10 Aralık 2009 Perşembe

Profiterol


dusbahcesi' nin ev sahipliğini yaptığı
Pastakolik Etkinligi "Pasta Susleme Teknikleri" adlı etkinliğe davet edildiğimden beri düşünüyorum.
Aslında pek başarılı olduğum bir konu değil. Ama ailemden öğrendiklerimin arasında davet edildiğin zaman muhakkak uğramak gerektiği.
Bu nedenle diğer katılan başarılı insanların beni anlayışla karşılayacaklarını düşünerek, tarifiniOktay Usta'dan öğrendiğim profiterolle katılmak istedim.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
  • Şu hamuru
  • 3 adet yumurta
  • 125 gr. margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı un
  • Bir tutam sevgi
Kreması
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Üzerine
  • 1,5 su bardağı su
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
Yapılışı
  • Su ve yağı tencerede kaynatın.
  • Tuz ve şekeri ilave edin.
  • Kaynayınca unu azar azar ilave edin ve 10 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin bırakın. Ilımaya bırakın.
  • Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyip, iyice karıştırın.
  • Hamuru krema sıkma torbasına doldurun.
  • Yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde ve aralıklı olarak sıkın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişirin. (Benim fırınımda böyle pişiyor. Kendi fırınınızı siz daha iyi bilirsiniz.)
  • Kreması için, yumurta, toz şeker, un, süt, vanilyayı karıştırın. Topak olmaması için önceden çırpıcıyla iyice çırpın, daha sonra altını yakın.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. İçlerine şam fıstığı ve kırılmış ceviz ekleyin.(Benim olmazsa olmazım)
  • Pişen hamurların ortasından az bir kısmını bıçakla kesin.(isterseniz ikiye de bölebilirsiniz ama ben açık görünmesinin istemediğim için çok az kesiyorum.)
  • Ilık kremayı ortalarına sıkın.
  • Üzerini hazırlamak için, su, şeker, kakao, unu öncesinde karıştırın ve altını açarak kısık ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin.
  • Profiterollerin üzerine her tarafını kapatacak şekilde dökün.
  • Üzerine fıstık, ceviz ya da süsleme şekerleri ile süsleyin.
  • Afiyet olsun.

23 yorum:

  1. çok güzel görünüyor tadıda eminimki öyledir bir yapmak kısmet olmadı bana elleriniz dert görmesin

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM ... OLSADA YESEK ŞİMDİ.. NEFİS GÖRÜNÜYOR. AFİYET ŞEKER OLSUN

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik arkadasim profillerinden bi tanecik aldim nefisssssss olmus gorunce dayanamadim napiyim cok seviyorum afiyet sekeler olsun sevgiler yaseminlerim.

    YanıtlaSil
  4. Cok severim profiterolu! Ama cok zahmetli oldugu icin yapmaktan kaciyorum:) O yuzden hazir aliyorum. Sizin yaptiklariniz cok nefis gorunuyor, ellerinize saglik. Katilim icin de cok tesekkur ediyorum. Hollandadan sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Resmin içine düşücem nerdeyse. Ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. bende çok severim profiterolü kendimi övmek gibi olmasın güzel yaptıgımıda söylerler eminim seninki daha güzel olmuştur ellerine saglık

    YanıtlaSil
  7. of of oğlumun en sevdiği hamur işi eline sağlık nefis

    YanıtlaSil
  8. Kim sevmezki super olmus
    ellerine saglik
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Canım ekllerine sağlık bende çok severim...

    Önemli olan düşünmen bence çok naziksin:)

    YanıtlaSil
  10. hımmm nefis görünüyor, tarifini her yediğimde aldığım ama bir türlü denemeye fırsat bulamadığım harika tat:))çalıştığım için vaktim hep sınırlı o yüzden pratik şeyler yapıyorum:)
    arkadaşım teşekkür ederim beni düşünüpte sorduğun ve ziyaretin için.bir sorunum yok Allaha şükür, ama çalışırken 2 blog ve 1 siteyle uğraşmak zorluyor ; bazen vakit bulamıyorum yazmaya , sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık canım bir sefer denedim olmadı kısmet bir dahakine inşallah iyi olur bi tanecik aldım sevgiler

    YanıtlaSil
  12. AH ABLACIM AH.YERİM BEN ONUN ÜSTÜNDEN AŞAĞI AHENKLE AKAN ÇİKOLATASINI.YERİM ONU.OY OY.CÜMLELERİMDENDE ANLAŞILACAĞI GİBİ ŞEKER DİBE VURMUŞ DURUMDA.ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL ABLAM

    YanıtlaSil
  13. YAPIMI BİRAZ UĞRAŞTIRSADA BEN HEM YAPMASINI HEMDE YEMESİNİ ÇOK SEVİYORUM.,,

    NEFİS GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK.

    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  14. Ablacım önce tşk ediyorum tesellin için...Hürmetle öpüyorum seni..
    Sanırım biraz ihmal ettim kendimi..Ondan böyle oldu belkide..Tetkiklerim bitmedi henüz..Rabbim şifa versin cümlemize..amin.
    Profiterol çok sevdiğim bir tatdır..Her ne kadar zor gibi görünsede el alışınca kolaya geliyor..Eline sağlık diyorum ablacım...
    Olsaydı büyük oğlan hepsini yerdi:)))))
    Öptüm ablacım..

    YanıtlaSil
  15. işte benim favori tatlım..hemde sabah aç karna yiyebileceğim tek tatlı..enfes görünüyor cidden...bir parmak alsam ayıp olmaz değil mi :) ellerine sağlık bülbülüm...cidden çok ama çok güzel görünüyor..tarifinide aldım :) umarım başarabilirim..soğuk bir günden sıcacık sevgilerimi bıraktım..

    YanıtlaSil
  16. hımmm pek lezzetli görünüyor profiterol..ellerine saglıka rkadaşım.görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  17. canımcım hamsilerin yarısını ayırdım bekliyoum yanlız gelirken profiterollerini getir tatlı düşünmeyelim,sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Hiiim ne ic acici duruyor, ellerine saglik canim, nefis.
    Cok güzel yapmissin kim demis basarisiz oldugunu eline yüregine saglik,

    sevgiler....

    YanıtlaSil
  19. canım ellerine sağlık ..sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Profiterol çok sevdiğim bir tatlı,yemesi kolay yapmasıda zor hani, ama çektiğin zahmete değer doğrusu ellerine sağlık .sevgiler....

    YanıtlaSil
  21. ah nasıl yenmezkiii :)))
    ama yememem lazım :(

    YanıtlaSil
  22. enfes bir görüntü süslemeside ye beni diyor ellerine saglik canim iyi haftalar dilerim

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim