27 Ocak 2008 Pazar

Baslarken...


Merhaba,

Emekliligimin ilk gunlerinde vaktimi gecirmek icin ne yapacagimi bilemedim. Oncesinde haftasonlari bile calistigim icin oylesine yogundum ki emekli olunca sanki gun bitmeyecek gibi gelmisti. Zamanla evde toz kovalamaya baslayinca boyle devam etmeyecegine karar verdim. Yemek , pasta ve orgu islerine yogunlastim. Ozellikle "portakal agaci" sitesiyle tanisinca , oradakileri yapabilmek cok hosuma gitti. Ustelik dogustan gelen bir yetenegim olmadigi icin her zaman yemek ve pasta yapmak zor olmustu. Ama beceriksizligime ragmen hic yilmayan ve caliskan biri oldugum icin ve bu sitenin yon gostericiliginde kendimi gelistirdim.

Belki benim gibi bu isi seven ve yapamayanlar icin , ogrendiklerimin baskalarina da bir faydasi olabilir mi diye bilgilerimi sizlerle paylasmak istedim. Bundan sonra yaptiklarimi ya da yapamadiklarimi sizinle paylasacagim.

Iyi gunlerde gorusmek dilegiyle...

10 yorum:

  1. Canım Annem :-D
    herşeyden önce senin gibi bir annem olduğu için nekadar gurur duysam azdır.
    senin içinde bulunduğun herşey başarılı olur mutlaka çünkü senin içinde okadar çok sewgi varki.yaptığın her işi okadar çok sewerek yapıyorsunki başarısız olmak gibi bi şansın yok.
    bulbulun yeri de başarı örneklerinden birisi olcak
    senden tek isteiğim bize yaptığın o kurbağa rekli yeşil çorbanın tarifini herkesle paylaşman:)
    Seni çok sewiorum..başarılar canım ANNEM:)

    YanıtlaSil
  2. Can Yoldaşım!
    İlke ve devrimleriyle ruhumuzu,benliğimizi şekillendirerek,bize miskinlik verecek ne varsa bizi ondan uzaklaştırıp,sonsuza kadar diri kalmamızın kaynağı olan Atatürk'ün "Bizim dinimiz hiç bir vakit kadınlarımızın erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir.Allah'ın emrettiği şey,erkek ve kadının beraber olarak ilim ve bilgiyi kazanmasıdır.Kadın ve erkek bu ilim ve bilgiyi aramak ve nerede olursa oraya gitmek ve onunla donanmak mecburiyetindedir.Türk sosyal hayatında kadınlar ilim ve bilgi yönünden de erkeklerden geri kalmamıştır." sözlerinin ne kadar gerçekçi olduğunu "bulbulun yeri" çalışmanla göstermiş oldun.
    Atatürk'ün göstermiş olduğu aydınlanma yolundan ayrılmayan,aydın bir anne olarak bilgi,beceri ve deneyimlerini paylaşmak istediğin kadınlarımıza,ana konuların olan "mutfak ve örgü"nün yanı sıra güncel konularada değinerek,aydınlatma görevini yerine getireceğine inanıyor,çalışmalarında başarılar diliyorum...
    Can Yoldaşın.

    YanıtlaSil
  3. Ailemle gurur duymakla haksiz miyim? :)

    YanıtlaSil
  4. merhaba sevgili site sahibi şurada okuduğum birkaç yorumdan anladım ki çok mutlu bir aileye sahipsiniz zaman zaman göz atıyorum bu sitenin müptêlası olabilirim bu kadar güzel pasta yapan ve tarifi veren umarım çok güzel etli mantı da yapıyordur tarifini versende zaman zaman sebeplensekte ailenize ömür boyu mutluluklar diliyorum

    YanıtlaSil
  5. sevgili ardahanli

    yaptigim pastalarin tariflerini size sunamaya devam edecegim elbette. ancak manti tarifini coook sevgili arkadasim yasin'in cok sevgili esi saliha'dan alarak verebilirim ancak :):)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili arkadaşım;
    Böylesine güzel şeyler yapmana çok sevindim. biliyorum ki her zaman yeni şeyler üretmek, bunları sevdiklerinle paylaşmak ve çevrene faydalı olmak çabası içindesin.Bulbulun yeri çok tutulacağına inanıyorum. Tariflerin örgüler, patikler çok güzel, elimin altıda isdediğim an rahatça yaılabilecek şeyler. Sen bir harikasın. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Sevgilerimle. Nihayet

    YanıtlaSil
  7. tanıdığım en özel ve güzel kalpli canım arkadaşım nihayet;
    bir çok güzel şeyi senden öğrendim ve bunların hepsini kısa zamanda yayınlayacağım.herşey için çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  8. merhabalar,
    emeklilik için kendinize iyi bir meşgale bulmuşsunuz.. bayağı bir emekle, iyi de bir şeyler yapmışsınız.. ama sitenizi gezenlere de yazık dimi:))
    bir sürü pastalar, kekler.. ister istemez insanın canı çekiyor:))
    kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Sayın Parpali,
    Söylediğiniz güzel sözler için teşekkür ederim.Erkek bir izleyicim olması beni çok mutlu etti.Tariflerim genellikle çok kolay, ilginiz olduğu belli.Yapıp yiyebileceğinizi düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Çocuklarınız pek tatlı maşallah. Biri sarışın biri kumral...

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim