nin sarısı ayrılacak)
- 1,5 çay bardağı Hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- Bir tutam sevgi
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- ¼ limonun suyu
- Kremşanti
- 1 su bardağı süt ya da
- Hindistan cevizi
- İstenirse çekilmiş Antep fıstığı
- Fındık ya da ceviz
- Bir tencereye suyu ve şekeri koyun, kaynatın.
- İyice kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyin.
- (Ben piştiğini anlamak için şerbetten biraz alıp tırnağımın üstüne koyuyorum. Ters çevirdiğim de akmıyorsa olmuştur diyorum.
- Bir arkadaşım da şerbeti bir parçacık suyun içine damlatıyor dağılmazsa olmuş demektir.)
- Şerbeti yapın ve soğumaya bırakın.
- Bir kaba margarini alın ve Hindistan cevizi ile yoğurarak krema haline getirin.
- Yumurtaları tek tek yedirin.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve yoğurarak yumuşak bir hamur yapın.
- Hamurdan parçalar koparalım ve yuvarlayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin..
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ortalarına fındık batırın.
- Ben ceviz delisi olduğum için ceviz koydum.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra, önceden hazırlayıp, soğuttuğumuz şerbeti hemen üzerine gezdirin.
- Şerbetini çektikten sonra, üzerine çekilmiş Antep fıstığı ya da krem şanti ile servis yapın.
- Afiyet olsun.
canım benim harikasın tarifini hemen yayınlıcam destegin için tşk ederim gene katılırsın demi beklerim öptümmm
YanıtlaSilİftara yaklaşmışken tarifini değil tatlılarını aldım ellerine sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilselam canım ziyaret ve yorumun için çok teşekkür ederim görüyorumki sende çok hünerlisin bu hindpare tatlısı senin hünerini açıkca gösteriyor çok nefis bir tatlı olmuş inş denemek istiyorum size hayırlı bereketli iftarlar
YanıtlaSilsevgiler bıraktım arkadaşıma
Sevgili nazardeğmesin,
YanıtlaSiliftarda yersen çok memnun olurum.Afiyet olsun.
Sevgiyle kal.
Sevgili hulela,
YanıtlaSilblogunu gördükten sonra becerinin ne demek olduğunu gördüm.
Sevgiyle kal.
canım nefıs gorunuyor ellerıne saglık. hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilvalla hergün bakıp yutkunmaktan bir hal oluyorum bacım..ne kadar tembel olduğumu bilirsin bi zahmet yapıver diyorsun biliyorum ama günahlarım(kilolarım) koymuyor muhteşem görünüyor ellerine sağlık bebeğim
YanıtlaSilmerhaba ablacım.. valla ne yalan diyeyim şekerpareyi yapıyorum da bu hindpareyi ilk duydum eminim çok gzüeldir denemek istiyorum en yakın zamanda... sevgiler ablacım çook öptüm
YanıtlaSilAblam ablam canım ablam..nefis görünüyor hindparen..
YanıtlaSilbende çok seviyorum bu tatlıyı.şekerpareyle kardeş ya ondan galiba:)))
öpüyorum sevgiyle kal emi.
selam...iftarda tatlı olmassa olmazz.çok lezzetli görünüyor..elinize saglık.hayırlı ramazanlar dilerim.sevgilerimle.
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
Sevgili banu,
YanıtlaSilteşekkür ederim. Sana da iyi Ramazanlar.
Sevgiyle kal.
Sevgili beyaz,
YanıtlaSilhaksızlık yapma. Yeter ki yapmak iste. Neler yapabileceğini ikimiz de biliyoruz. Tek yapacağın şey istemek.
Sevgiyle kal.
Sevgili Hülya,
YanıtlaSilhindistan cevizi çok güzel bir tat veriyor.
Sevgiyle kal.
Sevgili akasya kokusu,
YanıtlaSilhaklısın, şekerpareyle kardeşler galiba. Ne güzel de bulmuşsun.
Sevgiyle kal.
Sevgili hünerlieller,
YanıtlaSilgerçekten de iftardan sonra tatlı yemeyince bir şeyler eksik gibi oluyor.
Sevgiyle kal.
Ey Rabbimiz! Senden hidayet, takva, afiyet ve zenginlik istiyoruz. Bize talihsiz ve nankör olmayan, şirkten arınmış, tertemiz kalpler lutfeyle. hayırlı günler bereketli iftarlar arkadaşım sevgilerle..
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık olsunda sen hep bize güzel güzel tatlılar yap emi...sahurumu yaptım.buda üstüne pek iyi gitti :::)))sevgilerr
YanıtlaSil