Mart
ayının son pazartesinden herkese merhaba
derken, Ankara’mızın suratı yine çok asık. Sürekli yağmur var. Uzun yıllardır
bu kadar çok yağışa alışık olmadığımızdan zorlansak da susuz kalmayacağımızı
bilmek mutlu ediyor. Dilerim felaketlere neden olmasın.
Süt
reçeli sevdalısı biri olarak bunu bize
tanıştıranlara teşekkür ediyorum. Lezzetine bayılıyorum. Kahvaltı sofrasına ve
pastalara çok yakışıyor. İlkinde kremalı süt reçeli tarifi vermiştim, bu sefer
sadesini paylaşmak istiyorum.
Haftanın
da bu tatlılıkta geçmesi dileğiyle sevgiyle kalın.
Malzemeler
- 1 kg. Süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam sevgi
Yapılışı
- Derin( kabartma tozunu ekleyince çok kabardığı için muhakkak derin olmalı) bir tencerenin içine sütü ve toz şekeri ekleyin. Orta ateşte ara sıra karıştırın ve kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekleyin. Hızlı hızlı karıştırın yavaş yavaş normale dönüyor.
- Rengi koyulaşmaya başlayana kadar ara ara karıştırın. Rengi koyulaşmaya başladığında daha sık karıştırın. Ve krema kıvamına geldiğinde altını kapatın, soğuduktan sonra kavanoza koyun, buzdolabına kaldırın.
- Afiyet olsun.
Eline sağlık arkadaşım ben de yapmıştım bu reçelden harika bir lezzeti var sevgiler
YanıtlaSilBen de inanılmaz lezzetli buluyorum ve sık sık yapıyorum.
SilSevgiyle kal.
Bir ara deneyim diyorum sanirim krema seklinde oluyor? Pastada da kullanildigina gore..afiyetlen yiyin..
YanıtlaSilAhh bu havalar burasida hala buz gibi :( bu aksam kar yagacakmis belki..bahari ozledimm..agaclarin yesermesini kuslarin otmesini cicekleri...
Sevgiler gonderdim..
Boza kıvamında oluyor. Daha sulu istenirse daha az pişirilebilir. Ben koyu kıvam sevdiğim için uzun pişiriyorum.
YanıtlaSilHaklısın bahar geldiği halde hala kış yaşamak zor.
Sevgiyle kal.
Bloglarda epeydir gördüğüm bir tarif ablacım..Ellerine sağlık pekte favori görünüyor..
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Çok lezzetli bir tarif bence de.
SilSevgiyle kal.
,
ben yapamadım henüz ama görüntü süper canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. En güzelini yapacağından eminim.
SilSevgiyle kal.
İlk kez duydum desem ..reçel düşkünü biri olarak yapacağım..sütün sütcüden alınması veya pastorize olması fark edermi..ellerinize sağlık...
YanıtlaSilNedense denemeye hep üşendim,umarım en kısa süre de bende dener,blogumda paylaşırım Birgül'cüm.Eline sağlık
YanıtlaSil