30 Mart 2015 Pazartesi

Süt Reçeli 2


Mart ayının son pazartesinden  herkese merhaba derken, Ankara’mızın suratı yine çok asık. Sürekli yağmur var. Uzun yıllardır bu kadar çok yağışa alışık olmadığımızdan zorlansak da susuz kalmayacağımızı bilmek mutlu ediyor. Dilerim felaketlere neden olmasın.
Süt reçeli sevdalısı  biri olarak bunu bize tanıştıranlara teşekkür ediyorum. Lezzetine bayılıyorum. Kahvaltı sofrasına ve pastalara çok yakışıyor. İlkinde kremalı süt reçeli tarifi vermiştim, bu sefer sadesini  paylaşmak istiyorum.
Haftanın da bu tatlılıkta geçmesi dileğiyle sevgiyle kalın.

Malzemeler
  • 1 kg. Süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam sevgi

Yapılışı
  • Derin( kabartma tozunu ekleyince çok kabardığı için muhakkak derin olmalı)   bir tencerenin içine sütü ve toz şekeri ekleyin. Orta ateşte ara sıra karıştırın ve kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekleyin. Hızlı hızlı karıştırın yavaş yavaş normale dönüyor.
  • Rengi koyulaşmaya başlayana kadar ara ara karıştırın. Rengi koyulaşmaya başladığında daha sık karıştırın. Ve krema kıvamına geldiğinde altını kapatın, soğuduktan sonra kavanoza koyun, buzdolabına kaldırın.
  • Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. Eline sağlık arkadaşım ben de yapmıştım bu reçelden harika bir lezzeti var sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanılmaz lezzetli buluyorum ve sık sık yapıyorum.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  2. Bir ara deneyim diyorum sanirim krema seklinde oluyor? Pastada da kullanildigina gore..afiyetlen yiyin..
    Ahh bu havalar burasida hala buz gibi :( bu aksam kar yagacakmis belki..bahari ozledimm..agaclarin yesermesini kuslarin otmesini cicekleri...
    Sevgiler gonderdim..

    YanıtlaSil
  3. Boza kıvamında oluyor. Daha sulu istenirse daha az pişirilebilir. Ben koyu kıvam sevdiğim için uzun pişiriyorum.
    Haklısın bahar geldiği halde hala kış yaşamak zor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Bloglarda epeydir gördüğüm bir tarif ablacım..Ellerine sağlık pekte favori görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Çok lezzetli bir tarif bence de.
      Sevgiyle kal.
      ,

      Sil
  5. ben yapamadım henüz ama görüntü süper canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. En güzelini yapacağından eminim.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  6. İlk kez duydum desem ..reçel düşkünü biri olarak yapacağım..sütün sütcüden alınması veya pastorize olması fark edermi..ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Nedense denemeye hep üşendim,umarım en kısa süre de bende dener,blogumda paylaşırım Birgül'cüm.Eline sağlık

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim