17 Aralık 2017 Pazar

Hamsi Tava



Kış gelince sağlık için sık sık balık yemek gerekli. Pişirme açısından kızartması en lezzetlisi ama sonun da mutfakta saatlerce bizi bekleyen temizlik ve kokusu var. Ama hem kokusuz hem de kızartma tadında balık pişirmek de mümkün.
Ailece keyifli bir sofranın etrafın da toplanarak yenilen yemek ve biriken anıları hepimize diliyorum.

Malzemeler
  Hamsi
  Mısır unu
  Tuz
  Yağlı kağıt
  Sıvıyağ
  Bir tutam sevgi

Yapılışı
  Hamsileri temizleyin, bol suda yıkayın ve süzülmek üzere bırakın.
  Mısır ununu ve tuz ile harmanlayın.
  Balıkların her tarafını unlayın.
  Yağlı kağıdın üzerine hafifçe sıvıyağ sürün.
  Yağlı kâğıdın ortasından başlayarak yuvarlak şekilde hamsileri dizin.
  Diğer yağlı kâğıdı da hafifçe fırça yardımıyla yağlayın.
  Balıkların üzerine koyun, isterseniz kenarlarını sıkı sıkı bastırın ya da tel zımbayla birkaç yerinden tutturun.
  Genişçe bir tavanın içine yerleştirin. Tavaya yağ sürmeyin.
  Orta ateşte 10 dakika pişirin. Diğer yüzünü de 10 dakika pişirin.
  Tavadan servis tabağına alın.
  Afiyet olsun.


5 yorum:

  1. Afiyet olsun ,çok severim bu şekilde hiç denemedim ilk fırsatta deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Dilerim beğenirsiniz.
      Sevgiyle kalın.

      Sil

Nezaketiniz için teşekkür ederim