Annelerin yaptığı her şey nasıl da güzel olur.
Aynısını başkasını bırakın, kendi yaptınız da , yediğiniz de bile aynı tadı almadığınız ne çok güzellikleri vardır. Galiba, bu içlerine koydukları anne sevgisinden geliyor. Bugün sizlerle paylaşmak istediğim tarifi de annemden öğrendim. Ailece çok severiz. Ama hiçbir zaman annemin ki, gibi güzel olmadığını düşünürüm.
Aynısını başkasını bırakın, kendi yaptınız da , yediğiniz de bile aynı tadı almadığınız ne çok güzellikleri vardır. Galiba, bu içlerine koydukları anne sevgisinden geliyor. Bugün sizlerle paylaşmak istediğim tarifi de annemden öğrendim. Ailece çok severiz. Ama hiçbir zaman annemin ki, gibi güzel olmadığını düşünürüm.
Kimbilir belki bir gün benim çocuklarım da bunu böyle hissederler. Belki de bu sonsuza kadar sürecek bayrak yarışıdır. Galiba yarışların en güzeli.
Malzemeler
Malzemeler
- 300 gr. Kuşbaşı et (arzunuza göre daha fazla da olabilir)
- 6 adet patlıcan
- 6 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Sarımsak
- Tuz
- Bir tutam sevgi
Yapılışı
- Patlıcanları yuvarlak doğrayın, limonlu suda acı suyunu çıkartın. Kurutun ve kızartın.
- Etleri düdüklü tencerede az suyla haşlayın, suyunu dökmeyin.
- Domatesleri yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince kıyın.
- Pişireceğiniz tencerede zeytinyağında domates ve sarımsakları hafifçe kavurun.
- Kavrulmuş domateslerin üzerine patlıcanları dizin.
- Üstlerine etleri koyun.
- Tekrar patlıcan ve et dizin.
- Yuvarlak doğranmış domatesleri, uzun uzun kesilmiş sivri biberleri üzerine kapatın.
- Haşlanmış et suyunu ve tuzunu koyun.
- Ocakta pişirin.
- Afiyet olsun.
tarifde tepside bir harika.evet ya annemin yptığının aynısını yapsamda ııhh
YanıtlaSilolmuyor aynı tad yok çünkü o yanımda değil eminimki yanınızda olsa anneniz çok daha lezzetli olacaktır tadı.
gerçi bu haliyle enfes görünüyor ama
bayrak yarışına devam sevdim bu lafı
Ablacım ellerine sağlık çokta güzel görünüyor tepsi..valla köfte-patates ve patlıcanlı et yemekleri var iki gündür bloglarda...neyseki hazırlayıp arada fırına gönderiyorum burda..en büyük kolaylığım gidince naparım bilmem..artık kendi fırınımızda yapıcaz..
YanıtlaSileminim lezzetide nefistir elbette senin çocuklarında senin için aynı şeyi söylerler..bilirsinki yeni evlenen gelin-damatlara bile konu olmuştur annemin yemekleri meselesi..afiyetler olsun ablacım...öptüm..
çok güzel görünüyor zaten patlıcan ve domates favori sebzelerim eline sağlık
YanıtlaSilSonsuza kadar sürecek bir bayrak yarışı o kadar güzel bir söz ki Birgülcüm. Patlıcanlı herşeye bayılırım bu da çok güzelmiş not ettim. Bu arada annem sadece renklerine göre değil boyutlarına göre de diziyor çamaşırları. Açıktan koyuya büyükten küçüğe ve mutlaka rengi uygun mandalla :) Kendini yalnız hissetme yani :) Sevgiler...
YanıtlaSiloooff yemede yanında yat nefisssss ellerine sağlık canım öptüm sevgiler
YanıtlaSilanne eli ve lezzeti bambaşka birşey..patlıcan kebabı nefis görünüyor.patlıcan seven biri olarak bu tarifi en kısa zamanda deneyecegim.ellerine saglık arkadaşım.sevgilerle
YanıtlaSilnefis bir akşam yemeği.çok doyurucu ve leziz.ellerine sağlık canım.afiyetler olsun.
YanıtlaSilCanim ellerine saglik, bende hala annemin sütlacini tuturamam. Zaten olmuyor diye yapmayida biraktin ne güzel mis gibi bir aroma yapragi katardi icine "kebbat"diye bir yaprak. Canim Patlican kebabin harika olmus, anneninki gibi bence süper ellerine saglik, sevgilerimle....
YanıtlaSilellerine sağlık.çok nefis görünüyor.patlıcanlı yemeklerin hastasıyım.yaz da geldi.of of of yapsak ta yesek.sevgiler
YanıtlaSil