18 Kasım 2013 Pazartesi

Krepte Tavuk Bohçası & Padişah Şurubu

 
Profesör Konferans vermek üzere salona girmiş. 
Salon, ön sırada oturan seyis dışında boşmuş. Konuşup konuşmama konusunda tereddüde düşen Profesör sonunda seyise sormuş: Buradaki tek kişi sensin. Sana göre konuşmalı mı, yoksa konuşmamalı mıyım?
Seyis cevap vermiş: "Hocam ben basit bir insanım, bu konulardan anlamam. Fakat ahıra gelseydim ve bütün atların kaçıp bir tanesinin kaldığını görseydim, yine de onu beslerdim."
Bu sözlere hak veren Profesör konferansa başlamış. İki saatin üzerinde konuşmuş durmuş, konferanstan sonra kendini mutlu hissetmiş, dinleyicisinin de konferansın çok iyi olduğunu onaylanmasını isteyerek sormuş:
-"Konuşmayı nasıl buldun?"
Seyis cevap vermiş: "Hocam sana daha önce basit bir adam olduğumu ve bu konulardan pek anlamadığımı söylemiştim.
Gene de eğer ahıra gelir biri dışında tüm atların kaçtığını görseydim, onu beslerdim, ama elimdeki tüm yemi ona verip hayvanı çatlatmazdım."
Haftaya gülümseyerek başlamak istedim. Hepimize güzel ve neşeli bir hafta dileğiyle, yıllarca önce televizyonda Oktay usta'dan öğrendiğim ve severek yaptığım krepli tavuk tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler
İç harcı için
  • 500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs
  • (İstenirse mantar eşim ve kızım yemediği için biz de konulamıyor maalesef)
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Bir tutam sevgi
Krep için
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 -2 yemek kaşığı  sıvı yağ                      
  • 2 su bardağı un
  • Tuz
Üzeri için:
  •  Kaşar peyniri rendesi
  • Yapılışı
  • İnce doğranmış soğan, biber ve rendelenmiş sarımsakları sıvıyağda kavurun.
  • Küp şeklinde küçük doğranmış tavukları ekleyin ve sote leyin.
  • Salçayı ekleyin ve bir iki karıştırın,baharatlarını ekleyin ve altını kapatın.
  • Krep için karıştırma kabına yumurtaları,sıvıyağı ve sütü ekleyin çırpın.
  • Elenmiş unu ve tuzunu  azar azar  ekleyin (boza kıvamında) ve çırpın.
  • Krep yapacağınız tavayı çok az yağlayın.(sadece bir kere) krep hamurundan bir kepçe koyun ve hamurun tavanın her yerine yayılması için tavayı sağlı sollu yavaşça oynatın.
  • Orta ateşte önce altını kızartın. Spatulayla hafifçe kenarına değdiğinizde kendiliğinden tavadan ayrılacaktır. Diğer tarafını çevirin ve kızartın.
  • Kreplerin ortasına ılıyan tavuklardan kaşık yardımıyla koyun ve bohça şeklinde kapatın.
  • Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kat yeri altta kalacak şekilde (ben kürdanla kapattım) yerleştirin.
  • Üzerine dilimlenmiş kaşar koyun ve fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.
Padişah Şurubu
Malzemeler
  • 3,5 lt. kaynamış su
  • 2 avuç bamya çiçeği
  • 10 adet kakule
  • 1/2 tarçın çubuğu (1 tane de olabilir yoğunluğunu siz karar verin)
  • Toz şeker
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Kaynamış suyun içine bamya çiçeği, kakule ve tarçını koyun ve 4 saat dinlendirin.
  • Altına büyük bir kap alarak süzgeç yardımıyla (posalarını süzmek amaçlı) suyu boşaltın.
  • Toz şekeri ekleyerek (tadına siz karar verin) karıştırın ve şişelere koyarak buzdolabına kaldırın.
  • Afiyet olsun.

15 yorum:

  1. bohça harika görünüyor canım.ellerine emeklerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım,
      teşekkür ederim. Benden de kucak dolusu sevgiler.

      Sil
  2. Canım benim mutlu haftalar dilerim.
    Senin güncellemelerin ben de görünmüyor. Ben de zannediyorum ki bülbülüm yoğunluktan bloguna uğramıyor:(
    Bülbülüm güzel ellerine sağlık, afiyet bal olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım,
      nedenini ben de merak ettim, neden görünmüyor acaba? Teşekkür ederim kuzum.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  3. Fıkra da çok güzelmiş tarifler de :)Tavuklu krep denenecekler listesine eklendi.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım,
      teşekkür ederim. Hafta ya tebessümle başlayalım istedim.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  4. Nasıl güzel görünüyor ellerine sağlık canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. bu fıkrayı çok önceden okumuştum ama unutmuşum,okuyunca hatırladım.güzel bir fıkra. tavuklu krep ile surup harika görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Fıkraya çok güldüm :)))) Tavuklu krep çok güzel görünüyor ellerinize sağlık olsun, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Cook guzel bur hikaye benide gulerek baslatti haftanin ilk gecesine..tavuk ve surup tarifin ne ilginc..cokta guzel gozukuyorlar..ellerine saglik:)

    YanıtlaSil
  8. Birgül'cüğüm, harika bir hikaye. Ne kadar da doğru söylemiş :))
    Aslında tam bir iletişim kurma dersi gerçekten...
    Bu arada tavuk ve şurup muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık. Sizlerin bu becerikli hallerine imrenerek bakıyorum :)
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  9. Hikayeye gercekten bayildim... Süper keyif aldim... Tariflere zaten diyecek birsey bulamiyorum... Ellerinize, emeklerinize saglik.. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  10. Sizi okumak çok keyifli,yine güzel bir hikaye yayınlamışsınız.Ellerinize sağlık,krepte tavuk ve şurup nefis görünüyor.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Tarifte fikrada cok hos. Esim icin bu tarifi deneyebilirim. Ona cok farkli ve guzel geleceginden eminim :)
    Ellerinize saglik
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim