29 Ekim 2008 Çarşamba

Cumhuriyetimizin 85.Yılı



Cumhuriyetimizin 85.yılı kutlu olsun.

*Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir. * Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan yönetim cumhuriyettir. * Cumhuriyet erdeme dayanan bir yönetimdir. * Cumhuriyet düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister. * Cumhuriyet fazilettir. * Cumhuriyet idaresi, faziletli, namuslu insanlar yetiştirir. * Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. * Cumhuriyette söz, millet tarafından seçilmiş meclistedir. • Gençler cumhuriyeti biz kurduk, onu siz yaşatacak ve idare ettireceksiniz• Türk ulusunun yaratılışına ve bilgisine en uygun yönetim şekli cumhuriyet yönetimidir.• Türkiye cumhuriyeti yalnız iki şeye güvenir biri ulus kararı, diğeri en acıklı ve güç koşullar içinde dünyanın beğenilerine hak kazanan ordumuz kahramanlığında, bu iki şeye güvenir,• Bu ulus, bu ülke yeni rejim üzerinde dünyanın en makul varlığı olacaktır, ben bunu kendi gözümle görmeden ölmeyeceğim.• Cumhuriyet, mütefekkir, bilgili, kültürlü, sağlam, vücutlu ve yüksek karakterli ister.• Arkadaşlar önemle ve ciddiyetle beyan ederim ki, Türkiye Cumhuriyeti, kutsal tanıdığı bağımsızlığını ve egemenliğini savunmada hoşgörülü olamaz.• Benim ölümlü vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye cumhuriyeti sonsuza kadar ayakta kalacak ve Türk ulusu güven ve mutluluğunu sağlayan ilkelere uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir.• Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir.• Cumhuriyetin dayanağı Türk toplumudur.• Ey Türk gençliği, birinci vazifen, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve muafa etmektir. Kemal ATATÜRK
Gençlerimiz ve her gelecek kuşak bilmelidir ki, bu vatanda kurduğumuz Cumhuriyet yönetimi,
Atatürk'ün önderliğinde çok büyük fedakarlıklarla kazanılan bir ölüm kalım savaşından sonra gerçekleştirilmiştir.

Bu büyük başarının arkasında binlerce şehidin kanı, binlerce emeği vardır. Bu bakımdan, kurulan bu büyük eserin her yönü ile gelişmesi, geliştirilmesi, doğabilecek her türlü tehlikeden titizlikle korunması, Cumhuriyet kuşaklarının Atatürk'e ve onun inkılâp arkadaşlarına borçlu olduğu kaçınılmaz bir görevdir.

Cumhuriyet kuşakları, bu görevin bilinci içinde, kendilerine bırakılan emaneti daima koruyacaklar(Prf.Dr.Utkan KOCATÜRK)

Türkiye Cumhuriyeti 'ni Büyük Önder'in çizdiği yolda ebediyen yaşatacaklardır.
Ve ben Cumhuriyet kadını olmaktan büyük onur duymaktayım. Ömrüm oldukça da böyle kalması için var gücümle mücadele edeceğim.

5 yorum:

  1. Bu mücadelede hep birlikte olmak dileğiyle
    sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  2. BÜYÜK BAYRAMIMIZ HEPİMİZE KUTLU VEDE MUTLU OLSUN..
    SEVGİYLE HUZURLA MUTLULUKLA ALBAYRAĞIMIZLA NİCE 29 EKİM'LERE...

    YanıtlaSil
  3. cumhuriyet bayramımız kutlu olsun canım öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. sevgıler..

    YanıtlaSil
  5. CAnim Merhabalar, Cumhuriyet Bayramin seninde Kutlu Olsun.
    Hos geldiniz, cok sevindim döndüyünüze, sevgilerimle....

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim