25 Temmuz 2008 Cuma

Açlık Kampanyası


1994 Pulitzer ödülü almış bu fotoğrafta 2km ötedeki Birleşmiş Milletler kampına gitmeye çalıştığı sanılan, fakat açlıktan yere kapaklanmış 2 yaşlarında bir kız çocuğu, arka planda ise ölmesini bekleyen bir akbaba.

Afrika’da ortalama 40 milyon insan kronik açlık yaşıyor. Yine çoğunluğu Afrika ülkelerinde olmak üzere her gün ortalama 20 bini aşkın insan açlık ve buna bağlı hastalıklar sebebiyle yaşamını kaybediyor.

Sayın Cem AKKILIÇ, kendi blogunda bir “Açlık Kampanyası” başlatmış. Duyurusu aynen şöyle:

Dünyada, her 3 saniye de fakir bir insan ölüyor açlık yüzünden

Hergün TIKLAYIN ! The HUNGER

Hergün bilgisayar karşısında saatler harcıyoruz ve bu zaman süresince bir çok site de turluyor, mouse ile yüzlerce hatta binlerce defa oraya buraya TIKLIYORUZ.Şimdi günde sadece 2 TIKLAMAYLA dünyadaki aç insanlara yardım etmeniz için olanak sağlayan bir site var.Orada göreceğiniz sarı düğmeye tıklayın.Dünyanın herhangibir yerinde aç bir insan yiyecek alıyor size hiç bir maliyeti yok, yiyeceğin parası reklam logolarını görmeniz ile reklam yapan sponsorlar tarafından ödeniyor. Tüm yapacağınız bu siteye girmek ve yiyecek bağışla (Help Feed The Hungry) düğmesine TIKLAMAK. Bir saniye sürüyor, günde sadece bir kere bağışta bulunabiliyorsunuz.Birleşmiş milletler yardım kampanyası çağrıma ilk SES sayın bayan Goddess-Artemis ve sayın Emel Şen'den geldi.Kendilerine bir kez de Onuncuköy'den teşekkür ediyorum.Bu kampanyayı kendi web sitelerinde ve bloglarında yayınlayıp destek olan her kullanıcının isimlerini ve web sayfalarını, ASİLLER adı altında yayınlayacağımı söylemiştim.Bütün siteleri takip etmem ne yazık ki mümkün olmuyor.Kampanyaya destek olup yayınlayan kullanıcıların sitelerini burada yayınlamam için bana bir mail atmaları yeterli.

World Resources 1988-89, (Dünya Kaynakları, 1988-89) başlıklı rapor, bugün ortaya çıkan tehlikeye, daha yirmi yıl önce işaret ediyor:"Dünya ciddi bir açlık tehlikesine doğru hızla yol alıyor, çünkü gıda ürünleri dağılımı adil değil. Dağılım adil olsa, gıda üretimi, dünyadaki değil altı milyar, hatta yedi milyar insana bile yetebilir". (Anılan rapor, s.51

Bu kampanyanın duyurusunu dün yapmıştım.Daha 24 saat geçmeden olumlu mesajlar almaya başladım.Ancak kullanıcıları bir konuda aydınlatmak istiyorum;ben bu kampanyayı yaymak için duyuru yaptım.Eğer sizce de uygunsa ,ben ilgili html kodunu,blogumda yayınlamak üzere alabilirmiyim ?şeklinde benzer mailler alıyorum.Evet sevgili web sayfası sahipleri uygundur benim için.Zaten amaçladığım buydu.İlgi gösteren tüm kullanıcılara tekrar teşekkürler

Dünyada her 3 saniye de (yazıyla üç) bir, fakir insan ölüyor açlık yüzünden.Bunların büyük çoğunluğu çocuk.Eğer bir gün, bizim eylemlerimiz bu 3 saniyelik süreyi bir milisaniye bile uzatabilirse,işte o zaman başarıya ulaşmış sayılırız.

Nasıl yayınlayacaksınız?
Sitenin linkini aşağıda yazdığım bloglarımdan edinebilirsiniz ya da kolaylık olması için cagdasdrama@gmail.com adresimden gereken HTML dosyasını gönderebilirim.Bir mail atmanız yeterli.(Yorum kısımlarından HTML dosyaları teknik olarak yollanmıyor çünkü)
Not: Kampanyayı yayınlayan siteleri kendi blogum da Onuncuköy de asiller listesi adı altında yayınlamaktayım.Burada ki amaç katılımcıların çokluğunu gösterebilmek.Siz de kampanyayı yayınladığınız taktirda lütfen cagdasdrama@gmail.com adresime web sayfanızın linkini içeren mailinizi yollayın ve listede adınız yer alsın.Kampanya detayları için; Onuncuköy
http://cemologyonuncukoy.blogspot.com/2008/03/alik-kampanyasi.html
Önemli not:Kampanyayı yayınlamak isterseniz kolaylık olsun diye HTML dosyasını gönderebilirim.Tamamen size kalmış bir durum.

Bizler, çocuklarımız için ne yedirsek ne yapsak da çocuklarımızı mutlu etsek diye uğraşırken, Afrika’daki çocukları göz ardı edemeyiz. Her birimiz gece yatağımıza yattığımız da rahat uyuyabilmek için elbette bir şeyler yapmak zorundayız. Sevgili Cem kardeş bizim yerimize düşünmüş ve çok güzel bir etkinlik başlatmış. Ülkem insanının ne kadar duyarlı olduğunu biliyorum. O halde bunu kanıtlayalım. Hiçbir çaba sarf etmeden yalnızca merhamet duygumuzu harekete geçirmekle yapılacak bu etkinlikte hepimize görev düşüyor inancındayım. Sevgili Cem’i buradan kutluyorum.

12 yorum:

  1. Selam canım ben geldim...Duyarlılığın için teşekkürler..bende yayınlamak istarim..yardımcı olursan sevinirim..güzel bir gün geçirmeni dilerim arkadaşım..kendine iyi bak..sevgiler..selamlar..

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    asıl ben senin duyarlılığın için teşekkür ederim.Metnin içerisinde ki gmail adresine,katılmak istediğini bildirince sana kampanyanın banner kodunu gönderiyor.Sen de banner kodunu bloguna yerleştiriyorsun.Ayrıca kampanya ile ilgili duyuru yapıyorsun blogunda.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. slm. Ben hergün bloglarda olanlara tıklıyorum.sayfalarda ilk baktığım bu duyurunun olup olmadığı.Arkadaşlarıma tşk ederim duyarlılıkları için.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    insan böyle bir konuya nasıl duyarsız kalabilir ki.Asıl Cem beye teşekkürler.Bizlere böyle bir fırsat verdiği için.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Cem Akkılıç,
    bize böylesine önemli bir konuyu gündeme getirdiğiniz için ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. ENEE GİTTİ YORUM:(((
    ablacım merhaba..sende ilgilenmişsin çok saol.ben cem bey'le irtibattayken bendeki resim görünmedi kodlar eksikti sanırım.netimde gel git yapıyordu o arada..
    istersen banner resmi görünmüyor..sayfa öğesi eklede açılan panelden blogunuza resim ekleyinde resim,resime isim,resime bağlantı url linki veriyorsun..biliyorsundur sanırım..o şekilde bannere kendin link ver..resmin görünmesi daha ilgi çekici oluyor.
    ben pek dolaşamadım haberdar edemedim arkadaşları..zamanım yok.babamız dönüyor ağrı tarafına gitmişti.görevden geliyor..yarın detaylı gezerim artık..
    kal sağlıcakla öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    sabahtan beri uğraşıyorum bannerin görünmesi için.Dikkat ettiysen yan tarafta adı var.kendisi yok(görüntüsü yok).Dediğin gibi yapmaya çalışacağım.
    Canım,eşinin geleceğine çok sevindim.Allah eşinden ve o görevdeki herkesten razı olsun.Onların sayesinde bu vatan güvende.İyiki varlar.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. duyarlılığın için tesekkur ederim canım bende ekliyecem sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Banu,
    bu görüntüleri görüpte duyarlı olmamak mümkün mü?
    Bizim çocuklarımızla aralarında ki farkı düşününce dayanılır gibi değil.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. Mutluluğun gökyüzünden dökülen yağmur damlaları kadar bol olsunO kadar mutlu ol ki gözlerindeki mutluluk Mutluluğu arayan mutsuzların umut ışığı olsun..iyi geceler:))

    YanıtlaSil
  11. Canım,
    ne güzel sözler buluyorsun.Ne güzel dilekler onlar.İnşallah diyelim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim