Eflatun’a
iki soru sormuşlar:
Birincisi; “İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan davranışları nelerdir?
Eflatun tek tek sıralamış:
“Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki çocukluklarını özlerler.
Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler. Ama sağlıklarını geri almak için para öderler…
Yarından endişe ederken bu günü unuturlar. Dolayısıyla ne bu günü ne de yarını yaşarlar.
Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler.”
Birincisi; “İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan davranışları nelerdir?
Eflatun tek tek sıralamış:
“Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki çocukluklarını özlerler.
Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler. Ama sağlıklarını geri almak için para öderler…
Yarından endişe ederken bu günü unuturlar. Dolayısıyla ne bu günü ne de yarını yaşarlar.
Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler.”
Sıra gelmiş
ikinci soruya;
“Peki sen ne öneriyorsun?”
Bilge yine sıralamış:
“Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın. Yapılması gereken tek şey sadece kendinizi sevilmeye bırakmaktır.
ÖNEMLİ OLAN; HAYATTA EN ÇOK ŞEYE SAHİP OLMAK DEĞİL, EN AZ ŞEYE İHTİYAÇ DUYMAKTIR.”
“Peki sen ne öneriyorsun?”
Bilge yine sıralamış:
“Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın. Yapılması gereken tek şey sadece kendinizi sevilmeye bırakmaktır.
ÖNEMLİ OLAN; HAYATTA EN ÇOK ŞEYE SAHİP OLMAK DEĞİL, EN AZ ŞEYE İHTİYAÇ DUYMAKTIR.”
Haftaya
başlarken tatlıyla başlamak istedim. Haftamın da yanya-evenez. den
tarifini aldığım süt reçeli kadar tatlı geçmesini ümit ediyorum.
Arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.
İnanılmaz lezzetli bir tat. Kahvaltılarımda çok severek tüketiyorum. Kötü tarafı
ekmek fazla yemiş oluyorum ama değer.
Malzemeler
- 1 litre tam yağlı süt
- 1 yemek kaşığı terayağı (ben kaşığın ucu ile kullandım)
- 1 +1/4 su bardağı toz şeker
- 1,5 kutu krema
- ½ tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı su
- Bir tutam sevgi
Yapılışı
- Burada amaç yağlı sütün içinde şekeri karamelize etmekmiş. Bu nedenle yağlı süt kullanılmalı, fakat pastörize sütlerde tam yağlı olmadıkları için tuzsuz tereyağı konulması gerekmekteymiş. Fakat ben çok az kullandım. Zaten asıl tarifte de o nedenle krema eklenmiş.
- Sütü, yağı(istenmezse hiç konulmasın), toz şekeri ve kremayı büyükçe bir çelik tencereye koyun.
- Karıştırarak kaynamasını bekleyin. İlk kaynama sırasında karbonatı suda eritin ve karışıma ekleyin.
- Bu sırada ocaktan tencereyi alın ,sürekli ve hızlı hızlı karıştırın. Çünkü çok kabarıyor.
- Daha sonra yeniden ocağa koyun ve ocağın en küçüğünde en kısık ateşe ayarlayın.
- Tam üç saat ara da sıra da karıştırmak üzere pişirin.
- Süt önce turuncuya dönecek, sonra da koyulaşacak. Kokusu zaten duyuluyor.
- Durdukça daha da güzelleşen bir tat oluyor.
- Afiyet olsun.
Mutlu haftalar canım, ellerine sağlık, benim de yapılacaklar listemdeydi. İncecik bir hatunsun arada ekmeği fazla kaçırsan da bir yolunu bulur halledersin:)
YanıtlaSilÇok ilginç bir reçel ilk defa duydum ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok güzel bir yazı arkadaşım.süt reçelininde özellikle rengine bayıldım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSililk kez görüyor ve duyuyorum böyle bir tarifi
YanıtlaSilgüzel olduğunu düşünüyorum
yapım aşaması kolay fakat uzunmuş :)
ellerine sağlık...
Canım bende kısmetse denicem ancak sadece süt ve şekerle yapılanını ellerine sağlık nefiss nefisss
YanıtlaSilhımmm öğrenmenin yaşı yok:) il defa görüyorum elinize sağlık sevgileirmle..
YanıtlaSil"ÖNEMLİ OLAN; HAYATTA EN ÇOK ŞEYE SAHİP OLMAK DEĞİL, EN AZ ŞEYE İHTİYAÇ DUYMAKTIR." o kadar doğru bir söz ki aslında.
YanıtlaSilhayatın karmaşasında hep yarın için düşünüp çalışırken bugünü unutuyoruz maalesef:(
Tarif için çok teşekkürler ben ilk defa duydum bu reçeli.
Daha ne çok şey var şu hayatta bilmediğimiz ve öğreneceğimiz:)
Afiyet olsun canım,eline sağlık.
ablacımm çok beğenerek yapıyorum bende:))
YanıtlaSilellerine sağlık:)
önyazılarına hayranımm:))
mutlu haftalar ablam:)
ellerine sağlık bende deniyeceğim çok merak ediyorum tadını çünkü.
YanıtlaSilABLACIM İLK DEFA DUYDUM VE GÖRDÜM DENEMELİYİM MUTLAKA...ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSililk defa duydum ama tadini tahmin edebiliyorum eline saglik
YanıtlaSilBende geçen hafta denedim bu lezzeti ve inanılmaz güzel çok beğendim çok.
YanıtlaSilÖzellikle çocuklar bayıldı.
Ellerine sağlık ablacım
Öpüyorum.
HIMMM İLK DEFA DUYDUM TADI NASIL ACABA?eLLERİNİZE SAĞLIK.
YanıtlaSilSEVGİLER;
Sevgili Elif'ğin yeri,
YanıtlaSilbugünlerde eskisi kadar ince değilim.Ama yaz geliyor nasılsa hallederiz diyorum.
Sevgili karadibikim, yemek bir aşk,ikiz annesi,yedirenk,emelce yemek,
bende ilk defa linkini verdiğim blogda gördüm ve yaptım.
Sevgili Aynur,
yapımı çok kolay da pişme süresi biraz uzun. Onda da başında beklemediğin için sorun yok.
Sevgili kalp kurabiye, senin talılara koyduğunu gördüm, en kısa zamanda bende deneyeceğim.
Sevgilki hayat cafe,
tam çocukların ağzına layık bir tat.
Sevgili Aycan,
tadı karamel gibi çok lezzetli.
Sevgiyle kalın.
eline sağlık ilk defa duyuyorum bu tarifi,bilge tam anlamıyla günümüzdeki bizleri anlatmış hep daha çok şeyler istiyoruz ve geçmişi özlüyoruz paylaşımın için çok teşekkürler
YanıtlaSilEVET BENDE YAPTIM TAM BİR KAHVALTILIK...
YanıtlaSilGünaydın Hayırlı Günler,Günlerinizin Sağlıklı,Neşeli,Huzurlu ve Bol Bereketli Geçmesini Dilerim. http://www.sukruyilmaz.net/img/Gunaydin9.jpg
YanıtlaSilYORUM:Ellerinize ve Yüreğinize Sağlık Başarılarınızın Devamını Dilerim.Yaşa , Yaşa Gör Temaşa derler çok gezen mi ,çok yatan mı bilir derler yoksa çok okuyan mı,süt reçelini sayenizde öğrendim Saygılarımla.
Şükrü Yılmaz
Antakya-HATAYA
http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.com
http://www.facebook.com/sukruyilmaz.net
Bayramlık
Koyunlar keçiler ve koçlar için
Ne kadar bayramsa Kurban Bayramı
Bu barış var ya, bu barış
Cephedekiler için o kadar barış
Can Yücel
Alıntı:http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=995
Reçel rengi süper. Tadı da mutlaka öyledir. Ellerine o güzel yüreğine sağlık. ALLAH'a emanet ol.
YanıtlaSilAblacim ellerine saglik süt reçeli severim tatlilarda kullanmayi daha çok seviyorum çok güzel yapmissin ellerine saglik ablam,öpüyorum.
YanıtlaSilHiç duymamıştım çok hoşuma gitti mutlaka deneyeceğim. Sağlık ve sevgiyle..
YanıtlaSilhiç duymamıştım.denemeye değer...elinize sağlık
YanıtlaSilhayırlı cumalar canım.nerelerdesin nasılsın..Bloga ulaşamıyormusun hala.İnşaAllah iyisindir bir sorun yoktur..Canım benim blogda kutlu doğum haftası sebebiyle yasin ve slaavat okumaları başldı güzelde bir hediye var.Bu yorumu okuduysan katılımını bekliyorum inşaAllah.sevgiyle kal..
YanıtlaSilAblacığım merhabalar...
YanıtlaSilUmarım mesajımı alırsınız. Uzun bir zamandan sonra, sizlere tekrar yazıyor olmak harika bir duygu.Özlemişim.
Krem Şantiliyi poğaçayı denedik ve bayıldık. Çok teşekkür ediyor, gönlünüzden öpüyorum.
Sevgi ve selam ile
merhaba görunum çok şık en kısa zamanda denıyeceğim sevgıler
YanıtlaSil