20 Mayıs 2008 Salı

Kuru dolma biberi


Arkadaşım Filiz’e kızının rahatsızlığı için geçmiş olsuna gittiğimizde ısrarla dolma servisi yaptı. Sanki ısrar etmese yemez miydim?. Hayatta kıymalı dolmaya hayır diyemem. O kadar güzel yapmıştı ki. İnanılmaz bir lezzetti. Sırrını sorduğum da, tencerenin dibinde tereyağını ve salçayı kavurup, dolmaları sonra üzerine yerleştiriyormuş. Artık kuruları bitirmek gerek, yenileri çıktığına göre dedim ve onun dediği gibi yaptım. Yok böyle bir lezzet. Bu kadar ufak bir değişikliğin böylesine güzel olacağına inanmazsanız sizde deneyin derim. Canım arkadaşım sayesinde dolmalarım daha lezzetli.

Malzemeler
  • Kurutulmuş dolmalık biber
  • 1 – 1,5 su bardağı pirinç
  • 250 gr. Kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 – 1,5 yemek kaşığı salça
  • !72 çay bardağı sıvıyağ
  • ½ bağ maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kırmızı toz biber
  • Nar ekşisi
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Büyükçe bir tencereye bol su ve biberleri koyun. Kaynatın.
  • Ayrı bir kapta kıymayı, incecik doğranmış soğanı koyun.
  • Yıkanmış pirinçleri, ince kıyılmış maydanozu, salçayı, tuzu, karabiberi, toz kırmızıbiberi, nar ekşisini, sıvıyağı ekleyin.
  • Hepsini iyice yoğurun.
  • Yumuşamış biberlerin içine karışımı doldurun. Çok sıkı olmamasına özen gösterin. Pişince taşmasın.
  • Tencerenin dibinde tereyağını yakın ve salçayı ekleyin. Bir iki çevirdikten sonra dolmaları dizin.
  • Sıcak suyu biberleri geçmeyecek şekilde doldurun ve pişirin.
  • Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Etkinliğimize katıldığınız için çok teşekkür ederim.Harika tariflerinizle etkinliğimizi şenlendirdiniz.Etkinliğimiz yarın sona eriyor.Yarın akşama kadar tariflerinizi bekliyorum.Bir etkinlik biterken yeni bir etkinliğim başlıyor.Ye # 34 bulgur etkinliği.Etkinliklere sürekli benim ev sahibi olduğumu düşünmeyin sakın.Porselen demlik çay etkinliği ev sahibi olmam salata yarışmasında ki birinciliğimden dolayıydı.Yarışmanın ödülü etkinlikte evsahipliği yapmaktı.Bulgur etkinliği ise bir sene öncesinden 2008 mayıs ayında evsahipliği yapacağım belli olmuştu.Yani bir yıldır bulgur etkinliğini bekliyordum.Sizleri YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİNE mutlaka bekliyorum.Bulgurla yaptığınız bir tarifi yayınlayıp,başlığına YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİ yazıp,etkinliğin benim sitemde olduğunu belirtmeniz yeterli.İster bana yorum yazabilirsiniz,istersenizde ye34bulgur@hotmail.com adresine adınızı,bulunduğunuz şehri,tarifinizin adını,sitenizin adresini göndererek katılabilirsiniz(Lütfen yorumlarda da bunları belirtin).Pazartesi tarifleri yayınlamaya başlıyorum.26 mayıs son katılım demiştim.Önceki etkinlikten dolayı bu etkinliğimizi fazla tanıtamadım.Bu yüzden tarifleri yayınlamaya başladığımda da gönderebilirsiniz.Bir ricamda etkinlik banner ını eklerseniz sevinirim(ekleyenlere çok teşekkür ederim).Böylelikle etkinliğimizden daha fazla arkadaşın haberi olur.Pazartesi görüşmek dileğiyle.Hepinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim