29 Mayıs 2008 Perşembe

İrmik helvası


İrmik helvası çok sevdiğim bir tat. Hem hafif hem de lezzetli. Dr.Oetkerden Allah razı olsun .Her şeyi bayanlar için o kadar kolaylaştırdı ki. Acaba bizleri tembelliğe mi itiyor diye düşünmeden de edemiyorum. Ama 21. yüz yılda, insanların bunca koşuşturmaları içinde her şeyi kolayca yapmak çok güzel. Gerçekten denenmeye değer. Ben ilk defa denedim. Genellikle kendim yapıyordum. Ama öylesine çabuk ve güzel oldu ki. Bir daha yapmak için uğraşır mıyım? Bilemem.

Malzemeler
  • Dr.Oetker hazır irmik helvası
  • 100 gr. Margarin ( ya da ½ çay bardağı sıvıyağ)
  • 2 su bardağı süt (ya da su)
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Bir tencereye yağı ve sütü koyun. Kaynatın.
  • Poşetteki tozu üzerine boşaltın. Devamlı karıştırarak pişirin.
  • Göz göz olunca ocağın altını kısın.
  • Suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çekince helvayı kaşıkla birkaç kez alt üst edin. 15 dakika dinlendirin.
  • Daha sonra sıcak ya da soğuk arzunuza göre tarçın, ceviz serperek servis yapın.
  • Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. ellerine sağlık kokusu buraya geldi aksama geliyorum yemeye

    YanıtlaSil
  2. Sevgili isimsiz,
    gelmen bizi mutlu eder.
    Bekliyoruz.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  3. hmm lezizzzz eline sağlık irem ben

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim