Uzunca bir aradan sonra yeniden merhaba.
Yaşanan olaylar bizleri o kadar etkiliyor ki, yaşam isteğimiz bile kalmıyor.
Yarın 23 Nisan, büyük önder Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu en güzel bu en güzel bayramda içime bir umut, bir yaşam isteği doluyor.
Bu günün çocuklarının yarının geleceği olduğunu biliyoruz, bu da umutlarımı artırıyor.Demokratik, laik cumhuriyete, kendi geleceklerine sahip çıkacaklarının umudunu hiç yitirmedim. Ülkem bu karanlık günlerden de aydınlığa çıkmayı başaracak.
Bu güzel bayrama yakışacak, bayrağımın renkleriyle uyumlu, güzel bir çilekli tart tarifini paylaşırken bu güzel bayramın çocuklarımıza kutlu olmasını ve sevginin evlerden hiç eksilmesini diliyorum. ( Krema arttığında, bardağa kek ya da bisküvi ekleyerek lezzetli bir tat daha elde edilebilir.)
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 kahve fincanı pudra şekeri
- 1kahve fincanı süt
- 2 kahve fincanı sıvı yağ
- 5 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- Bir tutam sevgi
- 4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı margarin
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet vanilin
- 1 adet yumurtanın sarısı,
- 1 adet toz krem şanti
- Üzerine
- Çilek ya da istediğiniz meyve
- Yumurta ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Süt, sıvıyağ, vanilini ekleyin ve çırpın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu harmanlayın ve yavaş yavaş ekleyerek çırpın.
- Yağlanmış tart kalıbına (içi düz olanlardan değil, kenarları hafif çukur olanlardan) hazırladığınız harcı boşaltın ve masanın üzerine birkaç kere hafifçe vurdurarak havasını çıkartın.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirin. (Kekten daha çabuk pişiyor)
- Bir kaba elenmiş unu, buğday nişastasını, toz şekeri, yumurta sarısını koyun ve iyice harmanlayın.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek topaklanma kalmayana kadar sürekli karıştırın.
- Ateşi yakın ve göz göz olana kadar sürekli karıştırın.
- Altını kapatın.
- Vanilini, margarini ve krem şantiyi ilave ederek karıştırın.
- Ilınmış kekin ortasına kremayı dökün.
- Üzerine kesilmiş çilekleri yerleştirin.
- Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
- Afiyet olsun
Çoluk çocuk hepimizin bayramı kutlu olsun nice senelerde de kutlamak nasip olsun inş. .....tartın görüntüsü muhteşem çileğin boll olduğu bu günlerde bu tarif kaçmaz :) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKısa sürede tükenen bu güzel meyve her lezzetle ayrı güzel. O kısa zamandan yararlanmak gerekli.
YanıtlaSilSevgiyle kalın.
ellerinize sağlık,nefis görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Sevgiyle kal.
SilÇok güzel bir tarif bu.özellikle benim çocuklar çok seviyor çilekli tarifleri. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor ♥ ♥
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Bence de çilek her şeye yakışıyor.
SilSevgiyle kal.
Birgül'cüm, çok uzun süredir blog ziyareti yapamadım, tekrar ziyaretlere senle başladım. Her zaman ki gibi nefis görüntü de bir tarif olmuş,ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, yurt dışı gezilerini zevkle izliyorum canım.
SilSevgiyle kal.
olsada yesem canım.harika .ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim selam ve sevgiler.
SilEllerinize sağlık, muhteşem lezzet görsellere yansımış. Ailece güzel bir hafta dileğiyle esen kalın.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, eşim ve benden de güzel ailenize selam ve sevgiler.
SilDediğinz gibi ülkenn durumu insanda şevk bırakmıyor. Çilğn tam sa mevsimiyken çilekli tartınız muhteşem gözüküyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİnanılmaz şeyler yaşanan bir ülkede yaşıyoruz ama vatan sevgisi her şeyden üstün. Bugünlerde bitecek Bu sıkıntılarda el kol kalkmıyor ama yine de yaşamın devamı için sevdiklerimizi yapmaya çalışıyoruz.
SilEsen kalın.
çok güzel bir blog çalışmalarında başarılar dilerim bol tarifli yemekler yapasın
YanıtlaSilNezaketiniz için teşekkür ederim.
SilSevgiyle kalın.
çok güzel ve harika bir site zamanım oldukça sitenize uğramaya çalışıyorum.
YanıtlaSilbaylırım çilekli herşeye
YanıtlaSilharika bu fotolar
nefissss