29 Mayıs 2009 Cuma

Damla çikolatalı kurabiye


Yeğenlerim bana geldiğinde benimle pasta, börek yapmaya bayılıyorlar.
E n büyük zevkleri de ,ne yapmak istediklerine kendileri karar vermek.
Nehir’im (biz ona güneş diyoruz) ,bülbülcüm , blogunda kurabiye çok az , yapalım da ekle dedi. Artık benim en büyük takipçilerim onlar. Lara ( Biz ona Ay diyoruz) bülbül’cüm, tariflerini yaz da eve gidince de annemle yaparız diyor. Onlarla mutfağa girmeye bayılıyorum. Mikseri tutarken ya da hamuru yoğururken hallerine bayılıyorum. Bir gün de onların o halleriyle fotoğraflarını yayımlamak istiyorum.
" tatlılar gülcan " dan tarifini aldığımız kurabiyeyi Nehir’le berbarer yaptık ve kuzum çok beğendi.
Arkadaşıma çok teşekkürler.

Tarifi, 43. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ “ etkinliğine ev sahipliği yapan asimelek58 ' e gönderiyorum.Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 250 gr yumuşak margarin
  • 1 su bardağı pudra sekeri
  • 1 su bardagi damla cikolata (250 gram)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 – 4 su bardağı un
  • Ceviz
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Yumuşak margarini ,pudra şekeri ile iyice yoğurun.
  • Yumurtayı , vanilyayı ekletin yoğurun.
  • Damla çikolatayı, cevizi ekleyin, yoğurun.
  • Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin, yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  • Un serpilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında kısa sürede pişirin.
  • Afiyet olsun.

26 Mayıs 2009 Salı

Portakallı kek


Kalan portakalları değerlendirmek için ,internetin başına geçtim. Görsele basınca güzel ve bir sürü tarif geldi.
Yemekhikayeleri.com’ daki portakallı keki denedim. Gayet güzel oldu. Arkadaşıma teşekkür ederim.
Ama fotoğraflarını çekerken çektiğim çile inanılmazdı. Şurubundan dolayı o kadar parlaktı ki, ne yapsam olmadı. Bir fotoğraf karesi için 30, 40 tane çektim ama başarılı olamadım. Sonun da pes ettim ve bir tanesini yayımladım.
Hayatımda ,blog sahibi olana kadar bir kare fotoğraf çekmemiş biri olarak bunu her zaman yaşıyorum ama bugün kendimi aştım. Eskiye nazaran çok iyiyim diye düşünürken, galiba aynı yerde dönüp duruyormuşum. Artık reklam dünyasında çalışan kardeşimden bir şeyler öğrenme zamanım gelmiş te geçmiş bile. Her şeyin kendine göre incelikleri var elbette, bunu öğrenmek gerekmiş, hiçbir şey için geç değil.

Tarifi, 43. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ “ etkinliğine ev sahipliği yapan asimelek58 ' e gönderiyorum.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 adet kabartma tozu
  • Ceviz (Benim olmazsa olmazım,tarifte yok)
  • Bir tutam sevgi
Şurubu
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 2 adet portakalın suyu
  • 4 yemek kaşığı toz şeke
Yapılışı
  • Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Portakal kabuğu rendesini, suyunu karıştırın ve çırpın.
  • Elenmiş un, kabartma tozunu ekleyin ve çırpın.
  • Bolca ceviz koyun ve karıştırın.
  • Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Kürdanla kontrol edin. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
  • Soğuması için fırından çıkarın.
  • Şurubu için, şekeri, portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini tencereye koyun ve bir taşım kaynatın .
  • Keki servis tabağına alın, soğumuş kekin üzerine sıcak sosu dökün.
  • Afiyet olsun.

23 Mayıs 2009 Cumartesi

Hindistancevizli Marmelatlı Kurabiye


Günlerdir bloguma giremiyorum. Bir dakika kadar durduktan sonra işlem iptal edildi yazıyor ve beni dışarı atıyor. Sorunu anlayamadım.
Şu anda bir problem olmadı, acaba düzeldi mi, yoksa daha sonra devam edecek mi bilmiyorum.
Arkadaşlarımın bloguna girdiğimde de aynı durum söz konusu, problem bende mi, internette mi çözemedim. Dilerim sorun en kısa zaman da çözülür.
43. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ “ etkinliğine ev sahipliği yapan asimelek58 ' e tarifini Kibele sofrası ndan aldığım, hindistan cevizli kurabiye ile katılmak istedim.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
  • 250 gr. Margarin(yumuşak)
  • ½ su bardağı pudra şekeri
  • 50 gr. Fındık tozu(ben ½ su bardağı ceviz kullandım)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3,5 – 4 su bardağı un
  • Bir tutam sevgi
Üzerine
  • 1 adet yumurta akı
  • Hindistancevizi
  • Marmelat
Yapılışı
  • Yumuşak margarin ve toz şekeri iyice yoğurun.
  • Yumurta sarısını, vanilyayı ve cevizi ekleyin, yoğurun.
  • Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin, yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında dinlendirin.
  • Yumurta akını çatalla çırpın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve önce yumurta akına, sonra Hindistan cevizine batırın.
  • Fırın tepsisini unlayın ve hamurlarınızı yerleştirin.
  • Başparmağınızla ortasına bastırın, çukurlar oluşturun.
  • Önceden ısıtılmış fırın da pişirin.
  • Fırından çıkınca çukurluklara marmelat koyun.
  • Afiyet olsun.

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Patates Tatlısı


“43. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ “ etkinliğine ev sahipliği yapan asimelek58 ' e tarifini Ayşe Tüter’ den aldığım patates tatlısı ile katılmak istedim.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
  • 125 gr. Margarin
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tutam sevgi
Şerbeti için
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı
  • Tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın.
  • Limon suyunu ilave edin.Bir iki taşım kaynatın, ocaktan alın. (Tırnağınızın üzerine bir damla damlatın, dağılmıyorsa olmuş demektir.)
  • Soğumaya bırakın.
  • Margarini eritip, soğutun.
  • İçine haşlanıp ezilmiş patates, yumurta, vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  • Üzerine azar azar elenmiş un ve kabartma tozunu ilave ederek ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Dövülmüş ceviz ve tarçın karışımından ortalarına koyun.
  • Büzdürerek kapatın. Elinizle yuvarlayın.
  • Yağlanmış tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Üzerine soğuk şerbet gezdirin.
  • Afiyet olsun.

19 Mayıs 2009 Salı

Özgürlüğün Adımı..


TÜRK GENCİ ,İNKILÂPLARIN VE REJİMİN SAHİBİ VE BEKÇİSİDİR.
BUNLARIN LÜZUMUNA, DOĞRULUĞUNA HERKESTEN ÇOK İNANMIŞTIR. REJİMİ VE İNKILÂPLARI BENİMSEMİŞTİR.
BUNLARI ZAYIF DÜŞÜRECEK EN KÜÇÜK VEYA EN BÜYÜK BİR KIPIRTI, BİR HAREKET DUYDU MU:
BU MEMLEKETİN POLİSİ VARDIR, JANDARMASI VARDIR, ORDUSU VARDIR, ADLİYESİ VARDIR... DEMEYECEKTİR. HEMEN MÜDAHALE EDECEKTİR. ELLE, TAŞLA, SOPA VE SİLAHLA... NESİ VARSA ONUNLA ESERİNİ KORUYACAKTIR.
İŞTE BENİM ANLADIĞIM TÜRK GENCİ VE TÜRK GENÇLİĞİ...
Mustafa Kemal ATATÜRK


Ey Büyük Ata,
Varlığımızın en kutsal temeli olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyetinin sonsuz bekçisiyiz. Bu karar, değişmez irademizin ilk ve son anlatımıdır. İstikbâlde, hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. Bizler, bütün hızımızı senden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ateşinden alıyoruz. Senin kurduğun güçlü temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her atılım bilinçlidir. En kıymetli emanetimiz olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti, varlığımızın esası olarak, eğilmez başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. İstiklâl ve Cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar, en modern silahlarla donanmış olarak, en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar dahi, ulusal birliğimizi ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaktır. Çünkü, bu aziz vatanın toprakları üzerinde yetişen azimli ve inançlı Türk gençliği, dökülen temiz kanların ve Cumhuriyet devrimlerimizin aydın ürünleridir. Vatanın ve milletin selameti için her zorluğa iman dolu göğsümüzü germek, gerçek amacımızı olacaktır.
Ey Türk'ün büyük Ata'sı ! İstiklâl ve Cumhuriyetimizi korumak gerektiği zaman, içinde bulunacağımız durumlar ve şartlar ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak, bütün engelleri aşıp her güçlüğü yenmek azmindeyiz.
Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız. Türk Gençliği

18 Mayıs 2009 Pazartesi

Rahat Uyu..



Cehalete karşı verilen mücadelenin en önünde yürüyen kahramanlığın simgesi olan Türkan Saylan’ı her zaman minnet, saygı, sevgi ve özlemle anacağız.
Yaşamı ve inanılmaz mücadelesi bizlerin mücadelesine de hep örnek olacaktır.
Yükselttiği bayrağın her zaman daha ileriye götürüleceğine inancımız tamdır.
Rahat uyu.

14 Mayıs 2009 Perşembe

Etli lahana dolması



Hayatta en sevdiğim tatların başında etli dolmalar gelir. Zeytinyağlı dolmaların hiç birini yemedim. Ve utanarak söylüyorum ki, 29 yıllık evlilik hayatımda hiç zeytinyağlı dolma yapmadım.
Biliyorum, çocuklarıma çok haksızlık yapıyorum .Ama annemlerde, teyzelerinde yediklerinde onlarda benim gibi sevmediler. Vicdanımı nasıl da rahatlatıyorum değil mi?..:)
Ama kıymalı dediniz mi, akan sular durur. Ne kadar tok olursam olayım , onun için muhakkak yer vardır. Yapmak da, yemek de çok zevkli. Tek takıldığım şey, o kadar uzun uzun yapıp ta, çok kısa sürede bitmesi.

Malzemeler
  • 1 adet orta boy lahana
  • 500 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 kaşık yağ
  • 1 – 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı pirinç (isteğe göre azaltıp, çoğaltılabilir)
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Lahananın koçan kısmını bıçakla oyarak koni biçiminde çıkarın.
  • Yıkayıp oyulan kısma tuz koyup, yumuşayıncaya kadar az suyla haşlayın.
  • Suyunu süzüp soğuduktan sonra yapraklara ayırın.
  • Ya da isterseniz yapraklarını ayırıp öyle haşlayın, hangisi kolayınıza gelirse öyle yapın.
  • İçini hazırlamak için,
  • Kıymanın içine incecik doğranmış soğanı koyun.
  • Yıkanmış pirinci, salçasını ilave edin.
  • Maydanozu ince kıyın, tuzunu, karabiberini ekleyin.
  • Et yağsız ise bir iki kaşık yağ ilave edin.
  • (Sert olmaması için azıcık suyla sulandırın.)
  • Hepsini iyice karıştırın.
  • Haşlanmış lahanaları büyüklüklerine göre birkaç kere bölün.
  • Geniş kısımlarına hazırladığınız içten koyun.
  • Önce iki yanlarını iç kısmına doğru sarın, sonra da sigara böreği sarar gibi sarın.
  • Tencereye dizin, üzerlerine çıkıncaya kadar su koyun.
  • Arzunuza göre içine sulandırılmış salça ve birkaç damla yağ damlatıp pişirin.
  • Afiyet olsun.

12 Mayıs 2009 Salı

Patlıcan kebabı


Annelerin yaptığı her şey nasıl da güzel olur.
Aynısını başkasını bırakın, kendi yaptınız da , yediğiniz de bile aynı tadı almadığınız ne çok güzellikleri vardır. Galiba, bu içlerine koydukları anne sevgisinden geliyor. Bugün sizlerle paylaşmak istediğim tarifi de annemden öğrendim. Ailece çok severiz. Ama hiçbir zaman annemin ki, gibi güzel olmadığını düşünürüm.
Kimbilir belki bir gün benim çocuklarım da bunu böyle hissederler. Belki de bu sonsuza kadar sürecek bayrak yarışıdır. Galiba yarışların en güzeli.

Malzemeler
  • 300 gr. Kuşbaşı et (arzunuza göre daha fazla da olabilir)
  • 6 adet patlıcan
  • 6 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Patlıcanları yuvarlak doğrayın, limonlu suda acı suyunu çıkartın. Kurutun ve kızartın.
  • Etleri düdüklü tencerede az suyla haşlayın, suyunu dökmeyin.
  • Domatesleri yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince kıyın.
  • Pişireceğiniz tencerede zeytinyağında domates ve sarımsakları hafifçe kavurun.
  • Kavrulmuş domateslerin üzerine patlıcanları dizin.
  • Üstlerine etleri koyun.
  • Tekrar patlıcan ve et dizin.
  • Yuvarlak doğranmış domatesleri, uzun uzun kesilmiş sivri biberleri üzerine kapatın.
  • Haşlanmış et suyunu ve tuzunu koyun.
  • Ocakta pişirin.
  • Afiyet olsun.

10 Mayıs 2009 Pazar

Anneler Günü


Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir bebek varmış.
Bir gün Tanrı'ya sormuş:
-Tanrım, beni yarın dünyaya göndereceğini söylediler, fakat ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?
-Tüm meleklerin arasından senin için bir tanesini seçtim. O seni bekliyor olacak ve seni koruyacak. Meleğin sana her gün şarkı söyleyecek ve gülümseyecek. Böylece sen onun sevgisini hissedecek ve mutlu olacaksın.
-Pekiiiii... İnsanlar bana bir şeyler söylediklerinde, dillerini bilmeden söylenenleri nasıl anlayacağım?
-Meleğin sana dünyada duyabileceğin en güzel ve tatlı sözcükleri söyleyecek, sanakonuşmayı dikkatle ve sevgiyle öğretecek.
-Peki Tanrım, ben seninle konuşmak istersem ne yapacağım?
-Meleğin sana ellerini açarak bana dua etmeyi de öğretecek.
-Dünyada kötü adamlar olduğunu duydum,beni kim koruyacak?
-Meleğin seni kendi hayatı pahasına dahi olsa daima koruyacak.
-Fakat ben, seni bir daha göremeyeceğim için çok üzgünüm.
-Meleğin sana sürekli benden söz edecek ve bana gelmenin yollarını sana öğretecek.
O sırada Cennette bir sessizlik olur ve dünyanın sesleri cennete kadar ulaşır. Bebek gitmek üzere olduğunu anlar ve son bir soru sorar:
-Tanrım eğer şimdi gitmek üzereysem lütfen çabuk söyle, benim meleğimin adı ne?
-Meleğinin adının önemi yok yavrum, sen onu
ANNE diye çağıracaksın...
Tüm annelerin "Anneler Günü" kutlu olsun…

8 Mayıs 2009 Cuma

Fırında Kremalı Patates


Patatesin her türlüsünü ailece çok severiz .
Blog arkadaşlarımdan "hdidemlelezzetdenizi " nde kremalı fırında patatesi gördüğüm gün hemen uyguladım.
O zamandan beri ailece en sevdiğimiz yemeklerin başında geliyor. Çabuk olması ve lezzetinden dolayı, sıkça yapıyorum.
Babam patatesi hiç sevmez ve yemez. İlk defa bunu yedi ve çok beğendi. Hiç sevmeyen birine bile fikrini değiştirebilecek kadar güzel bir tatla bizi tanıştırdığı için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.

Malzemeler
  • 1 kilo patates
  • 2 adet tavuk bulyon
  • 2 paket krema
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Karabiber
  • Bir parça margarin ya da tereyağı
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Patatesleri halka halka soyun.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Tavuk bulyonları ezin ve patateslerin üzerine gelecek şekilde serpin.
  • Kremayı çatalla hafifçe çırpın ve patateslerin üzerine kapatın.
  • Rendelenmiş kaşar peyniriyle kremanın üzerini kaplayın.
  • Çok küçük parçalar halinde birkaç yerine margarini koyun.(Tuz koymayın)
  • Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

6 Mayıs 2009 Çarşamba

Kabaklı börek


Annem ve kardeşlerimle beraber geçmişe yolculuk yaptık.
Çocukluğumdan, evlendiğim güne kadar oturduğum komşu ve arkadaştan çok aile olduğumuz dostlarımızla buluştuk. Bunu öylesine söylemiyorum. Babamlar 12 arkadaş bir araya gelerek oturacağımız evi yaptırdılar ve bizler oraya taşındık. Her dairenin bir ya da iki çocuğu vardı.Bizde dört kardeştik (Daha sonra 5 olduk). Öncesinden de zaten görüştüğümüz için taşındığımız andan itibaren hiç sıkıntı çekmeden komşudan,arkadaşlığa, dostluğa, kardeşliğe geçtik. Bu arada hayatımızın en güzel günlerinin yaşadık. Hepimiz aynı şeye güldük. Aynı acıları paylaştık.
Önce çocuktuk. Oyunlarımızı oynadık. Okullu olduk, beraber ders çalıştık. Genç kızlar, genç erkekler olduk. Duygularımızı paylaştık. Hepimiz okuduk. İşlere girdik ve evlendik. Kelimenin anlamıyla, her birimiz bir yere savrulduk. Ama çocukken öyle bir sevgiyle sarılmışız ki, asla birbirimizden kopmadık.
Demet’in eşinin rahatsızlandığını duyunca, eski dostlar ora da toplandık. Apartmanımız da yaşantımda örnek aldığım aileydi.Sadece sevginin yer aldığı,sevginin size ulaştığı bir yer. Demet bu sevgiyi,üç çocuğu ve eşiyle ailesinde de oluşturmayı başardı.
Diğer dostlarla bir araya gelince eskileri konuşmak ,onları yeniden hatırlamak, kayıplarımızı , aramıza katılanları konuşmak çok güzeldi. Saatlerin nasıl geçtiğinin anlayamadık. Gitme vakti geldiğinde, bir sonra ki, durağımızı belirleyerek ayrıldık.
Demet öyle güzel şeyler hazırlamıştı ki, her birinin tarifini aldım. Sizlerle de paylaşacağım.
Kabaklı böreğin tarifini “ 42 . porselen demlik çay saati etkinliğine ev sahipliği "yapan tarifdunyasi. na gönderiyorum.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 3 adet kabak rendesi
  • Nane, dereotu, karabiber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Yuvarlak borcamı yağlayın.
  • 1 yufkayı yayın, yanlarından taşan kısımları kesin.
  • Diğer yufkayı ve artanları didin.
  • Yumurtaları çırpın.
  • Sütü ve sıvıyağı ekleyin, çırpın.
  • Rendelenmiş kabakları, naneyi,dereotunu, karabiberi ve yufkaları koyun karıştırın.
  • Borcam da ki , yufkanın üzerine hazırladığınız karışımı dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • İndirmeye yakın, rendelenmiş kaşar peyniri tepsinin üzerine serpin, tekrar pişirin.
  • Kaşarlar eriyince kapatın.
  • Afiyet olsun.

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Çikolatalı Kek


Ankara da hava bugün çok kapalı. Günlerdir havanın yüzü gülmüyor. Akşama doğru a inanılmaz yağmur yağıyor. Havayı böyle gördüğüm de içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.
Aslında yağmuru çok severim. Yağışını seyretmeye bayılırım.Üstelik yıllardır çektiğimiz susuzluk korkusundan sonra mutlu olmalıyız.Ama artık, güneşli havaların gelmesini istiyorum. Camlarımı doyasıya açmak, bedenimizin ısındığı gibi, yüreğimin de ısınmasını istiyorum.İnşallah artık güneş kendini daha fazla özletmez.
Bu havalar da yapılacak en güzel şey, mutfağa girmek. Ben de öyle yaptım. pastaci dan tarifini aldığım çikolatalı keki yaptım. Mutfakta ki, koku beni biraz oyalar hiç olmazsa.

Tarifimi “ 42 . porselen demlik çay saati etkinliğine ev sahipliği "yapan tarifdunyasi. na gönderiyorum.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı krem
  • 100 gr bitter çikolata (benmaride eritilmiş)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağından 1 parmak az un
  • 3 yemek kaşığı toz kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya veya aroma
Yapılışı
  • Şeker, yumurta ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelene kadar ile çırpın.
  • Çikolataları benmari usulü eritin. (Çikolatanın bulunduğu kabı, ocak üzerindeki veya fırın içerisindeki sıcak su dolu bir başka kabın üzerine oturtularak çikolataların eritilmesi )
  • Çırpılan karışımın üzerine erimiş çikolatanızı ekleyin tekrar çırpın.
  • Elenmiş unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyin ve çırpın.
  • Kremayı ilave edin ve çırpın.
  • Yağlanmış kek kalıbınıza un veya toz şeker serpin.
  • Karışımı içine dökün. Önceden ısıtılmış fırın da pişirin.
  • Afiyet olsun.

1 Mayıs 2009 Cuma

Bebek battaniyesi ve hırkası



Bugün 1 Mayıs işçinin ve emekçinin bayramı.
Nihayet bugünü bayram ilan ettiler. Dilerim bayram gerçek bayram gibi geçer, istenmeyen olaylar olmaz. Herkesin buna dikkat etmesini ve olumsuzlukların olduğu günlerin tekrarlanmamasını dilerim.

Küçük kızım teyzesini her gördüğünde teyze ablama örüyorsun, bana hiçbir şey örmüyorsun. Çocukken örmüşsün ama ben şimdi istiyorum diyordu.
14 Nisan doğum günün de benim becerikli kardeşim kızımı kırmamış ve fotoğraflarını yayımladığım bebek battaniyesini ve bebek hırkasını örüp getirmişti.
Kızım mutluluğunu görmenizi isterdim. Sanki bebeği var da, battaniyesi ile hırkası eksikti. Bütün gece elinden düşürmedi. Gelen tüm misafirlerimize tek tek gösterdi. Renklerine bayıldı. Kardeşim bile onun bu kadar mutlu olacağını hiç düşünmemişti.
Ben de buradan tekrar kardeşime teşekkür ediyorum. Kızımı bu kadar mutlu ettiği için ve bu kadar güzel şeyleri ördüğü için.
Sizlerle paylaşmak istedim. Sanırım modeli bloglardan gördü yaptı, emin değilim. O da bilgisayar kurdu olduğu için böyle olduğunu sanıyorum.
Kızımın, bu güzel şeyleri torunuma giydirdiğini görmek dileğiyle…