2 Şubat 2011 Çarşamba

Etimekli pırasalı börek


Ankara da kış başladığından beri karı beklemek ve geldiğini görmek çok güzel. Kötü tarafı arkasından meşhur  dondurucu soğuklarımızın başlaması.

Kuşlar için balkona koyduğum su kabında ki su anında donuyor, zavallı hayvanlar uğraşıp duruyorlar. Sürekli balkonda suyu kontrol edip, değiştirmekle uğraşıyorum. Ne kadar çabuk donduğuna inanamazsınız.

Bu havada sıcacık bir çayın yanına Sevgili Demet’imden öğrendiğim etimekli pırasalı börek harika gider. Ben iki yufkayla tarif verdim, sayıyı artırdıkça malzemeler i de çoğaltabiliriz.. Demet’çiğime de buradan bir kere daha çok teşekkür ediyorum, her buluştuğumuzda beni yeni tatlarla tanıştırdığı için

Malzemeler
  • 1 – 2 adet Pırasa
  • 50 gr.- 100 gr. kıyma
  • 1 adet havuç
  • Biber salçası(arzunuza bağılı domates salçası da olabilir)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 adet yumurta
  • 2 adet yufka
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Pırasayı küçük küçük doğrayın.
  • Havucu rendeleyin.
  • Sıvıyağda kıymayı kavurun.
  • Üzerine pırasayı ekleyin, karıştırın.
  • Havucu ekleyin, kavurun.
  • Salçayı ve baharatlarını ekleyip, kavurun.
  • Bir gün önceden yapıp bekletebilirsiniz.
  • Yumurtaları çırpın, su ve sıvıyağı ekleyin, çırpın.
  • Birinci yufkanın üzerine fırça yardımıyla her tarafına sürün.
  • İkinci yufkayı, birinci yufkanın üzerine serin ve sıvıyağlı karışımı her tarafına sürün.
  • Yufkayı 12’ ye bölün.
  • Üçgen kenarına pırasalı harçtan koyun.
  • Sigara böreği gibi sarın.
  • Etimeği rondodan geçirin.
  • Böreğin her tarafını önce sıvıyağlı sosa, daha sonra da etimeğe batırın.
  • Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Afiyet olsun.

25 yorum:

  1. :)))Ellerine sağlık canım.Pırasalı böreği bende çok severim.Etimekleri rondodan geçirmek çok iyi fikir:)

    YanıtlaSil
  2. Ispanaklı ve pırasalı börek ne kadar lezzetli oluyor değil mi?
    Çıtır çıtır,mis gibi vallahi mis! :)

    YanıtlaSil
  3. canım benim kurabiyede kabartma tozu yok.burarda böreklerde harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. çok ilginç bir börek ve çokt nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. nefis olmuş ne kadar lezzetli olduğu belli.. eline sağlık
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşım nerelerdesin,, özlemişim seni yemeklerini, iyiki buldum seni, sevgiler canım, ellerine emeklerine sağlık, sağlıcakla kal.

    YanıtlaSil
  7. pırasalı börek mıııııııııııımmmmmmm nefis :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Demet hanıma tarif için çok teşekkür ediyorum ablacımm:)
    sen yapıp fotoğrflayıp yazdığın için de teşekkür ediyorumm:))
    ellerine sağlık ablacım:)
    kocamann öpüyorum..

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. ablacım dün akrabalarımla konuştugunda kar bitti şimdi dona çekti daha zor geçiyor günler hemde çok soğuk demişlerdi Allahım yardım etsin sizlere istanbulda inan çok soğuk donuyorum .
    Ablacım böreğinde nefis olmuş afiyet bal olsun
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. galeta unu havası veriyor olsa gerek birgülcüğüm !!
    ama ne hoşş.

    YanıtlaSil
  12. cok lezziz görünüyorlar canim, degisik bir tarif! cay saatlerine süper! ellerine sagik.. cici sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık..çok değişik bir tarif olmuş.hep aynı şeyleri yapmaktan da sıkılıyor insan...sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Bende bekliyorum bu etimek nerde devreye girecek diye:))en güzel yerinde finalde imiş meğer..Ellerine sağlık enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  15. birgülcüm ne kadar farklı olmuş..eminim mükemmel bir lezzeti vardıtr..ellerine sağlık tatlım...

    YanıtlaSil
  16. selam Birgül hanımcığım bu börekde çok lezzetli olmuş pırasalı böreği çok severim eline sağlık
    Dün senin kremşantili poğaçanı yaptım ve arkadaşlarımla piknikde hep birlikde tatdık hepimiz bayıldık çok nefisti arkadaşlarım tarifini hemen istediler bende bloğunun adıyla birlikte verdim onlara
    çok teşekkür ediyorum artık favori poğaçam oldu
    sağlıkla kal

    YanıtlaSil
  17. oo nefis görünüyor dışındaki etimek çıtır çıtır bir tat vermiştir ellerine sağlık
    Ankara çok soğuk,bu soğukta evsiz olanlara Allah yardım etsin

    YanıtlaSil
  18. beceriklim benim, eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  19. Nefis bir börek olmuş ellerine sağlık canım... Çayla ne de güzel gider hımm afiuyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  20. Tarifinden nefis bir börek olduğu belli. Tarif için arkadaşına, uygulayıp bizlerle paylaştığın için sana çok teşekkürler. Bu arada Ankara'nın karını çok özledim. İnşalah kar kalkmadan gelebilirim. Sağlık ve sevgi dileklerimle..

    YanıtlaSil
  21. Prasalı böreği çok severim çook.
    Ellerine sağlık.

    Güzel yürekli ablam,kaç kişi varki senin gibi böyle kuşlara su koyabilecek.
    Kendimden utandım inan.
    Eskiden yaparıdm bende ama çocuklarla uğraşmaktan artık aklıma bile gelmiyor.

    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  22. ablammmm...
    bülbülümm,
    çıtır çıtır görünüyor.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  23. PIRASALI BÖREKLER ÇOK LEZZETLİ OLUYOR,ELİNE SAĞLIK
    HAYIRLI CUMALAR SEVGİLER

    YanıtlaSil
  24. Himmm nefis ablam ellerine saglik yemede yaninda yat misali,sicacik sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  25. Merhaba sevgili, ben YOUR BLOG BİLMENİZ GELDİ VE ÇOK GÜZEL BULUNAMADI.
    KADAR BU YERİ BİLMİYOR RAĞMEN.
    BULUNAMADI ÇOK İYİ YEMEK.
    MY NAME ben BREZİLYA VE Rosana IN CANLI IS.
    FARKLI KİŞİ BİLİNMESİ GEREKENLER ME için bir zevk.
    MY BLOG HAKKINDA.
    Allah öper KADAR VE TÜM AİLELERİNİN korusun.

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim