Atalarımızın kanlarıyla, canlarıyla elde edilen bağımsızlık mücadelesinden sonra kişi egemenliğinden millet egemenliğine geçildiği için kutlanan ne güzel bir bayram.
Sevgili Atamız bu anlamlı günü çocuklara armağan edecek kadar büyük biri.
Ben inanıyorum ki geleceğin gençleri bu çocuklarda onlar için yapılan bu güzellikleri hep devam ettirecek ve hep daha ileriye bakacaklar.
Bu koşuşturmalı günlerimde ne kadar kolay yapılacak şey varsa onu yapmaya çalışıyorum. Amaç açlığımızı bastırmak, uğraşlarıma daha çok zaman ayırmam gerekli. Kızımı ve gelecek misafirleri mutlu etmek istiyorum. Cumartesine çok az zaman kaldı ve ben sevimli bir koşuşturmadayım. Daha az heyecanlı olmak isterdim ama telaşlı bir insanım. Yaş kaç olursa olsun insan bazı huylarını değiştiremiyor.Tarifi sofra keyfim den aldım.Ben de"Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta "ev sahibesi olan pasasofram ve Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane etkinliğine" ev sahipliği yapan sevgili pastaeli ye gönderiyorum.
Arkadaşlarıma kolaylıklar dilerim.
Malzemeler
- 1paket hamburger ekmeği
- 250 gram kıyma
- 1 – 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Maydanoz
- Karabiber, tuz
- Kaşar rendesi
- Bir tutam sevgi
- Hamburger ekmeklerinin tam ortasına çay bardağı ile bastırın ve kendi etrafında yavaş yavaş döndürerek orta kısmını boşaltın. (Alt tarafı kesilmesin.)
- Sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve kavurun.
- Baharatları ekleyin ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek altını kapatın.
- İçlerini boşalttığınızda çıkan ekmekleri de ufalayarak kıymalı harca ekleyin.
- Boşalttığınız ekmeklerin içini bu karışımla doldurun.
- Rendelenmiş kaşarları üzerlerine serpin.
- Fırın teline ekmeklerinizi yerleştirin ve kaşarlar üzerinde eriyene kadar pişirin.
- Afiyet olsun.
Bn kahvaltı için yumurta koyup yapıyordum,ama senin yaptığında çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilellerine sağlık
karnım aç ve bundan olsaydı hiç fena olmazdı sanırsam... :)
YanıtlaSilÇok farklı, çok hoşuma gitti, ellerinize sağlık
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık dolmalar enfes olmuş sevgiler.
YanıtlaSilgüzel tarifiniz yayında.teşekkürler:)
YanıtlaSilohh mıs gıbı olmus hem şık hem lezzetlı ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilbu nasıl bir görüntü cnaım.harika olmuş ama uzanıp alamadım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilÇok pratik ve nefis bir menü olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacığım.
Hayırlı haftalar diliyorum..
Muhabbetle..
Annem yapmıştı bir kez ve çok beğenmiştim..
YanıtlaSilNefiss görünüyor ablacım..
Ellerine sağlık.
Büyük ekmekten yapılanını duymuştumda, sizinki harika sunumda ve pratik olmuş.Özellikle benim oğlanlar bayılır, denemem lazım.Elinize ve aklınıza sağlık.
YanıtlaSilHarika olmuşlar..Hiçte kolay değil yinede emek isteyen bir yemek .Oldukça doyurucu,ellerinize sağlık..İşlerinizde kolaylıklar diliyorum..
YanıtlaSilEllerine sağlık.Ege'de fodula denir ve büyük yuvarlak ekmek içerisinde yapılır.Geleneksel olarak bayramlarda yapılır.Bu da fodulanın modernize edilmişi.Çok hoş olmuş ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilBen yaptığımda fotosunu çekemeden yedik :))
YanıtlaSilYani öyle lezzetli olmuştu
Ellerine sağlık
İyi haftalar
HIMMM NEFİS GÖRÜNÜYOR,AÇ KARNINA BLOG GEZMEMEK LAZIM:)
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK..
Çok gösterişli bir lezzet bombası,ellerine sağlık,sevgilerimle:)
YanıtlaSilsüper bir lezzet olmuş deneyeceğim ellerine sağlık sevgileerimle:)
YanıtlaSilCanım bu tarifi buluşmamızda anlatmıştın, gerçekten güzelmiş, ellerine sağlık, afiyetler olsun:)
YanıtlaSilbu tam öykülük bir pazar kahvaltısına yapayım.eline sağlık sevgiyle kal
YanıtlaSilbende biryemek programinda buyuk ekmekle yapilanina denk gelmistim.ama bu daha pratik.cayin yaninda kahvaltida super gider..
YanıtlaSilGörüntü muhteşem olmuş eminim tadı da çok güzeldir. eline sağlık kızları öpüyorum ..sorma bu sıralar bende hep kolaya kaçar oldum, laf aramızda yorulmuşum be arkadaşım..sevgiyle kal..
YanıtlaSil