11 Mayıs 2008 Pazar

Anneler Günü

Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et dediklerinde “ANNE” deriz. Sizi bir gün değil, her gün çok seviyoruz. ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Anneler, her şeyi görmeseler bile kalpleriyle duyarlar. Ostrovoski
Cennet annelerin ayakları altındadır. Hadis-i Şerif
Hiçbir süs ve makyaj bir kadını, analık sevgisi kadar güzelleştiremez. Emile
Kadının en büyük vazifesi analıktır.M.Kemal Atatürk

Anneler günü, çok özel ve güzel bir gün.
Hayatta anne olmaktan daha güzel bir şey olduğunu sanmıyorum. Bazen bayanların ah keşke erkek olsaydım dediğini duyuyorum. Aslında ne demek istediklerini anlıyorum. Adaletsizlikler ve erkeklerin üstün tutulmalarıyla ilgili olduğunu biliyorum. Ama asla erkek olmak istemezdim. Bir çocuğumun olması mutluluğunu hiçbir şeye değişmem. Asla baba olmak, anne olmakla aynı olamaz. O’ nu taşımak, doğum gibi bir mucizeyi paylaşmak. Bundan muhteşem bir şey olamaz. Elbette çok zor. Ama güzel şeylere de zaten zorluklarla ulaşılabiliyor.
Anne olmak isteyen herkese Allah nasip etsin diyorum.
İyi bir anne miyim? Bilmiyorum. Çünkü ben çocuklarıma arkadaş değil, anne olmak istedim. Nasılsa bir sürü arkadaşları olacak, ama bir tane anneleri olacak diye düşündüm. Mutlu zamanlarında nasılsa arkadaşları yanında olacak ama mutsuz zamanlarında sığınacakları liman, acılarında, yaralandıklarında da yaralarını saracak biri olmak istedim. Elbette bu onlarla yakın olmadığımı göstermez. Zaten bu mümkün mü? Öylesine sevipde onlardan uzak olmak.
Şanslı insanlardan olduğumu düşünürüm. Annem de bizlere böyleydi. Böyle gördük. Bize her zaman özel olduğumuzu hissettirdi. Beş kardeş olmamıza rağmen her zaman hepimize yetişmeye çalıştı. Önce bizleri, şimdi de torunlarını büyütüyor. Bu yıl anneler günün de beraber değiliz. Ama biliyor ki kalbimiz onunla.
Elbette bugün anneleri olmayanların çok mutsuz olduğunu biliyorum. Onları asla unutmayacaklarını, acılarının hiç geçmeyeceğini biliyorum. Eşimden dolayı buna yakın tanığım. Böyle zamanlarda ne denir bilemiyorum! Gittikleri yerde Allah onları çok mutlu etsin diyorum. Anneciğim iyi ki varsın diyorum. Anneler günün kutlu olsun. Senin ve bütün annelerin ellerinden ve gözlerinden öpüyorum.

3 yorum:

  1. canım senın de anneler gunun kutlu olsun. cok tesekkur edıyorum guzel mesajın için..
    iyi pazarlar:)
    gorusmek uzere..

    fatostuncay.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. selamlar
    gecmiste olsa anneler günün kutlu olsun canim sevgiler
    keskinli

    YanıtlaSil
  3. birgül senin e meil adresini gönderirmisin.

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim