Ramazan gelmiş hoş gelmiş, Bu gün Ramazan'ın ilk günü. Hepimize
sağlıkla, huzurla tutmak nasip olur inşallah.
Çocukluğumdan beri reçel kokan evler beni hep cezbetmiştir. Bana
göre o evler daha mutlu, daha keyiflidir. Bu kokuyla mutluluğu neden
eşleştirdim bilmiyorum ama mutluluğun anlamı miss gibi kokan mutfaklardır.
Kahvaltı da sofraya gelen ev yapımı reçellerdir. Belki reçel sevdalısı olmamın
da etkisi vardır ama reçel kokusu beni mest eder.
Kayısı reçeli tarifi paylaşırken, hepimizin Ramazanının hayırlı
olması dileğiyle sevgiyle kalın.
Malzemeler
- 1 kg. kayısı
- 1 kg. toz şeker (eğer kayısı çok tatlıysa şeker biraz azaltılabilir)
- ½ limon suyu
- Fındık kadar tereyağı
- Bir tutam sevgi
Yapılışı
- Kayısıları iyice yıkayın ve büyüklüklerine göre ikiye ya da dörde bölün. Çekirdeklerini isterseniz kırarak içine atabilirsiniz.
- Büyükçe bir tencereye kayısıları dizin, üstlerine şekeri serpin. Bitene kadar bu işlemi yapın ve bir gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün ocağın üzerine alın, önce on dakika kadar yüksek ateşte ısıtın, daha sonra orta ateşe alın.
- Çok fazla köpük oluşuyor bu aşama da tereyağını tencereye ekleyin, köpükler kaybolduğu için almanıza gerek kalmıyor
- Reçelin piştiğini anlamak için kaşığınızı batırın. Kaldırdığınız da reçel tam kaşığın ucunda toplanıp inci tanesi gibi düşüyorsa olmuş demektir.
- Ya da olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.
- Sıktığınız limon suyunu ekleyin, karıştırın ve 5 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra kavanozlarınıza koyun ve kapağını kapatmadan kağıt peçete koyun , güneş gören yerde bir gün bekletin.
- Ertesi gün kapağını kapatın ve buzdolabında bekletin.
- Afiyet olsun.
Muhteşem... Elinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Hayırlı Ramazanlar.
SilSevgiyle kal.
Ellerinize sağlık,sağlıkla tüketin.Hayırlı Ramazanlar,sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Bence de önemli olan sağlıkla yiyebilmek.,Hayırlı Ramazanlar.
SilSevgiyle kal.
Hayırlı Ramazanlar ...
YanıtlaSilÇok berrak bir reçel olmuş ellerinize sağlık ,harika görünüyor ....
Teşekkür ederim. Hayırlı Ramazanlar.
SilSevgiyle kal.
Ben de çilek reçeli yaptım yaptım. güzel bir kayısı bulursam kayısı reçeli de aklımda. Sizin reçeliniz de muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar canım benim
YanıtlaSilreçelle ben de dün uğraştım benimkisi çilekti
kayısı reçeli de çok severim ellerine sağlık
bal gibi olmuşlar
Fındık kadr tereyağını biz de katarız reçellere
YanıtlaSilama resimde görünen o ki :reçelin muhteşemmmm olmuş
afiyet olsun :)