6 Şubat 2009 Cuma

Havuç Reçeli



Uğramaktan zevk aldığım bloglardan olan bir dutmasalı, büyük bir rahatsızlık geçirdi.
Zor ve yoğun günlerden sonra, çok şükür yeniden sağlığına kavuştu. Eşi ve çocuklarıyla beraber yeni bir dut masalı yazdı.

Hastalık ve mutsuzluklar elbette ki insanlar için, O’ nun gibi neşeli insanların her zaman böyle şeylerin üstesinden geleceğinden eminim.

En azından onu ne kadar çok seveni olduğunu öğrenmiş oldu. Buradan kendisine tekrar geçmiş olsun diyorum ve yeniden bizlerle olduğundan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum.
Bir dut masalında havuç reçelini görünce denemek istedim.

Hazır evde de kabak tatlısı yapmışken fırsat bu fırsat dedim. Gerçi ben blogları gezdiğimde beğendiklerimi yapmak için muhakkak bir fırsat yaratırım ama.:)

Küçük kızım kabak tatlısına deli oluyor. O nedenle bunu da muhakkak beğeneceğini düşündüm. Ona yaptığım kabak tatlısından bir dilimini aldım. Ezdim. Daha sonra içine ekledim. Normalde kabak tatlısından aldığımdan daha az şeker atabilirdim, fakat biz tatlı sever olduğumuz için malzemeleri aynen uyguladım.

Nunu düdüklü tencerede pişirmiş . İlk denemem olduğundan orada verdiği dakikayı benim düdüklümde olup olmayacağını bilemedim. O nedenle çelik tencerede yaptım. Yapacaklar, bir dut masalının bloguna girip oradan da bakarlarsa iyi olur derim.

Bu arada kızım gerçekten çok beğendi. Arkadaşıma teşekkür ederim, böyle bir lezzetle tanıştırdığı için.

Malzemeler
  • 4 adet havuç
  • 1 dilim bal kabağı
  • 350 gr. Toz şeker
  • 2 adet karanfil
  • ½ limon suyu
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Havuçları ve kabağı rendenin en kalın tarafıyla rendeleyin.(Ben sadece havucu rendeledim.)
  • Tencerede hiçbir şey eklemeden 2 – 3 dakika çevirin. Biraz sulanınca şekerini ekleyin.
  • Ara sıra karıştırarak sulanmasını bekleyin.
  • Sulanınca karanfilini ve limon suyunu ekleyin, kısık ateşte kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak bakın.
  • (Ben 20 dakika sonra ezilmiş kabağı ekledim ve hepsini beraber iyice karıştırdım.)
  • Havuç yumuşayınca kapatın. Burası arzunuza kalmış. İsterseniz benim gibi suyunu tamamen çektirip, marmelat gibi, isterseniz biraz daha sulu yapabilirsiniz. Ve benim gibi cevizle karıştırıp yiyebilirsiniz. İnanılmaz lezzetli.
  • Afiyet olsun.

17 yorum:

  1. Ellerinize sağlık sevgili arkadaşım
    Çok güzel görünüyor.
    Sevgili nunu'dan çok şey öğreniyoruz.
    Çok öptüm
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. valla ne diyeyim harika..

    havucunda reçeli oldu ya artık hiç bir şeyey şaşmıyorum..

    ellerine sağlık ablacım harika görünüyor kızlarla afiyetle yemen dileğiyle.. sevgiler çook öptüm

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok farklı bir tarif. ben havucu çok sevdiğim için havuçla yapılan herşeyi severim.bir de bal kabağı varmış.denemeliyim bence.eminim tadı da güzeldir.sevgilerimi bıraktım.

    YanıtlaSil
  4. Selam canım.
    Öncelikle birdutmasalına çok geçmiş olsun.
    İkinizinde ellerinize sağlık.
    Geçenlerde ilk defa havuçlu kek yapmıştım.Reçeli de yapmaya değer görünüyor.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  5. çok sevgili bülbülcüğüm,
    ilgine, nezaketine ve zerafetine ne kadar teşekkür etsem azdır.
    reçelini afiyetle bol paylaşımlarla ,sağlıkla tüketmeni dilerim.ellerine sağlık canım.

    BÜTÜN BLOG ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM AYRICA..
    HER BİRİNİZE
    ÇOK SEVGİLER.....

    YanıtlaSil
  6. havucu çok seven biri olarak bugün yapmaya karar verdim yapınca tekrar dönerim.çok güzel görünüyor.evde kabak yok sadece havuçla yapsam olur mu acaba

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık.sana iyi haftasonu diliyorum

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık.
    Şimdi başka bir blogtan geliyorum bir dut masalından mis gibi reçel kokuyordu.
    Sendende mis gibi reçel kokusu geliyor.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık.kızım havucu çok seviyor acaba bunu da yapsam yermi denemek lazım:))sevgiler bana da gelin bekliyorum.

    YanıtlaSil
  10. eline saglik nunu'nun recelini bende cok degisik bulmustum denemissin canim afiyet olsun
    cok guzel gorunuyor....sevgiler

    YanıtlaSil
  11. canım arkadaşım bu aralar pek yazamadım kusura bakma tatile girince gelen giden derken pek pc başına oturamadım, çok güzel olmuş reçelin sevgilerimi gönderiyorum

    YanıtlaSil
  12. Blogumda başladığımız Ayet-el kürsi okumamıza katılan ve benim içinde okunsun diyen tüm arkadaşları gelen yorum sırasına göre listeledik.ilk 10 arkadaşımız için RANA (http://7474632002.blogcu.com/) adresinde okunuyor.destek olmak için ranaya uğrayabilirsin.ayrıca seninde olduğun listedeki diğer arkadaşlar için yeni ekleneceklerle birlikte pazartesiden itibaren benim blogumda okumaya başlayacağız.haberin olsun okumaya bekliyorum.güzel bir hafta sonu geçirmen dileğiyle hayırlı geceler.

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canım ben hiç denemedim kabak tatlısıyla benim pek aram yok tadı belli oluyormu kabağın merak ettim sevgiler

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık çok güzel gözüküyo sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. canım benim nasılsın daha önce hiç tatmadığım bir tarif doğrusu ama güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  16. çok değişik ve güzel bir tarif.muhteşem görünüyor.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  17. Havuç reçeli şahane görünüyor. Tadı cezerye gibidir herhalde.Ellerine sağlık. Sevgiler. Bu arada umarım iyileşmişsindir.

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim