20 Mart 2009 Cuma

Zeytinyağlı pırasa


Sebze yemeklerine devam edelim dedim. Zeytinyağlı pırasa evimizde severek yeniyor. Aslında pırasaya herkes soğan ve salça koymuyor ama bana yemekte soğan koymazsam yemek eksik gibi geliyor. Hele salçasız hiç düşünemiyorum. Beyaz görüntü hoşuma gitmiyor. Hatta bazen abartıyorum. O nedenle benim tarifimde soğan ve salça da yer alıyor.

Malzemeler
  • 1 kg. pırasa
  • 1 adet soğan
  • 2 – 3 adet havuç
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 – 2 kaşık salça
  • Tuz
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Pırasayı ayıklayıp, yıkayın. 2 – 3 cm. uzunlukta boyuna kesin.
  • Tencereye zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğanı ve küçük doğranmış havucu koyun ve kavurun.
  • Salçayı ekleyin bir iki çevirin.
  • Pırasaları ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın kendi suyuyla biraz pişsin.
  • Pırasalar yumuşayınca pirincini, tuzunu, şekerini, limon suyunu ve sıcak suyu ekleyin.
  • Pirinçler uzayıp yumuşayınca altını kapatın.
  • Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Ablacım merhaba..
    Aynen dediğin gibi yapıyorum bende.
    Ammaaa gel görki ahali sevmiyor..
    Birde kavurup yumurta kırarım onuda yemezler..
    Lakin yolunu buldum incecik kıyıp poğaça ve böreğe koyuyorum..
    Şimdi ben bol limon sıkar yerim seninkini..
    Eline sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık. Pırasayı çok severim. Dün akşam bizde de vardı:))
    Soğansız bir zeytinyağlı düşünemiyorum ama salça fikri hoşuma gitti.
    Teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. hımm nefis olmuş ellerine saglık...

    YanıtlaSil
  4. bizim evde benden başka kimse pek yemiyor.ama ben çok severim.bende soğansız ve salçasız düşünemiyorum.sana katılıyorum.öyle daha güzel ve leziz.nefis görünüyor.bol limonlu.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. ben soğan koymam ama salçayı asla eksik etmem. benimde beyaz görüntüsü hoşuma gitmez. ellerine sağlık canım ..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor ellerine sağlık valla bende senin gibi beyaz yemek sevmeyenlerdenim ama pırasada soğan gillerden olduğu için soğan koymuyorum ayy ağzım sulandı çok severim tabağıma karabiber ve limon eklleyip yemeye bayılıyorm ayy yarın yapayım kısmetse canım çok çekti hazır pırasada dolapta iken:)

    YanıtlaSil
  7. sevgili arkadasım önce seni selamlıyorum,bu blog dünyasındada öyle hasis insanlar varki,reklamlarımı patlatmışlar,hep aynı ip adresinden bir reklama tıklar durursan 3-5 gün tabi googlede şüpheleniyor ve reklamı kapatıyor.anlamıyorumki,reklamlarımızın basına güvenlik kamerası koyamayızki,herne kadar ip adresini tespit etselerde sizin yapmadığınızı vya yaptırmadınızı bilmedikleri için geride acmıyorlarmış,gitti birikmiş dolarlarım olsun canım sagolsun biliyorum beni çekemeyenlerin işi, siz kendi reklamınıza sahip çıkın ama nasıl ? canım daha ne deyimki bu tür insanlık dışı mahluklara diyecek birseyim yok anlamazlardı,işte durum bu.sevgiler...

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim