4 Mart 2010 Perşembe

Tavuk lokumu


“Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır “sözünü söyleyen atalarımızın ne kadar doğru söylediğini bir kere daha görüyoruz.
Ankara da hava dondurucu soğuk. Kışın bile bu kadar değildi. Zaten ayazımız meşhurdur. Ama iki gündür havanın suratı çok asık. Neyse ki biliyoruz ki, ne olursa olsun bahardayız ve kısa bir müddet sonra havalarda ısınacak.
Dışarıya çıkmak çok zor olunca bende kendimi mutfağa attım ve blog arkadaşlarımdan denenmek üzere aldığım tariflerin çoğunu yaptım.
Bunlardan biride sedametin inin blogundan aldığım tavuk lokumu idi. Ailem ve misafirlerim çok beğendi. Arkadaşıma teşekkürler.

Malzemeler
  • 1 tavuk göğsü (haşlanmış rondodan geçirilmiş)
  • 1 su bardağı ince bulgur (sıcak suda ıslatılmış)
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
  • Sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Tavuk göğsünü haşlayın ve rondoda incecik kıyın.
  • İnce bulgurun üzerine sıcak su ekleyin, üstünü kapatın ve yumuşamasını bekleyin.
  • Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağda kavurun.
  • Salçayı da ekleyin, bir iki çevirin.
  • Tavukgöğsünü, ince bulguru ve baharatları soğanlı karışıma ekleyin ve iyice yoğurun.
  • Minik toplar yapın ve servis tabağına alın.
  • Afiyet olsun.

19 yorum:

  1. İzmirde de bugün hava soğuk.Mart bu ne yapacağı belli olmaz. Elinize sağlık.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir tarif ilk kez duyuyorum. Ellerine sağlık. En kısa zamanda bende denemek isterim.
    Görüşürüz.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar değişik bir tarif bu böyle Birgül Abla... Çok hoşuma gitti hemen denemem gerek :)

    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Cok degisikkk, bilhassa cocuk partileri icin harika bir fikir... Ellerine saglik canim benim.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. tavuk lokumları çok değişik olmuş ellerine sağlık canımcığım:)

    YanıtlaSil
  6. canım, tarifin için teşekkürler hiç duymadığım bir tarif, çok lezzetli olduğuna eminim, ellerine sağlık, sevgilerle

    YanıtlaSil
  7. Pasta gibi gördüm önce:) çok değişik olmuş ellerine sağlık ablam...

    YanıtlaSil
  8. İlk kez karşılaştığım bir tarif, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. bende daha önce tatmıştım birgülcüm.
    değişik lezzetlere pek yatkın bir yanım var ! :)
    afiyet olsun, farklı tarifler olsun :)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. ellerine saglik cok lezzetli gorunuyorlar.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine saglik canim bu degisik cok ta nefis görünüyor afiyetler olsun .Sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  12. abalcım ellerine sağlık.eşimi sizin memeleket uğurladı az önce .demek hava soğuk .eyvah eyvah.donacak desene bizim bey:(

    YanıtlaSil
  13. Çok hoş olmuşlar ellerinize sağlık.Sevgi ve saygılarrrr...

    YanıtlaSil
  14. Ablacim ellerine saglik,hos ve degisik bir tarif,sunumu da harika,sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Mine,
    Galiba ülkemin her tarafında soğuk var. Ama bahar tüm azametiyle geldi. Biraz daha sabır edersek,güzel günler bizi bekliyor.
    Sevgili Aleyna,
    gerçekten Ankara soğuk ama eşin sporcu olduğuna göre onu fazla etkilemeyecektir.Onu düşünmen ne güzel. Aile olmak işte bu.
    Canım arkadaşlarım,yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.
    tadı gerçekten çok lezzetli.Seda'cığıma teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. CANIM,NAZIK YORUMUN VE GÜZEL DUYGULARIN ICIN COK TEŞEKKUR EDERIM .
    BU ARADA YEMEGIN ENFES GORUNUYOR.HIC BU SEKILDE DENEMEMISTIM.
    ELLERINE SAGLIK.
    SEVGILER..

    YanıtlaSil
  17. Hayırlı cumalar dilerim ablacım.Rabbim cümle dualarını kabul buyursun...

    YanıtlaSil
  18. çok değişik bir tarif ilk defa görüyorum tatmalıyıııııım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. Ne kadar degisik bir tarif bu:) Ellerine sagli!!

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim